Culori si peisaje de toamna pe Varful Retezat

O ieșire în Munții Retezat este binevenită în orice anotimp. Iar pentru că toamna aceasta a fost una blândă, chiar și în luna noiembrie munții erau fără zăpadă. Chiar dacă odată cu apropierea lunilor de iarnă turele pe munte au alte coordonate comparativ cu cele din lunile de vară, peisajul de toamnă este unul aparte și într-o zi din prima decadă a lunii noiembrie. Cu toate că vremea nu se anunța tocmai stabilă din perspectiva precipitațiilor, pentru că era stabilită data pentru o tură de 1 zi pe Vârful Retezat, am pornit la drum urmând să adaptăm tura la condițiile meteo de la fața locului.

Citeşte mai mult
Vitalitatea organismului toamna

Toamna este un anotimp plin de culoare, însă pe care de multe ori îl percepem ca fiind un anotimp care pentru organism înseamnă scăderea vitalității. Zilele tot mai scurte, dar și prezența tot mai accentuată a zilelor ploioase și răcoroase ori a zilelor cu ceață, toate acestea ne dau un sentiment că urmează o perioadă în care suntem mai puțin activi, o perioadă în care vitalitatea se află pe un trend descendent.

Citeşte mai mult
Review 3 modele rucsaci de tura

Pentru orice drumeție sau tură de munte este recomandat să folosim un rucsac de tură. Rucsacul de tură este acel rucsac pe care îl folosim pentru 1 zi pe munte sau pe traseele turistice marcate într-o drumeție. Indiferent dacă mergem într-o tură de 1 zi pe munte ori dacă mergem mai multe zile la cort, rucsacul de tură este foarte util pentru aceste activități în aer liber.

Citeşte mai mult
Obiceuri sanatoase de dimineata

Dimineața este cel mai important moment al fiecărei zile. Este un nou început. Este momentul în care ziua respectivă își are „rădăcinile”, iar pentru o zi cu adevărat reușită este foarte important ca aceste „rădăcini” să fie solide și sănătoase.

Citeşte mai mult
Alegeri naturale sistem imunitar puternic

Natura este cel mai bun profesor și este suficient să ne uităm cu atenție la natura din jurul nostru pentru a înțelege cum funcționează de fapt…lumea. Pentru mine natura este cea mai bună sursă de inspirație și pentru că am conștientizat faptul că organismul meu este parte din natură, mi se pare firesc să fac alegeri care să susțină „natura” organismului meu și a sistemului imunitar.

Citeşte mai mult
Ghid de turism

Vrei să pornești într-o drumeție și nu ai experiență în astfel de aventuri? Există temeri cu privire la posibilitatea a pleca într-o drumeție pe un traseu necunoscut? Sau poate că îți dorești să înveți mai multe despre acest tip de ieșiri în natură de la o persoană cu mai multă experiență și cu mai multe cunoștințe. Ei bine, pentru oricare dintre aceste situații poți să ai în vedere serviciile unui ghid de turism.

Citeşte mai mult
Inspiratie in interiorul tau

Fiecare dintre noi are nevoie de inspirație și motivație pentru a se ridica din pat în fiecare dimineață sau pentru a depune eforturi pentru atingerea anumitor obiective. Doar că de cele mai multe ori inspirația noastră vine…din exterior. Suntem inspirați de oamenii din jurul nostru încă de la cele mai fragede vârste și pe măsură ce creștem continuăm să găsim inspirație și modele mai mereu în persoanele pe care le vedem în jur și în persoanele care ne sunt prezentate ca fiind…de succes.

Citeşte mai mult
Cazare in Bucuresti

Situațiile în care poți avea nevoie sau poți să fii în căutarea unei cazări în București sunt foarte diferite. Fie că ai de rezolvat diferite probleme, fie că urmează să participi la o întâlnire de afaceri sau la diferite evenimente precum simpozioane, conferințe, fie că ești într-o călătorie în scop turistic, pentru toate aceste situații poți avea nevoie de o unitate de cazare în București.

Citeşte mai mult
Motive sa pornesti pe Via Transilvanica

Via Transilvanica este fără doar și poate cel mai ambițios proiect care dorește să pună la un loc dragostea pentru natură și mișcare în aer liber, cât și patrimoniul natural și cel cultural-istoric al României. Pentru că personal sunt un mare iubitor de natură, de drumeții și de trekking, consider că Via Transilvanica este un traseu turistic pe care merită să pornești, indiferent dacă vei străbate doar o parte din acest traseu sau dacă vei străbate întreg traseul de la Putna, județul Suceava, până la Drobeta Turnu-Severin, județul Mehedinți.

Citeşte mai mult
SuperBlog competitie bloggeri

În urmă cu mai mulți ani a începe un drum nou sau a păși pe un drum necunoscut era destul de puțin atractiv, fiind mai degrabă tentat să mă complac într-o situație familiară și pe care știam să o gestionez. Însă viața înseamnă schimbare și pentru că menirea fiecăruia dintre noi este să evoluăm, să ne dezvoltăm, viața a adus schimbări importante în „peisaj” astfel încât m-am văzut nevoit să schimb direcția și astfel am ajuns în postura de oferi servicii de content writer pentru diferite website-uri, bloguri sau pentru promovarea online a afacerilor prin intermediul advertorialelor.

Citeşte mai mult