Cristalele naturale – depozite in miniatura de energie, inspiratie, vitalitate si protectie

Cristalele - depozite in miniatura

Indiferent dacă suntem conștienți sau nu, totul în jurul nostru este energie. Tot ceea ce ne înconjoară este încărcat de o anumită energie și de anumite vibrații. Acest lucru este afirmat de unul dintre cei mai mari oameni de știință. Astfel, cel mai mare fizician al lumii, Albert Einstein, afirma următoarele:

„Totul este energie. Acordează-te la frecvențele realității pe care o vrei, iar ea va ajunge inevitabil la tine. Nu poate fi o altă cale. Aceasta nu este filosofie. Aceasta este fizică.” – Albert Einstein

Omul ca și entitate energetică

De câte ori nu s-a întâmplat să simțim o anumită energie atunci când am intrat într-un spațiu sau am interacționat cu anumite persoane? De câte ori nu am spus că într-un anumit loc simțim o energie plăcută, dar la fel de bine ni s-a întâmplat ca după ce am petrecut câteva ore cu diferite persoane să spunem că „suntem secați de energie”? Dr. Bruce Lipton afirmă că fiecare om este “un câmp de energie”. Acest lucru înseamnă că fiecare dintre noi este energie și atunci când intrăm în contact cu energia altor persoane sau a altor locuri este firesc să ne simțim mai încărcați cu energie sau dimpotrivă, secați de energie. Energia și vibrațiile pe care le transmitem sunt asemenea unei comunicări dincolo de limbaj, fiecare dintre noi fiind asemenea unui radio care emitem unde de frecvență, afirmă Dr. Bruce Lipton.

„Mulți oameni iau totul ca fiind de la sine înțeles, considerând că, dacă spun și fac toate lucrurile potrivite, atunci ceilalți oameni îi vor plăcea. Dar noi „citim” energia ceilulalt; chiar dacă se întâmplă doar la un nivel subconștient, putem spune când cuvintele sau acțiunile cuiva nu-i reflectă energia.” – Gabrielle Bernstein

Chiar dacă nu realizăm, fiecare dintre noi poate prelua o mulțime de energie de-a lungul zilei și de-a lungul vieții noastre. Însă nu toată această energie este o energie bună, pozitivă. Daca îți imaginezi câmpul energetic al propriei persoane asemenea unei case, poți să îți imaginezi cum praful sau murdăria care se formează în timp se pot depune asemenea unui strat de întuneric în jurul casei tale. Într-un mod similar și energia pe care o preluăm din jurul nostru, de la diferite persoane sau din diferite medii in care ne petrecem timpul, pot duce la diminuarea propriei energii. Tocmai de aceea curățarea și purificarea energetică, dar și încărcarea cu energie, este foarte importantă pentru ființe spirituale, emoționale și energetice, așa cum sunt oamenii.

„Energia ta are mult mai multă putere decât îți poți imagina. Există energie în cuvintele rostite, în e-mailuri și în prezența ta fizică. Atunci când funcționăm dintr-o stare energetică inferioară de teamă, energia și gândurile noastre pot, efectiv, să polueze lumea. Și invers, atunci când funcționăm dintr-un loc de energie pozitivă, lumea din jurul nostru devine mai bună.” – Gabrielle Bernstein

Conform lui Dr. Bruce Lipton energia este mult mai importantă decât cuvintele. Energia ne poate arăta dacă suntem în compania persoanelor potrivite sau în locul potrivit prin faptul că ne indică nivelul de energie pe care îl avem în respectivele situații. Atunci când poți simți această energie este foarte ușor să găsești oamenii care să contribuie la starea ta de bine și care să te ridice atunci când provocările se ivesc. Este mai eficient să simți energia – oamenilor, locurilor și a situațiilor – decât doar să asculți ceea ce spun oamenii. Iar diversitatea de cristale naturale prin energiile și vibrațiile pe care le transmit pot amplifica abilitățile noastre de a simți energia celor din jur, dar și abilitățile de a ne proteja de energiile negative pe care anumite persoane le emit, intenționat sau nu.

Cristalele – „unelte” ale Universului pentru energie pozitivă

Din fericire Universul ne oferă o mulțime de „unelte” pentru a putea să ne îngrijim de energia noastră și de energia care ne înconjoară printr-o mare varietate de cristale naturale și pietre semipretioase care pot fi folosite diferite de scopuri. Cristalele naturale sau pietrele semiprețioase pot fi utilizate sub formă de cristale protectoare, cristale norocoase, cristale pentru prosperitate sau cristale pentru centrii energetici ai organismului sau chackre (termenul de chackra provine din limba sanskrită și se referă la fluxul energetic al organismului). Există și cristale naturale care pot fi folosite pentru un anumit spațiu precum cristale pentru casa, cristale pentru birou sau cristale feng-shui. Pe de altă parte există și bijuterii cu cristale, multe dintre cristalele existente fiind foarte apreciate de mii de ani pentru frumusețea lor.

Chiar dacă terapia prin cristale nu are o fundamentare științifică precisă precum în cazul altor metode de vindecare fizică, emoțională sau psihologică, încă din cele mai vechi timpuri popoarele lumii au apelat la cristale naturale sub forma unor amulete pentru protecție, prosperitate sau vindecare. Chiar și fără o fundamentare științifică, tot mai multe persoane descoperă beneficiile cristalelor naturale pentru relaxare mentală, eliminarea stresului, protecție sau pentru reîncărcarea cu energie. Pe de altă parte, cristalele susțin efectul placebo, cel care este dovedit științific a fi foarte util atunci când vine vorba despre vindecarea fizică a organismului.

De unde provine energia cristalelor naturale?

Cristalele sunt acele corpuri solide de formă geometrică regulată care s-au format în timpul evoluției de-a lungul mileniilor a planetei Pământ. Specialiștii afirmă că aceste cristale naturale reprezintă ADN-ul planetei Pământ și amprenta chimică pe care evoluția Terrei a lăsat-o oamenilor pentru a ne putea folosi de energiile extrem de puternice implicate în evoluția planetei noastre. Un cristal poate fi privit asemenea unui depozit în miniatură cu energiile transformatoare care au dus la formarea și evoluția Terrei.

Toate energiile și vibrațiile cristalelor naturale se datorează faptului că vorbim despre cristale influențate de formarea Pământului, de mișcările mărilor și oceanelor, dar și de energia Lunii și a Soarelui. Prin urmare, toate cristalele sunt încărcate cu energia uriașă ce a fost implicată într-un fel sau altul în formarea planetei care astăzi este casă pentru noi toți. Deci cum am putea să ne îndoim de faptul că fiecare dintre aceste cristale este încărcat cu energie, mai ales acum când am înțeles că totul este energie?! Și până la urmă nici nu trebuie doar să credem pur și simplu, ci putem încerca să apelăm la cristale naturale pentru diferite scopuri.

Cum alegem cristalele potrivite?

Conform lui Gaëtan Sauvé, atunci când apelăm la energia cristalelor trebuie să avem în vedere că vibrațiile și puterile cristalelor naturale au menirea de a amplifica legea universală a cauzei și efectului sau așa-numita karma, lege care spune că tot ceea ce oferim la un moment dat se întoarce înapoi. În ultimul timp utilizarea cristalelor naturale ca și terapie alternativă a devenit tot mai frecventă. Acest lucru se datorează proprietăților cristalelor de a vindeca holistic toate planurile din viața noastră: fizic, mental, emoțional și spiritual.

Pentru alegerea cristalului potrivit trebuie să identificăm acea latură a vieții unde simțim că suntem incompleți sau neîmpliniți. De acolo intuiția ne va îndruma în alegerea unui cristal, fie că vorbim despre un cristal care ne captivează privirea prin prisma frumuseții, fie că este vorba despre un cristal pentru care simțim o atracție de a-l lua în mână. Într-un fel sau altul, conștiința interioară și energia ta sunt cei mai buni ghizi pentru a alege cristale naturale potrivite pentru tine la un anumit moment dat. Pe de altă parte putem alege un cristal și prin documentarea cu privire la proprietățile vindecătoare pe care le oferă. De asemenea, fiecare poate opta pentru diferite cristale în funcție de zodie.

Cristale naturale potrivite pentru oricine

În diversitatea de cristale naturale existente poate fi o adevărate provocare să găsești pietrele semiprețioase potrivite. Există însă câteva cristale potrivite pentru orice persoană. Energiile cristalului Ochi de Tigru sunt foarte utile pentru faptul că impulsionează motivația și puterea fizică, ajută la eliminarea temerilor, anxietății și a neîncrederii de sine atât la nivel mental, cât și la nivel fizic și susține împlinirea aspirațiilor în viața profesională, armonizarea și echilibrarea în procesul de luare a deciziilor conștiente.

Cristalul de Ametist este un cristal protector ce ajută la eliminarea gândurilor negative și la încurajarea sincerității și a înțelepciunii spirituale. Pentru protecție este și cristalul de Obsidian, aceasta acționând asemenea unui scut împotriva negativității emoționale și fizice. Cristalul de Cuarț incolor sau transparent este ideal pentru vindecare, acesta mai fiind numit și „Vindecătorul maestru” datorită faptului că absoarbe, păstrează, eliberează și reglează energia la nivelul întregului organism, fiind perfect pentru stimularea sistemului imunitar și echilibrarea întregului organism.

Cristal de Ametist natural brut

Cristalul de Piatra Lunii încurajează noile începuturi prin faptul că oferă putere și susține dezvoltarea interioară. Energiile cristalului Piatra Lunii calmează și liniștesc sentimentele de stres și de instabilitate care sunt adeseori inerente în cazul schimbărilor, fiind un cristal care încurajează gândirea pozitivă și dezvoltarea intuiției. Pentru încărcarea energetică a întregului organism și pentru o conexiune mai strânsă cu întreaga Creație și întregul Univers, pietrele de Shiva Lingham reprezintă cea mai bună alegere. Cu alte cuvinte energia cristalului de Shiva Lingham asigură reîntinerirea permanentă a spiritului.

Nu în ultimul rând, pentru protecția și energizarea spațiului de locuit și a spațiului de lucru cristalul de Selenit și cristalul de Shungit reprezintă o alegere ideală. Selenitul este un cristal perfect pentru curățarea blocajelor energetice și pentru purificarea și înălțarea energiilor din casă sau din birou, fiind astfel o unealtă de nelipsit din orice spațiu pentru a asigura o energie pozitivă. De cealaltă parte, cristalul de Shungit asigură curățarea și vindecarea mentalului, fizicului și sufletului, dar în același timp protejează împotriva radiațiilor electromagnetice din interiorul locuinței sau biroului.

Acestea sunt doar o parte din cristalele care prin prisma proprietăților pot fi extrem de utile pentru orice persoană. Există foarte multe cristale terapeutice care pot fi folosite pentru a te încărca pozitiv din punct de vedere al energiei. Toate cristalele naturale sunt încărcate cu energii și vibrații care susțin, întăresc, amplifică și restabilesc energia, vitalitatea, calmul interior sau serenitatea atunci când acestea sunt „pierdute” în agitația, stresul, negativitatea și lipsa de conștientizare care de multe ori caracterizează societatea modernă.

Cristale naturale rulate si brute

Să tragem linie!

Vibrațiile și energiile cristalelor acționează pentru ridicarea stării de spirit, pentru eliminarea energiei negative si pentru a reîmprospăta energia și vibrațiile. Astăzi oferta de cristale naturale este foarte variată și putem găsi cristale pentru casă sau cristale pentru birou, dar și cristale protectoare sau cristale pentru vindecare în magazinele de specialitate care comercializează pietre semiprețioase sub formă de bijuterii sau cristale terapeutice folosite pentru cristalo-terapie.

Magazin cristale naturale Stone Mania

Oferta de cristale terapeutice în magazinele de specialitate este foarte diversificată și numeroasă astfel încât fiecare dintre noi poate să descopere acele depozite de energie în miniatură potrivite pentru nevoile sale cu privire la regăsirea vitalității, energiei pozitive sau echilibrului pe toate planurile vieții. Caută acele cristale de care ai nevoie în viața ta pentru a regăsi scânteia interioară. Folosește energia acelor cristale protectoare sau a acelor cristale pentru chackre astfel încât să ajungi să trăiești o viață împlinită, plină de fericire, sănătate și vitalitate.

„Coincidențele, îndrumarea, vindecarea și abundența ne sunt disponibile întotdeauna. Tot ce trebuie să facem este să ne acordăm cu energia Universului, astfel încât să intrăm în fluxul energiei pozitive, care ne susține. Când suntem aliniați cu această energie, viața devine un vis fericit.” – Gabrielle Bernstein

Acest articol scris pentru SuperBlog 2020 are menirea de a suscita interesul pentru cristale naturale în rândul cititorilor care nu au descoperit puterea și energia acestor pietre semiprețioase. Iar dacă ceea ce ai găsit în rândurile acestui articol pare doar o poveste, chiar dacă menționează și anumiți oameni de știință, nu îți rămâne decât să pui la încercare energia cristalelor naturale.

Bijuterii din cristale naturale

Poți avea în vedere ca în acest an în ghetuțele lui Moș Nicolae sau sub bradul de Crăciun cei dragi să găsească/să primească astfel de cristale naturale. Ar fi un cadou aparte, un cadou plin de energie pentru cei dragi, un cadou extrem de potrivit în contextul vremurilor foarte provocatoare pe care întreaga planetă le traversează în acest sfârșit de an 2020. În oferta magazinului StoneMania Bijou vei putea găsi o sumedenie de cristale terapeutice, pietre semiprețioase, bijuterii sau cristale Feng-shui.

Reclame

Un comentariu la “Cristalele naturale – depozite in miniatura de energie, inspiratie, vitalitate si protectie

  1. Pingback: Urmareste Hay House Heal Summit 2021 | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: