Cum putem avea grijă de imunitatea noastră înaintea sezonului rece?


Organismul uman și sistemul nostru imunitar își găsesc energie și vitalitate în baza alimentației și a stilului de viață. Din nefericire stilul de viață modern, alimentația bazată foarte multe pe produse preprocesate și numeroasele chimicale folosite în alimentație ne afectează prin faptul că nu oferă sistemului nostru imunitar mineralele și vitaminele necesare.

La schimbarea anotimpului organismul și metabolismul sunt mai predispuse la factori externi care pot aduce dezechilibre, infecții, răceli, viroze, astenii sau chiar scădere a vitalității. Tocmai de aceea este important să aducem un aport de minerale și vitamine astfel încât organismul să fie întărit și pregătit pentru a face față schimbărilor din natură și factorilor externi.

Schimbarea anotimpului și influența asupra organismului

Folosirea de suplimente minerale și vitamine este una dintre opțiunile aflate la îndemână pentru fiecare dintre noi. Mai ales la schimbarea anotimpurilor este recomandat să avem în vedere folosirea mineralelor, a vitaminelor și a suplimentelor. Schimbarea anotimpului aduce cu sine și anumite influențe la nivel de metabolism.

Reclame

Chiar dacă nu suntem conștienți de faptul că schimbarea temperaturilor, a nivelului de umiditate, diminuarea orelor de lumină, scăderea intensității radiației solare și diminuarea expunerii la lumina naturală, toate acestea influențează organismul per ansamblu, dar  și sistemul imunitar.

Rolul suplimentelor și al vitaminelor

Pentru a susține metabolismul și organismul în fața schimbărilor care vin odată cu trecerea într-un alt anotimp, aleg să folosesc frecvent suplimente, minerale și vitamine. Înainte de a începe sezonul rece și lunile cu zile ploioase, întărirea organismului și a sistemului imunitar reprezintă un mod de a sprijini vitalitatea și imunitatea organismului.

Suplimentele, mineralele și vitaminele contribuie atât la prevenirea afecțiunilor de sezon, cât și la întărirea organismului în fața stresului oxidativ și a oboselii. Este important să găsim acele vitamine și suplimente care să ne ofere vitalitatea și energia de care avem nevoie zilnic, dar să găsim un echilibru între consumul acestor suplimente și o alimentație sănătoasă și diversificată.

Vitamine, minerale și suplimente vegane

Recent am avut oportunitatea de a testa vitamine, minerale și suplimente din categoria produselor vegane pentru susținerea imunității și pentru pregătirea organismului odată cu venirea sezonului rece. Astfel de produse vegane cu o concentrație ridicată din categoria vitaminelor și a suplimentelor sunt disponibile în magazinul online Grădina Sănătății.

Complex de Vitamina C și Zinc

Vitamina C este printre vitaminele pe care le folosesc zilnic. Rolul antioxidant al Vitaminei C este fără doar și poate un argument solid pentru care merită să ai în vedere consumul. Chiar dacă găsim Vitamina C în diferite fructe și legume precum ardeiul gras, portocale, lămâi, fructe de pădure sau broccoli, nu toate fructele și legumele de pe piață sunt crescute în mod natural.

Reclame

Mai ales odată cu venirea sezonului rece, riscul de a nu găsi legume și fructe cât mai naturale este mai mare. În consecință, consumul de suplimente pe bază de Vitamina C reprezintă un aport important pentru întărirea sistemului imunitar. Merită subliniat faptul că se recomandă ca vitaminele și suplimentele folosite zilnic pentru fortifierea organismului să fie naturale, să fie de natură organică.

Foarte mult timp am folosit Vitamina C organică simplă, dar recent am testat combinația de Vitamina C și Zinc. Vitamina C + Zinc VitaHelp este o combinație foarte eficientă care necesită consumul unei singure tablete pe zi. Vorbim despre un produs vegan sub formă de capsule vegetale cu o concentrație mare a ingredientelor. Posibilitatea de a folosi o singură tabletă pe zi care să aibă o concentrație suficientă de Vitamina C și Zinc este un mare plus pentru susținerea imunității.

Având în vedere importanța Zincului pentru sistemul imunitar și pentru fortifierea organismului, am ales să încerc acest complex de suplimente. Atât Vitamina C, cât și Zincul contribuie semnificativ la reducerea oboselii fizice și mentale. Rolul antioxidant și rolul de susținător în metabolismul proteinelor, grăsimilor și al carbohidraților se adaugă la beneficiile acestui complex de vitamine și minerale.

În condițiile unei perioade aglomerate în care sistemul nervos este întotdeauna cel mai solicitat, folosirea Vitaminei C și a Zincului este recomandată pentru faptul că acestea susțin sistemul nervos, dar și funcțiile cognitive.

Reclame
Suplimente pentru întărirea sistemului cardiovascular

Un alt produs pe care îl folosesc aproape în fiecare toamnă și în fiecare primăvară este  Omega 3. Suplimentele pe bază de Omega 3 din ulei de pește sunt destinate pentru susținerea sistemului cardiovascular. Atât sistemul nervos, cât și sistemul cardiovascular sunt cele mai solicitate atunci când ne referim la stilul de viață alert al societății moderne.

În urmă cu ceva timp am citit despre faptul că mai eficient decât uleiul de pește pentru aportul de Omega 3 este uleiul de Krill. Vorbim despre uleiul de creveți. Acest tip de ulei este foarte eficient pentru a preveni și a combate riscurile cardiovasculare, pentru reglarea nivelului de colesterol și a nivelului de trigliceride.

De asemenea ajută la protejarea organelor interne, previne inflamațiile și disconfortul cauzat de durerile articulare (care pentru multă lume sunt frecvente la schimbarea anotimpurilor), susține memoria prin aportul de acizi grași esențiali, contribuie la fortifierea sistemului imunitar, dar și la creșterea rezistenței la infecții.

Dacă mult timp am folosit doar Omega 3 din ulei de pește, recent am descoperit un produs care combină uleiul de pește și uleiul de Krill pentru un plus de beneficii pentru sistemul cardiovascular. Krillmar – Ulei de Krill și Ulei de Pește cu Omega 3 este produsul pe care l-am testat în ultimele săptămâni.

Folosirea zilnică a acestui produs pe bază de ulei de Krill și ulei de pește a contribuit la un nivel ridicat de energie și la o vitalitate ridicată a organismului. Având în vedere faptul că am folosit acest supliment pe bază de ulei de creveți și ulei de pește într-o perioadă cu foarte multe drumuri de făcut, pot sublinia faptul că folosirea acestui supliment a fost un important sprijin pentru a nu resimți oboseala.

Reclame
Mișcarea fizică regulată și timpul petrecut în aer liber

Dincolo de o alimentație sănătoasă și echilibrată și de consumul de vitamine și minerale, mișcarea fizică regulată și timpul petrecut în aer liber sunt alte două metode prin care putem susține un organism sănătos, plin de vitalitate și energie și un sistem imunitar care să ne confere rezistență în fața factorilor externi și a schimbărilor de temperatură sau de umiditate.

Există numeroase beneficii ale timpului petrecut în natură sau în aer liber, chiar și odată cu scăderea temperaturilor. În același timp mișcarea fizică zilnică ne ajută să ne păstrăm un tonus muscular bun și o vitalitate la cote ridicate. Reține faptul că atenția pe care o acordăm sistemului imunitar și organismului ne ajută să ne putem bucura de energia și vitalitatea care să ne susțină în activitățile zilnice și care să ne permită să ne bucurăm de sănătate pe termen lung.

În concluzie, alege să folosești acele vitamine, minerale și suplimente care să te ajute să păstrezi un organism sănătos și plin de energie, iar imunitatea să fie întotdeauna la cote ridicate pentru a proteja organismul în fața oricărei afecțiuni sau a oricărei boli. Aceste suplimente și vitamine trebuie să completeze un stil echilibrat în alimentație, dar și un stil de viață din care să nu lipsească mișcarea fizică.


Fotografie copertă Mika Baumeister on Unsplash
Fotografii produse - gradinasanatatii.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: