Advertorialul – metoda de promovare eficienta in mediul online

Promovare online Influencer

Prezența în mediul online este fără doar și poate necesară pentru orice business, asociație sau organizație. Metodele de promovare în mediul virtual sunt foarte diversificate, însă printre cele mai eficiente metode este advertorialul. Un advertorial este un material sub forma unui articol redactat cu scopul de a promova un produs, serviciu, brand sau un business. Advertorialul este o metodă de publicitate online foarte apreciată de specialiștii în marketing digital.

 

Termenul de advertorial reprezintă o combinație dintre „advert” și „editorial”. Cu alte cuvinte, un advertorial este un material de tipul unui editorial care este structurat sub forma unui anunț de promovare sau a unei reclame (de la advertising). Există mai multe aspecte care fac dintr-un advertorial o metodă de promovare extrem de eficientă online.

 

Contribuie la optimizarea SEO

Primul aspect se referă la conceperea fiecărui advertorial pe baza unor cuvinte cheie specifice pentru produsul sau brand-ul promovat în cadrul advertorialului. Cuvintele cheie sunt absolut esențiale pentru ca un material din online să fie afișat pe primele pagini în Google în cazul căutărilor organice.

Cuvintele cheie reprezintă punctul de pornire pentru optimizarea SEO a unui articol în mediul online si sunt extrem de importante pentru ca un produs, serviciu sau brand să se adreseze direct potențialilor cumpărători. Atunci când sunt căutate anumite cuvinte cheie, motoarele de căutare vor „îndruma” potențiali clienți către astfel de advertoriale.

Optimizare SEO Laurentiu Artugyan

Caracterul informativ al advertorialelor

Al doilea aspect se referă la modalitatea în care este redactat un advertorial. Fiecare astfel de articol înseamnă un conținut redactat fluent, fără greșeli gramaticale, și cel mai important, cu foarte multe detalii, descrieri și informații utile pentru cititori. De asemenea, fiecare advertorial trebuie să puncteze principalele atuuri de care potențialul client se poate bucura atunci când alege să plătească pentru produsul sau serviciul promovat.

 

Contribuie la creșterea traficului pe site

Eficiența unui advertorial este dată și de backlink-urile inserate în textul fiecărui articol. Pe anumite cuvinte cheie sau pe expresii de cuvinte urmează a fi plasat un link care să direcționeze cititorii către website-ul promovat. Cu alte cuvinte, din parcurgerea acestui articol de promovare online cititorul va putea ajunge direct pe website-ul promovat printr-un singur click.

Un backlink este extrem de important pentru optimizarea website-ului pentru motoarele de căutare și pentru creșterea autorității website-ului respectiv. Acest lucru se datorează faptului că site-ul respectiv este „citat” ca sursă de încredere pe alte wesbite-uri sau bloguri.

Laurentiu Artugyan Content Writer

Rezultate foarte bune cu investiții minime

Publicitatea în online este în general foarte eficientă prin faptul că orice material de promovare poate ajunge foarte rapid la un număr important de utilizatori. Însă advertorialele sunt foarte eficiente prin faptul că odată ce un cititor consideră advertorialul ca fiind util și informativ, acesta îl va distribui în social media.

Astfel se va crea un lanț de purtători de mesaje care îți va promova brand-ul fără ca tu să fii plătit pentru altceva decât pentru redactarea advertorialului și publicarea lui pe site-uri sau bloguri. Prin urmare, advertorialul este printre metodele de promovare care aduc rezultate foarte bune cu investiții foarte mici comparativ cu alte metode de publicitate.

 

Generează vânzări pe termen lung

Advertorialele se numără printre metodele de publicitate online care oferă rezultate pe termen lung. Odată ce un articol de promovare este postat pe bloguri sau website-uri, acesta va rămâne acolo timp îndelungat. Cu cât trece mai mult timp, cu atât cresc șansele ca advertorialele respective să ajungă pe primele pagini în motoarele de căutare astfel încât să aducă mai mult trafic pe website și implicit mai mulți cumpărători. Mai mult, investiția financiară pe care o faci pentru un advertorial sau pentru o campanie de advertoriale îți poate aduce profit și peste ani de zile.

 

Oferă soluții la nevoile și problemele cititorilor

Publicul căruia te adresezi este suprasaturat de reclame și de publicitate agresivă, insistentă și directă. În acest context advertorialele vin să ofere o altă perspectivă în ceea ce înseamnă publicitatea în online. Advertorialele oferă soluții și variante pentru diferite nevoi ale oamenilor, pentru a rezolva diferite probleme de zi cu zi.

Acest lucru se face prin crearea de conținut care să pună în valoare punctele forte pentru produsele sau serviciile promovate prin advertoriale. În acest mod publicul căruia te adresezi va găsi răspuns la o nevoie și va simți că informațiile prezentate în articolul de promovare vin să îi ofere o soluție eficientă în rezolvarea acestora.

Cu alte cuvinte, nu advertorialul îl convinge să cumpere, ci informațiile prezentate în articolul respectiv îi oferă o variantă de a soluționa diferite probleme. Iar alegerea este a cititorului dacă va accesa sau nu website-ul promovat și dacă va achiziționa produsul sau serviciul respectiv.

 

Să tragem linie…

De toate avantajele mai sus amintite poți beneficia dacă alegi să te promovezi cu ajutorul advertorialelor. Eficiența promovării în online prin intermediul advertorialelor este mult mai mare dacă respectivul articole sunt redactate și publicate de cineva care a beneficiat de produsul sau serviciul respectiv. Un astfel de advertorial este un fel de recenzie a produsului sau serviciului promovat, iar acest lucru este cu mult mai relevant pentru cititori.

Tonalitatea și vocea din spatele cuvintelor sunt mult mai convingătoare pentru cititori atunci când autorul advertorialului a avut experiența de a utiliza produsul promovat sau de a beneficia de serviciul respectiv. Această abordare crește credibilitatea articolului și a produselor sau serviciilor promovate. Dacă vrei să îți promovezi cât mai eficient brand-ul, produsele sau serviciile, atunci advertorialele reprezintă fără doar și poate o alegere inspirată.

Reclame

4 comentarii la “Advertorialul – metoda de promovare eficienta in mediul online

  1. Pingback: Publicitate prin advertoriale vs. Publicitate prin Facebook | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Deconectarea si avantajele sale | Laurentiu Artugyan

  3. Pingback: Se anunta o noua competitie interesanta la SuperBlog 2020 | Laurentiu Artugyan

  4. Pingback: Criterii care definesc un content writer de succes | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: