Review Rucsac Pinguin Explorer 60

Rucsacul este o piesă de echipament montan nelipsită din „arsenalul” oricărui montaniard. Dacă primii rucsaci mari poate că îi alegi după buget și în funcție de spațiul avut la dispoziție pentru ceea ce dorești să pui în rucsac, cu timpul înveți fie din propriile experiențe, fie din experiențele și recomandările altora care sunt aspectele care trebuie avute în vedere pentru a achiziționa un rucsac de munte.
Criterii pentru alegerea unui rucsac de ture lungi pe munte
Astfel, atunci când vrei să îți cumperi un rucsac de munte pentru ture de mai multe zile este recomandat să ai în vedere cât este de spațios, care este calitatea materialelor din care este făcut rucsacul, greutatea rucsacului când acesta este gol și nu în ultimul rând care sunt accesoriile pe care un rucsac le oferă.
Dacă atunci când am achiziționat primul rucsac pentru ture lungi pe munte nu aveam atâtea informații cu privire la alegerea echipamentului montan, unele dintre aceste aspecte le-am descoperit pe propriul spate în numeroasele ture de munte cu rucsac în spate.
Pe baza acestor experiențe și a ceea ce am citit în numeroase surse de informare, am învățat care sunt cele mai importante criterii pentru a alege un rucsac de ture lungi pe munte. Astfel, recent, când am avut nevoie de un nou rucsac am optat pentru modelul de rucsac Pinguin Explorer 60 litri.


Unde găsim modelul de rucsac Pinguin Explorer 60?
Modelul acesta de rucsac l-am văzut acum ceva timp pe munte la un montaniard și mi-a atras atenția. Recent am găsit și în magazine acest model de rucsaci de la Pinguin și am văzut exact cum arată, care sunt materialele și cum vine pe spate. Chiar dacă am găsit rucsacul Pinguin Explorer 60 litri în magazine, cel mai bun preț pentru un astfel de rucsac l-am găsit ulterior pe magazinul online 4camping.ro. Prin urmare, am plasat comanda pe acest magazin online de echipament montan și apoi am primit prin curier rucsacul comandat.
Primele impresii cu Pinguin Explorer 60 în spate
Prima tura de munte în care am folosit rucsacul Pinguin Explorer 60 litri a fost în tura din Munții Retezat în luna august. Atunci rucsacul era plin, fiind o tura de munte de 5 zile la cort. Și chiar și în aceste condiții rucsacul a fost comod și a făcut mult mai ușor de transportat întreaga greutate. Și pentru vacanța din Muntenegru am folosit desigur rucsacul Pinguin Explorer 60 litri. Chiar dacă aici nu am mers cu rucsacul în spate prea mult, totuși merită menționat faptul că tot ceea ce am avut nevoie pentru aproape două săptămâni, din care 7 zile în Parcul Național Durmitor, a avut spațiu în rucsac.

Puncte forte Pinguin Explorer 60
După primele ture în care am folosit acest rucsac de munte de la Pinguin pot spune că sunt foarte mulțumit. Raportul calitate-preț al acestui model de rucsac Pinguin Explorer este foarte bun. Materialul rucsacului este foarte rezistent, iar în partea de jos a rucsacului materialul este întărit pentru o mai mare rezistență.
De asemenea, acest rucsac are foarte multe accesorii extrem de utile: acces la compartimentul principal prin două fermoare laterale; buzunare în partea laterală care se pot lărgi atunci când acestea sunt folosite; capac detașabil și care poate fi folosit sub formă de centură/borsetă de pus la brâu cu ceea ce poate ai nevoie pentru câteva ore într-o tura de munte scurtă; buzunar interior, dar și exterior în cazul capacului; un elastic în partea frontală a rucsacului pentru a prinde geaca sau alte piese de echipament; loc special pentru prinderea bețelor de trekking.


Referitor la partea din spate, acest rucsac Pinguin Explorer 60 litri este foarte confortabil și poate fi reglat în funcție de înălțimea celui care poartă rucsacul. De asemenea, în jurul taliei rucsacul se poate regla și este foarte confortabil.
Pelerina pentru rucsac este inclusă și are un spațiu special în zona capacului, acest lucru fiind de asemenea un plus pentru că este mult mai ușor de pus pelerina pe rucsac atunci când o scoți din capac. Un alt aspect pentru care recomand acest model de rucsac Pinguin Explorer 60 litri este greutatea foarte redusă a acestuia, și anume 1,65 de kg.
Comparativ cu alte modele de rucsaci de munte având același volum, acest rucsac este mult mai ușor, chiar și în comparație cu rucsaci mult mai scumpi precum Deuter sau Osprey. Mai mult decât atât, din perspectiva spațiului acest rucsac este foarte încăpător.
În concluzie, dacă ești în căutarea unui rucsac de munte pentru ture de câteva zile, atunci rucsacul Pinguin Explorer 60 litri poate fi o alegere foarte bună. Poți găsi modele de rucsac de munte Pinguin și în alte variante de volum, și anume 48 litri, 55 litri, 75 litri sau chiar de 100 litri. Până la urmă fiecare știe cât poate și cât dorește să ia cu el sus pe munte, dar ideal este să te bucuri de fiecare de tura de munte, chiar și cu un rucsac mare în spate.
Pingback: Sfaturi pentru avea un rucsac cat mai usor in turele de munte | Laurentiu Artugyan
Pingback: Care trebuie sa fie rolul unui Influencer in promovarea online? | Laurentiu Artugyan