Unul dintre motivele care stau la baza bucuriei de a călători și de a descoperi noi culturi o reprezintă tocmai diversitatea tradițiilor, obiceiurilor și a modului de viață din diferitele țări ale Terrei. Atunci când plec la drum înspre o altă țară, mai ales dacă nu am fost anterior în respectiva țară, plec fără a avea așteptări și îmi propun să mă las să descopăr la fața locului fiecare aspect care este o noutate pentru mine.

Citeşte mai mult

Fiecare dintre noi folosește internetul pentru diferite scopuri. Indiferent dacă utilizăm mediul online pentru diferite activități la locul de muncă sau dacă accesăm pagini de internet pentru relaxare sau pentru a ne informa, internetul este mediul în care petrecem foarte mult timp în societatea digitalizată în care trăim.

Citeşte mai mult

Fiecare călătorie pe cont propriu înseamnă și anumite provocări sau momente care să te scoată semnificativ din zona de confort. Mai ales atunci când vizitezi o țară unde multe dintre lucruri sunt diferite de țările unde totul funcționează, unde organizarea este un cuvânt chiar pus în practică, câteva sfaturi pot fi de folos oricui dorește să călătorească în respectiva țară.

Citeşte mai mult

Începând cu ultima parte a lunii noiembrie am petrecut 4 săptămâni în Egipt. A fost o călătorie în care am căutat să facem cunoștință cât mai bine cu viața locală din Egipt și nu a fost o vacanță sau un concediu. Iar în ceea ce urmează voi puncta care sunt impresiile cu care am rămas după aceste 4 săptămâni în Egipt acum la mai bine de 3 săptămâni de când această călătorie s-a terminat și după ce întreaga experiență de care am avut parte s-a sintetizat prin prisma sentimentelor trăite acolo și prin prisma amintirilor pe care le-am adunat.

Citeşte mai mult

După aproape 4 săptămâni în Egipt, timp în care am călătorit din Cairo în Hurghada și apoi în Luxor, am revenit în Cairo pentru ultimele zile petrecute în capitala Egiptului. De pe Aeroportul Internațional Cairo (CAI) urma să avem zborul înapoi înspre București. Pentru că drumul din Luxor la Cairo cu trenul a fost un drum de peste 10 ore, am optat pentru a mai petrece încă 3 nopți în Cairo, zborul fiind dimineața la ora 4:30.

Citeşte mai mult

Călătoria cu trenul este poate cea mai plăcută atunci când vrei să descoperi cât mai multe peisaje. Pentru distanțe lungi trenul este o variantă mult mai plăcută pentru a călători comparativ cu autocarul. Tocmai din acest motiv, atunci când a trebuit să găsim varianta pentru a ajunge la Cairo în vederea zborului spre România, am optat ca de la Luxor să luăm trenul până la Cairo.

Citeşte mai mult

1 ianuarie 2023…este din nou 1 ianuarie, la fel cum era și în urmă cu 356 de zile. Diferența este doar de 1 cifră în calendar, și anume în loc de 2022 avem 2023. Atât! Dacă atunci când ne uităm la calendar asta este singura schimbare, cu siguranță că în viețile noastre schimbările au fost mult mai multe… Schimbările au fost fie intenționate, fie aduse de Viață fără ca noi să ni le dorim.

Citeşte mai mult

În momentul în care vorbim despre Egipt, primele lucruri care ne vin în minte sunt faraonii și Marea Roșie. În ceea ce privește vestigiile antice, există foarte multe puncte de interes începând de la nord, de la litoralul Mării Mediterane, și până în sud, la Aswan și Abu Simel. Fără doar și poate că un punct de interes maxim pentru toți aceia care vizitează Egiptul este orașul Luxor.

Citeşte mai mult

Una dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume se află la Luxor, mai exact Valea Regilor unde se alfă mormintele faraonilor egipteni. Din acest motiv Luxorul este un oraș care atrage anual milioane de turiști și vizitatori, indiferent de perioada anului. Nu doar mormintele faraonilor de la Valea Regilor atrage un număr foarte mare de turiști.

Citeşte mai mult

Ne aflăm în ultima săptămână a anului. Pentru multă lume este o săptămână de bilanț, dar și o săptămână de rezoluții pentru anul care stă să înceapă. Îmi doresc ca citatele și gândurile următoare să fie puncte de reper sau mesaje de încurajare pentru ultimele zile ale acestui an, dar și pentru anul care stă să înceapă.

Citeşte mai mult