De câte ori nu auzim despre faptul că este bine sau că trebuie să fim echilibrați? De câte ori nu suntem educați și învățați în direcția de a găsi echilibrul în viață!? Doar că de cele mai multe ori aceste lecții despre echilibru ne sunt „predate” din perspectiva societății.

Citeşte mai mult

Călătoria cu trenul este întotdeauna opțiunea numărul 1 atunci când vine vorba despre a ajunge într-o destinație, dar uneori chiar experiența cu trenul este obiectivul în sine al călătoriei. Pentru că aveam deja experiența foarte plăcută cu trenul de la Istanbul la Denizli, în momentul în care eram în Cappadocia am decis să continuăm călătoria în Turcia înspre Kars, în extremitatea estică a țării. Obiectivul nu era în sine orașul Kars, ci experiența cu Dogu Express. Este vorba despre un tren care parcurge distanța de la Ankara până la Kars pentru o rută de peste 1300 de kilometri.

Citeşte mai mult

Întotdeauna este interesant să ajungi în locuri și în orașe mai puțin populare din perspectiva promovării turistice. În timpul petrecut în orașul Denizli am simțit care este atmosfera locală într-un oraș unde turiștii ajung doar pentru a vizita Pamukkale sau cetățile antice Hierapolis și Laodicea. Din acest punct de vedere atunci când am ajuns la Sivas, un oraș aflat în partea central-nordică a Turciei, putem spune că nu am văzut nici un turist din afara Turciei în timpul celor 4 zile petrecute aici.

Citeşte mai mult

Cappadocia este recunoscută inclusiv pentru faptul că este o regiune atractivă pentru cei interesați de hiking și trekking. Datorită faptului că există numeroase trasee marcate, numeroși pasionați de drumeții și camping aleg să parcurgă trasee turistice în Cappadocia. Cele mai populare și vizitate trasee sunt Valea Roșie (Red Valley), Valea Roz (Rose Valley), Love Valley (Valea Iubirii), Zemi Valley (Valea Zemi), Gorkundere Valley, Meskendir Valley sau Pigeon Valley (Valea Porumbeilor).

Citeşte mai mult

Fiecare țară are anumite locuri emblematice promovate în toate pliantele și clipurile turistice. Pentru Turica una dintre aceste locuri sau regiuni este Cappadocia (Kapadokya). Tot la fel cum Pamukkale este un simbol al Turciei din punct de vedere al locurilor turistice, și Cappadocia este pe lista locurilor care sunt de neratat dacă ajungi în Turcia. Prin urmare, în timpul călătoriei din Turcia ne-am îndreptat și înspre Cappadocia după zilele petrecute în Side și Manavgat.

Citeşte mai mult

Dacă e ceva care ne sperie foarte multe pe noi oamenii, schimbarea se numără printre aceste lucruri care de multe ori ne îngrozesc. Suntem foarte reticenți la schimbare, ne opunem schimbării, fugim de schimbare și căutăm să avem întotdeauna control asupra schimbărilor pe care le facem în viață sau pe care viața le aduce înainte.

Citeşte mai mult

În foarte multe contexte în societate învățăm despre cât este de frumos să dăruim și despre beneficiile de care te poți bucura atunci când dăruiești. Pe de altă parte, tot în societate suntem adesea învățați că atunci când dăruim, trebuie să și primim. În schimb, dacă ne uităm cu atenție la Natură, putem învăța cu adevărat lecția privind ce înseamnă cu adevărat Dăruirea. Nicăieri altundeva nu putem descoperi Dăruirea mai bine decât în natură.

Citeşte mai mult

Regiunea Antalya este una dintre cele mai populare pentru români și nu numai. Foarte multe resorturi turistice sunt în această parte a Turciei și foarte multe agenții de turism oferă pachete turistice în Antalya. Fiind o zonă foarte turistică, în timpul călătoriei în Turcia am ales să petrecem doar 3 nopți în regiunea Antalya, dar nu în orașul Antalya, ci în Side și Manavgat.

Citeşte mai mult

Una dintre destinațiile preferate din Europa atunci când vine vorba despre plaje și peisaje la malul mării este cu siguranță coasta sudică a Turciei. Climatul acestei zone și relieful diversificat contribuie din plin la atractivitatea pe care o are coasta sudică a Turciei. În timpul celor 4 săptămâni în Demre, Antalya, am avut oportunitatea de a descoperi inclusiv alte orașe și atracții din această parte a Turciei.

Citeşte mai mult

După două săptămâni în Denizli și după ce am vizitat o mare parte dintre împrejurimile acestui oraș, am pornit înspre sudul Turciei, mai exact înspre regiunea Antalya. Vorbim despre o regiune foarte cunoscută printre români prin prisma numeroaselor resorturi turistice și sejururi care se organizează în Antalya. Foarte multă lume din România a vizitat Antalya, însă pentru a nu ajunge în cea mai turistică parte a Antalyiei, am optat să petrecem o lună în Demre, în sudul extrem al Turciei.

Citeşte mai mult