Descopera un desert din ingrediente 100% naturale pentru ceva dulce sanatos si delicios!

Desert sanatos cu miere

Pofta de „ceva dulce” … acea poftă cu care cei mai mulți dintre noi se confruntă ocazional sau zilnic. Indiferent dacă vorbim despre prăjitură, ciocolată, gem sau dulceață, pofta de ceva dulce ne împinge să satisfacem această nevoie a organismului. Și variantele de desert pe care le avem sunt nenumărate. Însă de foarte multe ori am auzit spunându-se despre acest „ceva dulce” ca fiind parte din categoria alimentelor nesănătoase! Și asta în primul rând datorită conținutului foarte ridicat de zahăr. Pe de altă parte există și posibilitatea de a ne bucura de ceva dulce sau de desert fără zahăr, de un desert sănătos.

 
Un stil de viață sănătos fără zahăr

În ultimul timp există tot mai multă informație cu privire la efectele nocive pe care zahărul le are asupra organismului, mai ales asupra creierului. Și când mă gândesc la cât dulce cu zahăr consumam când eram copii și chiar în timpul facultății când ceva dulce ținea de foame multe ore?! Sau cât de mult gem și câte borcane de dulceață consumam an de an?! Desigur, dulceață pregătită cu suficient de mult zahăr pentru că așa erau rețetele.

Însă de aproape 3 ani de zile am renunțat la zahăr aproape în totalitate, înlocuind zahărul cu mierea atunci când este nevoie de a îndulci ceva în bucătărie. Și trebuie să spun că mă simt mult mai bine, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere mental și psihic în urma renunțării la consumul de zahăr. Odată cu renunțarea la zahăr am renunțat aproape complet și la a mai consuma dulceață sau gem tocmai în ideea de a nu mai consuma zahăr. Acest lucru nu înseamnă că nu am căutat varianta de ceva dulce care să înlocuiască gemul sau dulceața întinsă pe pâine. Iar atunci când cauți, de obicei găsești!

Gustul dulce al copilăriei într-un desert sănătos

Pentru foarte mulți dintre noi lunile de toamnă sunt asociate cu pregătirea dulcețurilor pentru iarnă. Și într-adevăr este foarte gustos și extrem de plăcut sentimentul de a mânca gem sau dulceață alături de un ceai cald sau lapte cald atunci când afară este frig. Însă dacă vrei să renunți la zahăr, renunți într-un fel și la această plăcere, plăcere pe care unii ar numi-o nevinovată, pe când alții ar numi-o vinovată. Și totuși există o alternativă pentru a te bucura de astfel de plăceri dulci care să îți aducă aminte de copilărie sau care să îți facă copilăria mai dulce din punct de vedere al papilelor gustative. Aceasta alternativă poartă numele de Melinis.

Melinis produse

Chiar de curând mă întrebam dacă nu s-ar putea pregăti gem sau dulceață cu miere sau pe bază de miere astfel încât să mă pot bucura de un dulce sănătos și în același timp delicios, de acel dulce care să îmi amintească de copilărie și de acele seri în care felia de pâine unsă cu dulceață erau seri simple, dar pline de bucurie. Și iată că la aceste gânduri am primit răspuns prin faptul că am aflat despre produsele Melinis.

După cum spunea autorul și cercetătorul Meik Wiking în cartea Arta de a-ți crea amintiri–Cum să colecționezi și să-ți amintești momentele fericite, „uneori nu despre gust în sine este vorba, ci despre ce anume ne amintește el, asta este atracția”. Exact așa se poate spune și despre dulcele la borcan care ne aduce aminte de copilărie și de bucuria de a întinde pe felia de pâine ceva dulce din borcan.

„Suntem cu toții conștienți de călătoria (în trecut) pe care o poate declanșa un gust când vine vorba de amintiri.” – Meik Wiking

 
Inovația în materie de desert la borcan de la Melinis

Dacă produsele Melinis îți sunt necunoscute, trebuie spus că acestea nu sunt nici gem sau dulceață, dar nici produse apicole. Sunt de fapt o combinație între cele două prin faptul că o gamă diversificată de fructe crude și petale de trandafiri sunt „scufundate” în miere de salcâm naturală. Toate produsele acestea sunt realizate folosind o metodă unică de preparare, și anume prepararea lentă a fructelor împreună cu mierea la o temperatură de sub 35 °C.

Această metodă unică de preparare lentă la temperaturi sub 35 °C garantează faptul că pentru orice produs fructele își păstrează proprietățile. Cu alte cuvinte te poți bucura de un dulce din ingrediente naturale precum fructe crude și miere, dar în același timp de bucuri de acea savoare naturală a unor fructe precum vișine, pere, prune, zmeură, gutui sau afine. Pe lângă aceste fructe poți opta și pentru Melinis de cătină sau Melinis de trandafiri, acesta din urmă fiind produs cu ajutorul combinației dintre petale de trandafiri și miere. Atât fructele, cât și petalele de trandafiri, dar și mierea folosite pentru a realiza acest desert sănătos sunt crescute într-un mediu natural nepoluat, departe de marile orașe, și anume pe Valea Nișcovului (de unde și denumirea de Melinismel înseamnă miere în limba latină, iar niș este prescurtarea Văii Nișcovului).

Întreaga gamă de produse Melinis se încadrează perfect în tendința ultimilor ani în care conceptul de slow-food este tot mai intens promovat pentru un stil de viață sănătos și pentru un stil alimentar care să susțină un astfel de stil de viață. Oricare dintre aceste produse se încadrează în conceptul de slow-food prin faptul că se folosesc doar ingrediente naturale, iar produsul finit este neprocesat și nerafinat industrial. Acest lucru reprezintă cu adevărat o noutate în rândul produselor de pe piață din categoria desert la borcan.

O experiență nouă și dulce pentru toate gusturile

De fiecare dată când ne dorim un desert care să fie sănătos și care să ofere doar ingrediente naturale, un desert nerafinat industrial și fără zahăr, atunci putem să avem în vedere gama de produse Melinis. Este aproape imposibil să nu găsim în această gamă de produse un desert pe bază de fructe crude și miere care să nu fie pe placul nostru având în vedere că putem alege un desert pe bază de vișine, pere, prune, afine, gutui sau zmeură. Iar atunci când ne dorim ceva aparte putem să optăm pentru Melinis de trandafiri. În vedere susținerii sistemului imunitar cea mai bună combinație este Melinis de cătină, cătina fiind recunoscută pentru conținutul foarte ridicat de vitamina C pe care îl oferă, iar în combinație cu mierea este un adevărat susținător al imunității.

Iată că Melinis propune și acelor persoane interesate de un stil alimentar sănătos și care au renunțat la zahăr posibilitatea de a-și bucura papilele gustative cu un desert sănătos și care reprezintă o noutate pe piața de astfel de produse. Mai mult, dincolo de faptul că ne putem bucura de un dulce sănătos și delicios, prin produsele pe bază de fructe crude, petale de trandafiri sau cătină combinate cu miere putem să avem grijă de sistemul imunitar, fiind demonstrat faptul că afinele sunt printre cele mai sănătoase fructe din câte există pe Pământ, cătina are un conținut foarte ridicat de vitamina C, iar mierea este unul dintre cele mai recomandate produse pentru numeroasele beneficii pe care le aduce organismului.

Savurează ceva dulce și sănătos în fiecare zi!

Prin documentarea acestui articol scris pentru SuperBlog 2020 am descoperit beneficiile pentru care produsele Melinis reprezintă opțiunea de a consuma un desert delicios și sănătos, un desert din ingrediente naturale și care reprezintă un produs nerafinat industrial. Acest desert produs pe baza combinației de fructe crude și miere poate fi o alegere ideală pentru întreaga familie, atât adulții, cât mai ales copiii putându-se bucura de ceva dulce și sănătos în același timp. Dincolo de faptul că poate fi consumat ca și desert în sine, produsele pe bază de fructe crude și miere pot reprezenta oricând un ingredient perfect în pregătirea prăjiturilor sau a diferitelor preparate din bucătărie.

Fără doar și poate că oricare dintre aceste produse de la Melinis reprezintă o alegere inspirată. Dacă până acum în fiecare zi consumam 1-2 linguri de miere, acum am găsit un desert și mai atractiv în care fructele naturale sunt combinate cu miere de salcâm. Astfel voi putea să îndulcesc fiecare zi și voi contribui la menținerea sănătății și la respectarea unui stil alimentar fără zahăr, dar în care ceva dulce să nu lipsească!

Reclame
Reclame

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.