Servicii de Cartografie

De foarte multe ori am auzit că o imagine face cât o mie de cuvinte. Ei bine, acest lucru este valabil și atunci când vorbim despre o hartă ce reprezintă un anumit teritoriu într-o formă simplificată. Pentru obținerea unei hărți care să spună „povestea” unui teritoriu, cunoștințele în domeniul cartografiei și experiența în acest domeniu sunt aspecte importante pentru ca în final să beneficiezi de cele mai bune produse cartografice pentru proiectul de care ai nevoie.

Cartografia are ca și obiect de activitate realizarea hărților și tipărirea acestora. Dacă până acum câteva decenii hărțile erau doar în format de hârtie, în prezent cartografia digitală este tot mai mult folosită, iar acest lucru face ca utilizarea hărților digitale să fie tot mai actuală. Atunci când avem o hartă pe hârtie, pentru a o actualiza sau pentru a o modifica este necesar un proces mult mai greoi și mai costisitor, pe când o hartă în format digital se poate actualiza mult mai ușor și mai rapid, iar costurile sunt mult reduse.

Odată cu dezvoltarea tehnicilor Sistemelor Informaționale Geografice (SIG) (în engleză GIS), cartografia digitală este tot mai intens folosită în foarte multe domenii de activitate, începând de la realizarea planurilor pentru așezările umane și până la realizarea de studii de fezabilitate sau chiar planuri de management al spațiului. Cartografia digitală presupune utilizarea unei baze de date în format digital și integrarea mai multor tipuri de astfel de date într-o imagine virtuală care poate fi păstrată pe diverse servere sau ulterior poate fi chiar tipărită pe hârtie. Un proiect de cartografie digitală presupune un volum foarte mare de informații care poate fi integrat pentru diferite analize spațiale, dar și posibilitatea de a filtra respectivele informații în funcție de necesitățile fiecărui proiect.

În cadrul portofoliului de servicii de cartografie te pot ajuta cu:

  • Realizarea de hărți privind complexitatea fizico-geografică a reliefului;
  • Realizarea de hărți pentru așezările umane;
  • Întocmirea de baze de date spațiale pentru diferite areale;
  • Suport vizual prin materiale cartografice pentru diferite proiecte de amenajări ale teritoriului sau management pentru ariile protejate;
  • Consultanță privind diferite produse cartografice pe suport de hârtie;
  • Consultanță privind produse cartografice pe suport digital;
  • Întocmirea hărților pentru printare/tipărire.
Formular de contact

%d blogeri au apreciat: