Tururi Laur GeoTours

Pentru cei pasionați de astfel de activități outdoor, împreună ne vom bucura de experiențe de neuitat în mijlocul naturii, pe creste montane, în subteranul masivelor montane în peșteri de o frumusețe aparte, în jurul focurilor de tabără sau în nopțile petrecute sub cerul înstelat dormind la cort.

De cealaltă parte, pentru cei mai puțin experimentați în astfel de activități outdoor vom descoperi sentimentele unor astfel de experiențe și vom învăța lucruri noi despre timpul petrecut în natură, pe poteci de munte, în jurul focului de tabără sau despre timpul petrecut în nopțile la cort.

Deși la prima vedere poate părea părăsirea zonei de confort, și uneori chiar este, astfel de activități în aer liber ne învață enorm de mult despre noi înșine. Și chiar merită să simți că trăiești la maxim, iar natura este pentru mine locul perfect pentru a simți acest lucru.

Descoperă în ceea ce urmează tururile organizate propuse și haide să ne cunoaștem într-unul dintre acestea. Cu siguranță că vom petrece timp de valoare și vom aduna amintiri care ne vor face mult mai bogați sufletește!

1 zi pe Vârful Retezat

Vârful Retezat este unul dintre cele mai atractive vârfuri montane din Carpații Românești și dincolo de peisaj și de frumusețea traseelor până pe acest vârf, numeroase legende sunt legate de vârful care dă numele acestui masiv montan.

Dacă vrei să te bucuri de o zi de neuitat în Munții Retezat, Laur GeoTours te invită să te alături unei drumeții de 1 zi pe Vf. Retezat. Pentru a ajunge pe vârf există mai multe variante de trasee turistice marcate. Acestea diferă fiecare prin dificultate, durată și specificul peisajelor.

Alegerea traseului depinde de experiența în turele montane, de starea vremii în ziua respectivă și de preferințele turistului.

Vacanță activă în Parcul Național Retezat

Parcul Național Retezat este primul parc național declarat în România. Și atunci când ajungi să îi descoperi frumusețile vei înțelege foarte bine de ce acesta este printre cele mai vizitate locuri naturale din România de către turiștii străini pasionați de natură și de munte.

Printre obiectivele pe care le vom vizita în această vacanță activă sunt Vf. Retezat, Vf. Peleaga și Vf. Păpușa, dar și cele mai mari lacuri glaciare din România, Lacul Bucura și Lacul Zănoaga. Tot în categoria lacurilor glaciare vom descoperi alte lacuri superbe precum Galeșul, Tăul dintre Brazi, Stânișoara, Pietrele sau Peleaga.

Ce mai aștepți pentru a te bucura de cea mai frumoasă vacanță activă?

Tură de 1 zi la Lacul Galeș și Tăul dintre Brazi (Munții Retezat)

Chiar dacă Lacul Bucura este cel mai cunoscut din Munții Retezat, trebuie spus că există și alte lacuri de o frumusețe aparte, iar Lacul Galeș și Tăul dintre Brazi sunt două dintre acestea. Dacă vrei să te bucuri de privirea galeșă a Retezatului, atunci merită să urci până la aproape 2000 de metri pentru a descoperi Lacul Galeș.

Tot în această tură de munte de 1 zi vom ajunge la Tăul dintre Brazi, un lac mirific situat în mijlocul pădurii de brazi și ascuns parcă de ochii curioșilor. Atmosfera este un misterioasă atunci când ajungi la Tăul dintre Brazi, iar traseul pentru a descoperi aceste două lacuri este unul extrem de pitoresc și de frumos. Traseul este de dificultate medie pentru persoanele cu o formă fizică bună și foarte bună, iar durata traseului este de aproximativ 9-10 ore dus-întors.

Tură de 1 zi la Lacul Stânișoara (Munții Retezat)

Pentru aceia dintre voi care doresc să descopere frumusețea Munților Retezat, dar care nu se simt pregătiți pentru a urca pe crestele munților sau pentru a face ture pe munte foarte lungi, o tură de 1 zi până la Lacul Stânișoara din Munții Retezat poate fi oricând alegerea ideală.

Valea Stânișoara este cu adevărat superbă prin prisma căderilor de apă și a pădurii dese de brazi, iar odată ce ajungi în zona subalpină ți se deschide înaintea ochilor un peisaj magnific al crestelor care străjuiesc valea. Te invit să te bucuri de o tură de munte relaxantă și care necesită un efort nu foarte mare pentru a descoperi peisaje pe care cu greu le vei putea uita. Traseul durează aproximativ 6-7 ore dus-întors, cu tot cu pauzele numeroase pentru fotografii și cu pauza de masă pe malul Lacului Stânișoara.

Tură de 1 zi pe Vf. Piatra Iorgovanului

Retezatul Mic este „vecinul” calcaros al Munților Retezat, fiind situat în imediata vecinătate a acestora. Pentru a descoperi Retezatul Mic cea mai bună alegere o reprezintă Vf. Piatra Iorgovanului. Aici vom descoperi un relief calcaros aparte, modelat de perioada glaciară.

Vf. Piatra Iorgovanului este un traseu pitoresc accesibil oricărui turist cu o formă fizică medie/bună . Traseul durează dus-întors între 6 și 9 ore, în funcție de forma fizică a grupului și în funcție de ritmul de mers, dar și de timpul petrecut pentru a admira peisajele de o frumusețe răpitoare. Te aștept pentru o tura pe Vf. Piatra Iorgovanului!

Weekend în Munții Parâng

Munții Parâng sunt extrem de accesibili și foarte pitorești în orice anotimp. Dacă ești pasionat(ă) de natură și de drumeții, Laur GeoTours te invită la un weekend în Munții Parâng. Urcăm în zona telescaunului pentru a ne caza sau pentru a dormi la cort, în funcție de preferințe. Dimineața pornim spre cel mai înalt vârf din Munții Parâng, Vf. Parângul Mare (2519 metri) și al patrulea ca altitudine din Carpații Românești. Este un traseu cu dificultate medie spre ridicată, însă este necesită o formă fizică bună.

Ce mai aștepți pentru a te bucura de un weekend minunat în Munții Parâng?

Tură 1 zi pe Vf. GuguMunții Godeanu

Vf. Gugu este cel mai înalt vârf din Munții Godeanu cu altitudinea de 2291 metri. Laur GeoTours este ghidul tău către acest vârf și te invită la o drumeție de 1 zi în Munții Godeanu. Pentru această drumeție vom ajunge în zona Barajului Gura Apelor și vom urma marcajul ce pornește de pe malul barajului prin pădure spre Refugiul Gugu. Traseul durează aproximativ 10 ore dus-întors, incluzând aici pauzele de masă și pauzele pentru fotografii. Este un traseu recomandat persoanelor cu o pregătire fizică bună/foarte bună.

Weekend pe muntele sacru al dacilor

Munții Godeanu sunt considerați ca fiind locașul zeităților dacice, iar Zamolxe își are aici grota unde își doarme somnul. Dacă vrei să descoperi frumusețea Munților Godeanu, Laur GeoTours te invită la un weekend pe Vf. Gugu, muntele sacru al dacilor. Vom dormi la cort în zona refugiului Gugu sau în refugiu și ne vom bucura de frumusețea peisajelor Munților Godeanu. Vom avea bucuria de a avea priveliști absolut minunate asupra Munților Retezat și Munților Țarcu.

De pe Muntele Mic pe Vf. Țarcu

Laur Geotours îți propune o tură din Muntele Mic pe Vf. Țarcu. Pornim din zona stațiunii Muntele Mic și urcăm pe vârf, iar apoi coborâm spre Șaua Jigoriei pentru a urma traseul spre Vf. Țarcu. De pe Vf. Țarcu ne bucurăm de o priveliște absolut fantastică către Munții Retezat și Munții Godeanu.

1 zi în Munții Țarcu

Dacă vrei să evadezi din jungla urbană pentru 1 zi, Laur Geotours te invită la o tură de munte pe Vf.Țarcu și Vf. Căleanu, cele mai înalte vârfuri din Munții Țarcu. Este traseu de cca. 8-10 ore dus-întors pornind din Șaua Jigoriei destinat persoanelor cu o formă fizică bună și foarte bună.

Tură de 1 zi pe Vf. Piatra Goznei (Munții Semenic)

Vf. Piatra Goznei (1447 metri) este cel mai înalt din Munții Banatului și se află în Munții Semenic. Dacă vrei să urci pe acest vârf, te invit la o tură de 1 zi pentru a descoperi peisajele minunate oferite de Platoul Munților Semenic. Vei parte de o drumeție în mijlocul naturii și îți vei îmbogăți cunoștințele în ceea ce privește geografia Munților Semenic alături de un ghid specializat în geoturism. Este un traseu de dificultate scăzută pentru cei obișnuiți cu efortul fizic și cu dificultate medie pentru cei mai puțin experimentați în drumețiile pe munte.

Tură de 1 zi pe Vf. Piatra Goznei și Vf. Piatra Nedeii-Munții Semenic

Pentru această tură îți propun un circuit pe Platoul Munților Semenic. Urcăm din stațiunea Crivaia pe Vf. Piatra Goznei (1447 metri), cel mai înalt vârf din Munții Banatului, apoi străbatem întreg Platoul Semenic pentru a ajunge pe Vf. Piatra Nedeii, un alt vârf peste 1400 de metri din Munții Semenic. Ulterior vom reveni în stațiunea Crivaia coborând pe la Vila Klaus. Este un traseu accesibil oricărui turist și dificultatea este una medie pentru persoanele având o pregătire fizică bună și foarte bună.

Descoperă superlativele Banatului Montan!

Dacă nu ai fost până acum în Banatul Montan, atunci este momentul să descoperi superlativele Banatului Montan. Cel mai lung râu subteran din Banat – Buhui, cea mai dezvoltată cavitate subterană din Banat – Peștera Comarnic, unul dintre cele mai lungi sectoare de chei din România – Cheile Nerei, printre cele mai sălbatice chei din România – Cheile Gârliștei și Cheile Carașului, primul lac de acumulare în carst – Lacul Buhui, primul lac subteran de pe actualul teritoriu al României – Lacul de la Grota Buhui, primul lac de agrement din România – Lacul Mărghitaș, prima cale ferată montană din România – Calea ferată Anina – Oravița, dar și cea mai frumoasă cascadă din lume conform World Geographic – Cascada Bigăr.

Fie că ai la dispoziție 3 zile, fie că ai la dispoziție o săptămână, cu siguranță nu vei avea cum să nu rămâi fascinat(ă) de frumusețea Banatului Montan. Rezervă un tur pentru a descoperi superlativele Banatului Montan alături de Laur Geotours!

2 parcuri naționale din Banat într-o săptămână

Dacă natura este locul unde te simți cel mai bine și îți dorești să petreci cât mai mult timp în mijlocul naturii, Laur Geotours te invită să descoperi două parcuri naționale într-o singură săptămână: Parcul Național Semenic – Cheile Carașului și Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Vom petrece zile prin păduri și prin văi de o sălbăticie aparte, ne vom bucura de pâraie repezi și de cascade superbe, dar și de liniștea și frumusețea naturii aproape neatinse de om. Vom petrece nopți sub clar de lună la cort și ne vom încarcă de energia focului de tabără. Vom descoperi o parte dintre nestematele Banatului Montan: Ochiu Bei, Cascada Beușnița, Peștera Buhui, Lacul Buhui, Peștera Comarnic, Chiele Carașului sau Cheile Buhui.

Organizarea itinerariului se va face în funcție de condițiile meteo și de pregătirea participanților, iar după primele 3 zile de trasee vom avea o zi de odihnă și de relaxare. Itinerariul poate să pronească din zona Cheile Nerei sau din zona Văliug – Semenic.

1 zi în Cheile Carașului

Cheile Carașului sunt printre cele mai atractive din sud-vestul țării prin pitorescul pe care îl oferă în orice anotimp, dar cu atât mai mult primăvara când înflorește liliacul sălbatic sau toamna când peisajul este de o cromatică excepțională. Laur Geotours te invită la o drumeție de 1 zi în Cheile Carașului. Este un traseu de tip circuit care ne va permite vizitarea Cetății Carașului, un punct de belvedere fantastic.

Din Cheile Carașului la Peștera Comarnic

Cheile Carașului și Peștera Comarnic reprezintă două atracții turistice emblematice pentru Banat. Ambele sunt situate în bazinul hidrografic al Carașului, unul dintre râurile importante din Banat. Laur GeoTours te invită să descoperi cele două atracții turistice într-un itinerariu pitoresc și plin de aventură. Vom descoperi Cheile Carașului, Poiana Prolaz și Peștera Comarnic .

Excursie de 1 zi la Izbucul Carașului

Unul dintre cele mai sălbatice locuri din Banatul Montan și unde poți descoperi natura în toată splendoarea este Izbucul Carașului. Aici este locul de unde izvorăște râul Caraș. Izbuc este numele dat izvorului atunci când aceste este în zone carstice. Izbucul Carașului se află situat la baza unui platou carstic de unde își adună apele și pentru a ajunge la acesta trebuie să coborâm pe o potecă printr-o pădure deasă și sălbatică. Cu cât ne afundăm mai adânc în pădure, cu atât ne simțim mai aproape de natură. La un moment dat auzim apa curgând și realizăm că am ajuns Izbucul Carașului. Traseul durează aproximativ 5-6 ore dus- întors cu pornire din zona Lacului Buhui.

Peștera Comarnic – bijuteria subterană a carstului bănățean

Peștera Comarnic are cea mai mare dezvoltare din Banat și adăpostește galerii subterane pe trei nivele: fosil, subfosil și activ. Fiind formată și în continuare străbătută pe anumite sectoare de pârâul Ponicova, Peștera Comarnic poate să fie o atracție pentru privirea oricărui turist dornic să descopere superbe forme subterane.

Laur GeoTours te invită să descoperi bijuteria subterană a carstului bănățean într-o incursiune în adâncul pământului de circa 3-4 ore pentru a descoperi frumusețea pe care apa a sculptat-o de secole și care a rămas protejată în subteran.

1 zi în Cheile Nerei la Lacul Dracului

Unul dintre simbolurile Banatului Montan este fără niciun dubiu Lacul Dracului. Deși numele acestui lac nu este foarte atrăgător, cu siguranță frumusețea lui te va surprinde odată ce te vei afla înaintea apei de un turcoaz minunat. Pentru a ajunge la Lacul Dracului se poate urma poteca prin Cheile Nerei, dar există și o variantă mai scurtă pe care Laur Geotours o propune celor care doresc să ajungă aici.

Valea Beiului și Valea Beușniței

Printre cele mai cunoscute și vizitate locuri din Banatul Montan sunt văile Bei și Beușnița. Aceste frumuseți ale Banatului Montan fac parte din patrimoniul mondial UNESCO, iar dacă până acum nu ai ajuns să vezi cu ochii tăi frumusețea acestor zone și să simți aerul puternic ionizat negativ, atunci te invit la o tură pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Banat. Vei descoperi cascade superbe, mai ales in timpul lunilor de primăvară .

Geoitinerariul cascadelor

Cascada Cârșa – Cascada Bigăr – Cascada Moceriș – Cascada Șușara – Cascada Văioaga – Cascadele Beușniței

Carstul bănățean este recunoscut pentru numeroasele cascade pe tuf calcaros ce oferă un peisaj extrem de spectaculos. Pentru a te bucura cu adevărat de unele dintre cele mai frumoase cascade din sud-vestul țării, Laur GeoTours te invită la un itinerariu geoturistic de excepție. Fie că alegem un geoitinerariu de 1 zi, fie că alegem să ne bucurăm de un weekend complet admirând frumusețile carstului bănățean, acest geoitinerariu al cascadelor este o oportunitate de a descoperi cascadele de pe Valea Minișului, Cârșa și Bigăr, dar și cascadele Moceriș, Șușara, Văioaga, Beușnița. Descoperă cascadele din carstul bănățean cu Laur GeoTours!

Geoitinerariul platourilor carstice suspendate din Banat

Banatul se află situat în zona cu cea mai compactă și întinsă suprafață de roci calcaroase din țara noastră. Din acest punct de vedere Banatul Montan are ca și specific prezența reliefului carstic. Un alt aspect caracteristic reliefului carstic din Banat este reprezentat de platourile carstice suspendate.

Aceste forme de relief sunt descrise ca fiind suprafețe întinse și considerabile cu un aspect plan și cu forme carstice depresionare specifice precum doline, polii, văi de doline, văi seci, văi oarbe sau ponoare. Printre platourile pe care le poți descoperi în acest geoitinerariu propus de Laur Geotours se numără platoul carstic Iabalcea, platoul carstic Ravniștea Mare, platoul carstic Colonovăț și platoul carstic Brădet.

Cheile Gârliștei – Morile de apă din Gârliștei

Pentru o excursie de o jumătate de zi Laur Geotours te invită să descoperi spectaculoasele chei formate pe râul Gârliște și apoi morile de apă din satul Gârliște. Cheile Gârliște sunt printre cele mai sălbatice din România și se întind pe o distanță de 9 km, între orașul Anina și satul Gârliște. La capătul satului există câteva mori de apă restaurate pentru a aduce aminte de această activitate specifică locului.

Izbucul Bigăr și Cascada Bigăr – bijuteriile carstice din Cheile Minișului

Formată pe tuf calcaros la vărsarea pârâului Bigăr în râul Miniș, Cascada Bigăr a devenit printre cele mai cunoscute din România și chiar din lume în ultimii ani. Amplasat la baza unui perete stâncos de zeci de metri, Izbucul Bigăr își adună apele de pe întreg platoul calcaros situat pe versantul drept al râului Miniș. Laur Geotours propune un tur in urma căruia să înțelegi modul în care acționează apa asupra reliefului carstic .

Din Valea Beiului până la Lacul Buhui prin Cheile Minișului

Laur GeoTours te invită la un traseu de anduranță prin pădurile Banatului Montan. Pornim de la cantonul Valea Beiului și ajunge la Cabana Buhui pe malul Lacului Buhui. Sunt peste 25 de kilometri prin păduri sălbatice și prin văi carstice. Este un traseu pentru toți cei care vor o plimbare mai lungă și un traseu prea puțin umblat…ca să nu spunem că mai deloc.

Traseul urmează traseul european de lungă distanță E3. Astfel, după ce am vizitat frumusețile din Valea Beiului, Cascada La Văioaga, Lacul Ochiu Bei, dar și splendida Vale a Beușniței cu superbele cascade pe trepte de travertin și tuf calcaros, ne îndreptăm spre Lacul Buhui. Dar până acolo vom avea de străbătut mulți kilometri prin pădure sălbatică și prin Cheile Minișului.

Geoitinerariu în carstul Munților Mehedinți

Munții Mehedinți nu au înălțimi foarte mari, dar sunt spectaculoși datorită faptului că s-au format pe calcare. Unul dintre traseele emblematice din Munții Mehedinți ne poartă pașii în unele dintre cele mai mari forme depresionare din România, și anume în Crovurile Munților Mehedinți.

Urcăm prin Cheile Țăsnei spre Vf. Pietrele Albe pentru a admira forme depresionare carstice de dimensiuni impresionante. Coborâm în Crovurile Munților Mehedinți pe care le străbatem pentru a ajunge la intrarea în Cheile Tâmnei, iar ulterior la drumul național ce leagă Băile Herculane de Baia de Aramă. Traseul este de dificultate medie/ridicată, fiind recomandat persoanelor cu o formă fizică bună.

Geoitinerariu în cheile de pe Valea Cernei (Munții Cernei-Munții Mehedinți)

Una dintre formele specifice reliefului carstic sunt sectoarele de chei formate prin eroziunea masivului calcaros de către apele curgătoare care și-au croit drum prin rocă de-a lungul secolelor de evoluție geologică. Aceste forme sunt foarte des întâlnite în întreg Banatul, iar Valea Cernei este una dintre zonele cu foarte multe astfel de sectoare de chei. Laur GeoTours te invită să descoperi chei spectaculoase și sălbatice într-un geoitinerariu în Munții Cernei și Munții Mehedinți: Cheile Țăsnei, Cheile Tâmnei, Cheile Prisăcinei, Cheile Pecinișcăi, Cheile Feregari și Cheile Jelerăului.

Weekend în satele din Munții Cernei: Ineleț, Scărișoara

Vrei să evadezi din stresul și aglomerația orașelor? Îți dorești să te simți una cu natura și să te bucuri de locuri parcă uitate de timp? Ei bine, Laur Geotours are destinația ideală: cătunele izolate din Munții Cernei. Ineleț și Scărișoare sunt două sate izolate în Munții Cernei unde se ajunge urcând pe scări din lemn amplasate pe pereți de stâncă și unde oamenii trăiesc izolați in case răsfirate pe kilometri întregi. Aici parcă timpul s-a oprit în loc și poți să redescoperi frumusețea naturii unde omul încă se bucură de liniște, timp din belșug și sănătatea aerului nepoluat. Laur Geotours te invită să petreci un weekend în satele din Munții Cernei.

Tură pe Vf. Domogled

Laur Geotours te invită la o excursie de 1 zi pornind din Băile Herculane până pe Vf. Domogled și înapoi. Pornim pe traseul spre Crucea Albă, ajungem pe Poteca Pisicii si apoi pe Vf. Domogled. De aici vom coborî spre Cheile Feregari. Astfel vom putea să ne bucurăm de spectaculozitatea acestor chei și vom ieși tot la drumul național, dar în cealalaltă parte a stațiunii Băile Herculane, aproape de zona nouă a orașului.

Tură pe Vf. șușcu – Masivul Domogled

Cel mai înalt vârf din Masivul Domogled este Vf. Șușcu. Dacă îți dorești să urci pe un vârf mai puțin cunoscut și pe un traseu mult mai puțin umblat, atunci nu trebuie decât să rezervi un tur pe acest vârf montan din Masivul Domogled. Traseul este unul de aproximativ 9 ore dus-întors și este de dificultate medie/ridicată, în funcție de pregătirea sau forma fizică.

Tură de 1 zi pe Vf. Domogled și Vf. șușcu

Pentru iubitorii turelor de munte mai sportive și cu o diferență mare de nivel un traseu care ajunge pe Vf. Domogled și Vf. Șușcu în aceeași zi poate fi o provocare interesantă. Laur GeoTours te invită la un astfel de traseu de anduranță în care vom urca mai întâi pe Vf. Domogled pentru a coborî ulterior spre Cheile Jelărăului de unde vom urca pe Vf. Șușcu, cel mai înalt vârf din Masivul Domogled, și ulterior vom coborî prin Cheile Jelărăului pe la Crucea Albă înapoi în Băile Herculane. Este un traseu de dificultate mare/foarte mare recomandat doar persoanelor cu pregătire fizică foarte bună și cu rezistență la efort. Traseul este preconizat la o durată de aproximatv 11-13 ore.

Turul foișoarelor din jurul stațiunii Băile Herculane

Dacă vrei să te bucuri de un traseu de drumeție foarte accesibil și ușor, atunci cu siguranță că traseul foișoarelor din zona Băile Herculane poate fi o opțiune perfectă. Acest traseu ne va purta pașii pe la foișoarele ridicate în vecinătatea stațiunii inclusiv pentru Prințesa Sissi. Aceste sunt puncte de belvedere minunate asupra stațiunii. În această tură ne vom bucura de posibilitatea de a descoperi o serie de aspecte specifice reliefului carstic precum izvoare carstice și peșteri sau avene. Dincolo de parcugerea traseelor însoțit de un ghid specializat, alături de Laur GeoTours vei putea afla informații foarte interesante privind relieful acestei zone și modul în care peisajele de azi s-au format.


Pe lângă toate aceste tururi și geoitinerarii propuse, Laur GeoTours îți oferă posibilitatea de a beneficia de ghidaj și în alte tururi sau geoitinerarii personalizate. Pentru mai multe informații referitoare la oricare dintre aceste geoitinerarii sau pentru a organiza tururi în locațiile pe care îți dorești să le descoperi, nu ezita să mă contactezi prin formularul de mai jos sau aici. De asemenea, pentru rezervarea unui geoitinerariu folosește formularul de mai jos. Laur GeoTours te ajută să descoperi lumea care te înconjoară! Călătorește dincolo de limite!



Timp(obligatoriu)