Intentii pentru anul 2022

Intentii pentru anul 2022

Începutul unui nou an vine de cele mai multe ori cu obiective, țeluri și dorințe. Dacă pentru  ultimii ani am avut diferite obiective și dorințe, pentru anul 2022 am decis să renunț la obiective și la ținte de atins. În schimb să îmi setez o listă cu intenții pentru anul care urmează.

De ce intenții? Pentru că atunci când îmi doresc ceva există șanse ca dorințele să rămână la acel stadiu, fie că nu acționez în direcția dorințelor, fie că uneori dorințele sunt exprimate în raport cu persoane sau situații care nu au de ce să fie sub controlul meu. Iar asta pentru că obiectivele sunt de cele mai multe ori de natură materială sau în raport cu lumea exterioară. Astfel, dacă aceste dorințe nu sunt materializate, poate să apară nemulțumirea sau dezamăgirea.

Dacă gândurile tale sunt concentrate pe ceea ce vrei să atragi în viața ta și să menții acele gânduri cu intensitatea unei intenții absolute, vei acționa în cele din urmă pe baza acelei intenții, pentru că strămoșul oricărei acțiuni este un gând.

Wayne Dyer

În schimb intenția este forma prin care îmi pot creiona viața care să mă împlinească. Intenția pornește de la conștientizare. Atunci când îmi exprim intenția este ca și cum aș fi pornit în direcția împlinirii intenției respective, iar Universul va manifesta toate forțele pentru ca intenția respectivă să se tranforme în realitate, atâta timp cât din partea mea energia și acțiunile se îndreaptă în acea direcție. Mai mult decât atât, prin intenție nu cedez puterea asupra stării mele interioare, întreaga responsabilitate pentru ca aceste intenții să devină realitate revenindu-mi mie.

Când ţi-ai clarificat intenţia, se deschid tot felul de opţiuni, pe care nu le poţi vedea atunci când intenţia ta este neclară. Întotdeauna există o cale disponibilă în acord cu integritatea ta dacă eşti dispus să o cauţi şi să o trăieşti.

Alan Cohen

Pentru setarea unei intenții enunțul trebuie să afirmativ, pozitiv, dar mai ales pornind de la conștientizarea faptului că aceste intenții sunt deja îndeplinite atâta timp cât pornim de la o credință profundă conform căreia intențiile exprimate și transmise în Univers se vor manifesta la momentul potrivit. Tocmai de aceea, intențiile trebuie să fie formulate cu mare atenție și exact în acord cu Viața pe care ne-o dorim pentru noi. Având la bază experiențele ultimilor ani și cele mai importante lecții ale anului 2021, aleg să îmi exprim intențiile pentru anul 2022.

1. Intenționez să trăiesc în armonie cu mine zi de zi

Prin această intenție îmi exprim alegerea ca în fiecare zi să îmi urmez emoțiile, să îmi ascult organismul și să îmi stăpânesc gândurile astfel încât să fiu în deplină armonie cu mine însumi. De prea multe ori între gânduri, sentimente și senzații fizice se dau adevărate războaie. Acest lucru înseamnă oboseală, reducerea vitalității și riscul de apariție a problemelor de sănătate. În acest sens îmi manifest intenția ca începând cu anul 2022 să trăiesc într-o deplină stare de armonie interioară astfel încât încetul cu încetul să fac din această stare una constantă pe care să nu o mai „părăsesc” nici atunci când lucrurile din viață nu sunt conform cu ceea ce mi-aș dori.

2. Intenționez să mă (re)conectez mai mult la natură

Suntem natură și tocmai de aceea consider ca fiind foarte importantă conexiunea cu natura. Prin urmare, pentru anul 2022 îmi manifest intenția de a mă conecta mult mai mult la natură, atât din perspectiva timpului petrecut în mijlocul naturii, cât și prin prisma modalităților de a mă conecta la natură.

3. Îmi manifest intenția de a descoperi lumea care mă înconjoară indiferent de distanțe

Trăim într-o lume atât de întinsă și de multe ori ne limităm la a cunoaște atât de puțin din această lume! Pentru că întotdeauna am fost atras de călătorii și de descoperirea de noi locuri și de întâlnirea de oameni din culturi diferite, pentru anul 2022 intenționez să descopăr lumea prin ajungerea în cel puțin 4-5 locuri aflate departe de cotidian și de familiarul pe care l-am trăit de cele mai multe ori în ultimii ani, destinații în care energia, cultura și tradițiile oamenilor să mă îmbogățească din punct de vedere al experiențelor trăite și din punct de vedere spiritual.

4. Îmi manifest intenția de a refuza restricțiile sau limitarile venite din exterior

Ultimii doi ani de zile am tot auzit vorbindu-se despre restricții și limite în activitățile sociale de zi cu zi, dar mai ales în privința călătoriilor. Considerând oportună respectarea unora dintre aceste restricții, am simțit că de fapt aceste limite și restricții înseamnă limitarea fluxului de energie și a chemării mele de a ajunge în locurile în care simt să ajung. Tocmai de aceea, pentru anul 2022 îmi manifest intenția de a spune „NU” acelor restricții sau limite care sunt stabilite din exterior și care contravin chemării personale înspre o anumită direcție a vieții sau înspre o anumită destinație, convins fiind de faptul că am venit în această Lume fără vreo restricție și menirea mea este să mă bucur de vastitatea Lumii, dincolo de tot ceea ce societatea a stabilit ca fiind granițe.

5. Îmi exprim intenția de a-mi urma chemarea și intuiția în toate aspectele vieții

De foarte multe ori alegem să luăm deciziile pe baza informațiilor acumulate și pe baza memoriei. Acest lucru chiar dacă există situații în care ceva din interiorul nostru ne indică direcția și deciziile potrivite. Tocmai de aceea, pentru anul care urmează intenționez să fac alegeri și să iau decizii pe baza intuiției, urmând direcția unde simt acea chemare interioară care întotdeauna mă va îndruma în direcția potrivită. Intenționez să îmi bazez alegerile și deciziile pe baza intuiției în toate aspecte vieții, având astfel cele mai mari șanse de a urma drumul corect în călătoria vieții mele.

6. Îmi afirm intenția de a mă proteja de energia negativă din jur

Suntem cu toții energie și este firesc ca acest lucru să ne influențeze starea și viața. Dincolo de vorbele pe care le spunem și de atitudinile pe care le manifestăm, energia pe care o resimțim în contactul cu persoanele cu care interacționăm și alături de care petrecem timp ne poate influența viața de zi cu zi. Energia negativă ne va secătui de puteri și de vitalitate, pe când oamenii având o energie pozitivă ne vor încărca, ne vor face să simțim că ne face plăcere să petrecem timp alături de aceștia. Prin urmare, încă o intenție pentru anul care tocmai a început este aceea de a petrece timp cât mai mult alături de persoane având o energie pozitivă și de a mă proteja de energia negativă a persoanelor cu care interacționez în diferite moduri.

7. Intenționez să trăiesc o viață împlinită în acord cu sufletul meu

Doar intențiile nu sunt suficiente pentru a avea parte de călătoria pe care o visăm în Viață. Este nevoie și de acțiune, iar din acest punct de vedere intenționez să acționez constant și consecvent în direcția acelei Vieți care să mă împlinească pe deplin, care să îmi ofere liniștea interioară și prin intermediul căruia să ajung cea mai bună versiune a mea. Doar trecând de la intenție la acțiune pot să îmi aduc aportul de 50% la transformarea intențiilor în realitate, fiind convins că cealaltă jumătate este aportul Universului, intenția fiind practic un apel la acțiune pozitivă pentru transformarea vieții la care visăm în realitate.

8. Intenționez să îndepărtez „praful” pe care societatea l-a depus asupra sinelui meu

Mulți ani la rând am crezut că sunt acele roluri sociale pe care le-am primit, identitatea socială primită la naștere, CV-ul pe care l-am acumulat sau persoana care trebuie să îndeplinească așteptările multor persoane care au fost și sunt parte din viața mea. Doar că am avut șansa de a mă lovi de frustrarea de a nu mă mai recunoaște, și atunci am realizat că de fapt nu știu cine sunt. Am început un proces de curățenie interioară, prin care am dat la o parte „praful” și „murdăria” depuse de societate până la 25-26 de ani. Pentru anul 2022 intenționez să continui această „muncă” și să îndepărtez „praful” care încă se mai regăsește la nivel interior, aducând la suprafață versiunea mea autentică. 

9. Intenționez să mă ocup de bunăstarea fizică, emoțională și mentală

Obiceiurile vechi sunt suficient de greu de îndepărtat, dacă vorbim despre obiceiuri nocive. Când am conștientizat câte obiceiuri nocive aveam în viața mea acum aproximativ 8 ani de zile, am început treptat să dau la o parte aceste obiceiuri și să le înlocuiesc cu obiceiuri care să contribuie la un stil de viață echilibrat din toate punctele de vedere. Prin urmare, pentru anul 2022 intenționez să acord o atenție maximă în ceea ce privește bunăstarea fizică, emoțională și mentală, renunțând la alte obiceiuri vechi care mă împiedică să avansez în direcția visului meu.

10. Am intenția de a adopta un stil de viață în tihnă zi de zi

Societatea încearcă să ne impună un stil de viață mereu alert, un stil de viață care contravine cu natura noastră. Pentru că am experimentat acum ceva ani ce înseamnă un stil de viață aproape nebunesc, în care doar alergi între diferite sarcini, pentru anul 2022 îmi manifest intenția de a adopta un stil de viață liniștit și fără o alergare continuă între sarcinile de îndeplinit specifice societății moderne. Pentru acest lucru organizarea bună a timpului și lăsarea unor pauze între diferitele sarcini sunt o alegere foarte inspirată, dar și alocarea de timp pentru activități care mă încarcă cu energie, dar mai ales pentru timp pentru non-activități.

11. Îmi exprim intenția de a fi recunoscător Universului pentru ceea ce are de oferit

Suntem obișnuiți să ne dorim întotdeauna mai mult, să așteptăm mai mult de la Viață și să căutăm în cele mai multe aspecte ale vieții acel „mai mult”. Foarte rar sau chiar deloc nu suntem învățați cât este de important să fim recunoscători pentru ceea ce primim zi de zi și pentru ceea ce Viața ne-a oferit de-a lungul timpului. Personal intenționez ca în anul 2022 să îmi manifest recunoștința pentru tot ceea ce va veni, conștient fiind că fiecare situație, eveniment și persoană care vor veni în viața mea vor contribui la creșterea mea personală.

Călătoria vieții tale se va schimba când îți vei intensifica starea de recunoștință pentru tot ceea ce ești, tot ceea ce realizezi și tot ceea ce primești. Obișnuiește-te să repeți în gând îți mulțumesc oricând poți în timpul zilei, când te culci și te trezești.

Wayne Dyer
12. Intenționez să mă conectez cu persoane care să contribuie la creșterea personală

Dincolo de a mă proteja de energia negativă a persoanelor cu care intru în contact, îmi manifest intenția de a mă înconjura preponderent de persoane care să contribuie la continuarea călătoriei în planul dezvoltării personale. În acest sens intenționez să continui să citesc cărți ale unor autori care să mă inspire, intenționez să urmăresc mai departe programe de dezvoltare personală și intenționez să solicit sprijin atunci când simt că am nevoie de un coach dezvoltare personală.

13. Intenționez să fiu Creatorul propriei Vieți

Ultimii ani am învățat să îmi construiesc Viața la care visez și să mă îndrept constant înspre acele contexte și situații spre care simt chemarea interioară. Am învățat că pot să fiu în postura de Creator al propriei Vieți atâta timp cât am curajul de a-mi urma pasiunile, intuiția și atâta timp cât nu îmi cedez puterea persoanelor din jurul meu. Am învățat că este responsabilitatea mea să fac alegerile care să îmi confere liniște interioară și care să mă motiveze să mă ridic din pat în fiecare dimineață plin de energie și de vitalitate. Datorită vechilor obiceiuri, uneori am uitat aceste lucruri și am ajuns în puncte de stres, lipsă de energie, lipsă de motivație și frustrare. Pentru anul 2022 îmi exprim intenția de a rămâne stăpân la cârma Vieții mele și de a acționa din postura de Creator al propriei Vieți.

Ni s-a spus că suntem creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Ei bine, Dumnezeu este Creatorul. Dumnezeu creează. Prin urmare, dacă suntem cu adevărat făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, atunci și noi trebuie să fim creatori. Acest lucru este, fără doar și poate, adevărat. Întrebarea este: prin ce proces creăm noi? Răspunsul este: prin intențiile noastre.

Neale Donald Walsch

Acum că am trimis aceste intenții în Univers, tot ceea ce îmi rămâne de făcut este să îmi amintesc cele mai importante lecții pe care le-am învățat în drumul dezvoltării personale și să acționez pentru ca aceste intenții să devină realitate în următoarele 12 luni și mai departe în anii care urmează. Am convingerea că 50% din manifestarea acestor intenții este deja la un pas să „înflorească” prin simplul fapt de a exprima aceste intenții în cuvinte așternute în aceste rânduri. Celelalte 50 de procente îmi revin mie, fiind reprezentate de deciziile și acțiunile pe care am responsabilitatea să mi le asum în acest sens, dar și de energia, atenția și conștientizarea pe care trebuie să le canalizez în direcția intențiilor anterior enumerate.

Pentru că ne aflăm la începutul lui 2022 îți lansez invitația de a te așeza pentru a-ți seta propriile intenții cu privire la cum visezi să arate viața ta în lunile care urmează și implicit în anii care vor urma. Ceea ce este important de reținut este faptul că aceste intenții au foarte mare putere. Prin urmare enunțarea lor este indicat a se face foarte conștient și pornind de la premisa că aceste intenții…s-au manifestat deja. În speranța că această postare ți-a stârnit interesul și curiozitatea pentru stabilirea unor intenții în viața ta, permite-mi să îți urez o călătorie dincolo de limite pentru anul 2022!

Viața se desfășoară conform intențiilor noastre. Ni s-a spus: „După credința voastră facă-se vouă” – și e adevărat. Credința este o energie extrem de puternică. Este un magnet. Ea atrage către noi ceea ce ne așteptăm cu tărie să primim.

Neale Donald Walsch

Sursa foto coperta: Greg Rakozy-Unsplash

Un comentariu la “Intentii pentru anul 2022

  1. Pingback: Declarația de intenție pentru anul 2023 | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: