Lectia unui puzzle

Lectia unui puzzle

Puzzle-ul este acel „joc” în care o imagine este „spartă” în mai multe piese și ulterior trebuie refăcută imaginea inițială, punând piesă cu piesă. Pentru mine, a face puzzle este o activitate foarte plăcută și foarte relaxantă, iar acest lucru m-a făcut să adun de-a lungul anilor numeroase puzzle-uri, acestea având de la 500 de piese și până la 4000 de piese. Un puzzle poate fi o soluție extrem de benefică pentru a te opri din activitățile zilnice, pentru a-ți antrena răbdarea, dar și pentru a învăța să acorzi atenție chiar și celor mai mici detalii.

De-a lungul timpului, puzzle-urile m-au învățat o lecție extrem de importantă – a nu găsi la un moment dat potrivirea unei „piese” sau a mai multor „piese” în viață nu înseamnă că acestea nu se vor potrivi în cele din urmă în peisajul complet al vieții. Nicidecum! Am văzut abordări prin care o piesă dintr-un puzzle este ținută în mână foarte mult timp, până ce piesa respectivă își găsește „locul”. Ei bine, asta înseamnă să stai mult timp pe loc pentru că piesa respectivă nu poate fi lipită până ce foarte multe alte piese nu au fost potrivite anterior.

Puzzle-ul vietii

Cam așa este și în viață, atunci când de foarte multe ori poți avea impresia că lucrurile pe care le-ai făcut de-a lungul anilor și ceea ce faci astăzi nu se potrivesc în niciun fel și că sunt complet dintr-un „alt film”. Însă nu există nici măcar o „piesă” din puzzle-ul vieții care să nu se potrivească perfect în acest peisaj și la un moment dat să îi găsești locul și acelei piese. Chiar dacă inițial nu găsești unde să potrivești noile „piese” ce apar în viața ta, fie că vorbim despre o pierdere, renunțare sau despre o schimbare, cu siguranță acestea își au locul undeva în peisajul vieții tale. Aceste „piese” absolut noi în puzzle-ul vieții nu înseamnă că nu le vom putea „potrivi” la puzzle-ul construit până atunci. Până la urmă tot ceea ce trăim ne oferă posibilitatea de a ne contura peisajul în care dorim să trăim și în cele din urmă, punând piesă cu piesă în puzzle-ul vieții, vom găsi locul potrivit și pentru piesele care păreau că nu se potrivesc în niciun fel la un moment dat.

„Nu există piese în plus în Univers. Fiecare dintre noi este Aici pentru că fiecare are un loc în care se potrivește și fiecare piesă trebuie să se potrivească într-un puzzle mai mare.” – Deepak Chopra

Chiar dacă ai în mână piese din puzzle-ul vieții tale cărora nu le găsești locul în momentul prezent, alege să le pui deoparte și continuă cu alte piese pentru care găsești mult mai repede continuarea. Iar în momentul în care peisajul vieții tale se va completa puțin câte puțin și piesele acelea puse deoparte își vor găsi potrivirea perfectă. Atunci vei zâmbi la gândul cât de perfect se potrivesc chiar și acele piese care cu ceva timp în urmă nu se încadrau câtuși de puțin în peisaj.

Lectia unui puzzle

Ai în vedere faptul că pentru a pune cap la cap puzzle-ul vieții tale într-un mod cât mai plăcut și cât mai plin de experiențe, este important să nu rămâi prea mult cu anumite piese în mână, așteptând să le găsești potrivirea în peisajul de ansamblu. S-ar putea să mai ai nevoie de alte piese pe care încă nu le ai înaintea ochilor și doar ulterior să poți potrivi și acele piese care parcă nu sunt din același peisaj. Reține: Nu sta prea mult cu o piesă în mână, căutând unde se potrivește aceasta. Potrivește alte piese din jur și ulterior vei găsi și locul unde piesa respectivă își are locul în peisajul pe care dorești să îl construiești în viața ta.

„Piesele unui puzzle au tendința de a se potrivi împreună atunci când te aștepți mai puțin.” – Jane Green

La fel este și în viață. Dacă vrei să înaintezi pentru a completa peisajul vieții care îți stă dinainte, „trucul” este de a nu sta pe loc și de a continua să te uiți cu maximă atenție la piesele care apar înaintea ochilor tăi. Pentru a reuși să faci un puzzle ai nevoie de RĂBDARE, ATENȚIE, CURIOZITATE în a arunca o privire asupra tuturor pieselor existente, CONVINGERE că fiecare piesă își are locul în peisaj, dar și PERSEVERENȚA de a nu renunța să continui să cauți piese chiar și atunci când parcă nu mai găsești continuarea. Toate acestea sunt necesare și pentru viata ta și este foarte important să îți iei un angajament față de tine însuți că în fiecare zi vei adăuga piese exact la acea viață pe care visezi să o trăiești zi de zi.

Alege să te folosești de toate aceste aspecte pentru a reuși să îți „conturezi” puzzle-ul complet al vieții tale exact așa cum ai visat întotdeauna și să te bucuri de peisajul vieții pe care îl ai înaintea ochilor tăi în fiecare zi!

Reclame

Un comentariu la “Lectia unui puzzle

  1. Pingback: Viata ca o oglinda | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: