Chestionar geoturism Muntii Aninei

Chestionar geoturism

Formele de relief sunt considerate ca fiind elemente patrimoniului turistic la nivel mondial. Formele de relief şi procesele geomorfologice asociate stârnesc interes pentru un număr foarte mare de turiști. Astfel, tot mai intens este utilizat termenul de geoturism. Geoturismul este un subiect tot mai intens abordat atât prin perspectiva științifică, cât și prin perspectiva practică a acestei forme de turism, mai ales în Europa, dar și pe celelalte continente.

În ultimii ani geoturismul a început să fie un subiect abordat tot mai mult și în studiile științifice din România, iar arealul Munților Aninei a fost analizat din perspectiva geoturistică în câteva articole științifice publicate deja în diferite reviste de specialitate. În cadrul unui articol publicat am evidențiat potențialul geoturistic din Munții Aninei, iar promovarea acestui potențial prin prisma geoturismului este pasul necesar pentru a implementa această formă de turism. De asemenea, geoturismul poate fi privit ca o opțiune viabilă de a îmbina relaxarea cu educația. Mai multe despre geoturism poți citi aici.

Considerând că turismul este o nouă oportunitate pentru dezvoltarea socio-economică a comunităților locale din Munții Aninei și din zonele limitrofe, am găsit oportună evaluarea percepției turiștilor care vizitează Munții Aninei cu privire la principalele obiective vizitate și la principalele activități de relaxare , dar și percepția locuitorilor din zonă sau a persoanelor care au locuit în trecut în comunitățile din Munții Aninei cu privire la potențialul turistic. In acest context a fost conceput un chestionar pentru a identifica perspectivele pe care turismul în general, şi geoturismul în particular, le poate avea în Munții Aninei pe baza formele aparținând reliefului carstic.

Accesează aici CHESTIONAR GEOTURISM

Scopul acestui chestionar este acela de a avea o imagine asupra modului în care formele aparținând reliefului carstic sunt privite de către potențialii turişti, dar și de către locuitorii zonei. De asemenea, unul dintre obiective este şi acela de a afla percepția cu privire la turism (geoturism) ca una dintre soluțiile viabile pentru un progres socio-economic al zonei. Rezultatele acestui chestionar urmează a fi folosite în identificarea unor direcții cu privire la promovarea geoturismului ca formă de turism în zona Munților Aninei. Pe de altă parte, răspunsurile la acest chestionar geoturism Munții Aninei își propun să contribuie la promovarea unor itinerarii geoturistice în Munții Aninei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: