Coach dezvoltare personala

Un consilier dezvoltare personala (coach) te sprijină în demersul de a evolua în toate aspectele vieții tale. Dacă în călătoria exterioară mergem în vacanțe, călătoria interioară are loc zi de zi. Tocmai de aceea, atunci când simți că ai rătăcit drumul, sprijinul oferit de un consilier dezvoltare personală poate fi acel suport de care ai nevoie, poate fi ghidul care să te readucă pe poteca spre “acasă”.

Dincolo de a citi cărți de dezvoltare personală și dincolo de a urmări programe în acest domeniu, dezvoltarea personală înseamnă în primul rând … acțiune. E ca la o filmare a unei pelicule și când se strigă „Acțiune” toată lumea se pune în mișcare, iar pe cameră se înregistrează. În viața de zi cu zi în fiecare secundă ești pe scena filmului vieții tale. Prin urmare, nu ai altceva de făcut decât să joci și să performezi cât mai bine pentru a-ți juca rolul pentru care ești aici…în acest Univers.

Dezvoltarea personală înseamnă îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții tale, dar mai ales relația pe care o ai TU cu TINE. Acolo lucrăm cel mai mult și cel mai intens. Pentru că lumea din jur este de cele mai multe ori portretul tău în oglindă, pentru a putea să ai viața pe care ți-o dorești, în toate aspectele sale, lucrul cu propria ta persoană este obiectivul unui coach dezvoltare personala. Tocmai de asta se și numește „personală”, pentru că vorbim despre o creștere și o evoluție a propriei noastre persoane. Desigur, în raport cu relațiile pe care le avem cu cei din jur și în raport cu viața noastră profesională. Însă dezvoltarea personală nu poate avea loc fără o creștere în fiecare plan al vieții noastre. Tocmai din acest punct de vedere este atât de palpitant acest drum. Odată ce ai început să îți îmbunătățești percepția despre propria persoană îți vei îmbunătăți relațiile cu cei apropiați. Odată ce îți îmbunătățești relațiile cu cei din jur vei putea să ai rezultate superioare în plan profesional. Este o dezvoltare, o creștere sau o evoluție în lanț a vieții tale, pe toate planurile.

Pentru că este un drum care cel puțin la început poate fi destul de anevoios, implicând multe schimbări și multe renunțări, un consilier dezvoltare personala poate fi sprijinul de care ai nevoie în acest demers de a-ți duce viața unde îți dorești. Sau poate chiar mai sus de unde îți dorești pentru că de multe ori vei descoperi că ceea ce îți dorești este de fapt ceva împrumutat din exterior și poți mult, dar chiar mult mai mult.

Fiecare dintre noi este un proiect în dezvoltare și tocmai de aceea îmi place foarte mult acest domeniu al creșterii personale – pentru că poți vedea rezultate zi de zi și poți să observi cum drumul pe care l-ai urmat nu are ca obiectiv o destinație anume, ci obiectivul este tocmai călătoria. Călătoria dezvoltării personale înseamnă un drum cu multe suișuri și coborâșuri, un drum cu multe obstacole și provocări, dar mai ales un drum cu multă perseverență. Tocmai de aceea un coach dezvoltare personala poate fi sprijinul de care ai nevoie ca și ghid în această călătorie interioară. De ce vorbesc despre o călătorie interioară? Pentru că dezvoltarea personală lucrează în primul rând cu interiorul tău pentru a reflecta apoi în exterior exact viața pe care o visezi și exact ceea ce aduce fericire, împlinire și bucurie pentru sufletul tău.

Un consilier dezvoltare personala poate fi sprijinul tău atunci când simți că ai obosit sau când simți că ai ajuns într-un punct din care nu mai poți evolua. Un coach dezvoltare personala poate fi un sprijin atunci când nu mai știi direcția sau cel puțin ai impresia asta. Când viața ta arată la 180 de grade față de cum îți dorești și când știi că ai face orice pentru a schimba asta, poate că o discuție cu un coach dezvoltare personala este un început bun.

Consilierul pentru dezvoltare personală nu îți va oferi soluții, ci te va ajuta să le găsești. Nu se va pune în locul tău, deși oferă multă empatie, ci te va ajuta să deschizi ochii larg pentru a vedea mai exact în ce punct de afli și mai ales care sunt perspectivele. Te va ajuta să ieși din ring și să stai pe margine pentru a vedea din exterior care este de fapt „lupta” pe care o duci în viața ta.

Deși am fost învățați că odată cu terminarea educației formale nu mai avem nimic de învățat, de fapt zi de zi viața este o lecție. Dacă simți că ai nevoie de un ghid în evoluția ta interioară și în creșterea personală, contactează-mă prin formularul de mai jos pentru a programa o întâlnire.