Servicii de ghid de turism

Rolul unui ghid de turism este acela de a oferi turiștilor dornici să descopere anumite destinații informații cât mai complete și o experiență cât mai autentică în respectivele destinații, dar și de a contribui la îmbogățirea cunoștințelor pentru turiștii care au apelat la serviciile de ghid de turism.

Fiind pasionat de natură și de călătorii, atunci când am avut oportunitatea de a obţine calificările profesionale necesare pentru a lucra astfel încât să mă bucur de cele două pasiuni amintite anterior, nu am ezitat. În domeniul turismului primele calificări au fost obţinute în liceu, urmând apoi și o facultate unde am îmbinat Geografia cu Turismul, adică specializarea Geografia Turismului.

În primii doi ani de facultate am parcurs și o postliceală în domeniul Turismului, postliceală în urma căruia am obţinut un atestat pentru Agent de Turism – Ghid de Turism. Pe baza acestui atestat am obţinut ecusonul de ghid de turism. Mai mult decât atât, încă din anii de studenţie mi-a plăcut mereu să organizez ieșiri în natură, dar și călătorii în diverse orașe din România sau din Europa. Apoi, în perioada doctoratului am organizat de asemenea câteva aplicaţii de teren care m-au ajutat să mă văd în postura de a împărtăși altora din cunoștinţele mele, dar și de a îndruma alte persoane spre locuri cunoscute mie și în care aceștia nu au ajuns până în momentul respectiv.

Toate aceste etape mi-au dat imboldul de a face un pas mai înainte și de a începe activitatea de ghid de turism.

În categoria servicii de ghid de turism se regăsesc următoarele:

  • Organizarea și însoțirea de grupuri în tururile turistice propuse;
  • Asigurarea serviciilor de ghidaj pentru grupuri ale agențiilor de turism;
  • Organizarea tururilor turistice la solicitarea clienților;
  • Organizarea de tururi educative pentru grupuri de copii, tineri și adulți;
  • Organizarea de tururi și evenimente pentru companii;
  • Promovarea și organizarea de geoitinerarii turistice.

Experiența în a organiza diferite ieșiri în natură, fie că vorbim despre o drumeție de 1 zi, fie că vorbim despre o ieșire cu cortul de 1 săptămână, dar și numeroase călătorii în diferite orașe din țară sau din străinătate poate fi regăsită în numeroasele postări de pe blog.

Pentru a afla mai multe informații referitoare la itinerariile propuse, te invit să accesezi pagina Laur GeoTours. Și oricând îți dorești să ieși din rutina zilnică și îți dorești o vacanță activă, nu ezita să mă contactezi.

%d blogeri au apreciat: