Iesire in zona centrala a Muntilor Aninei (Maial si Saua Cuptoare) 2-3 noiembrie 2013

Dolina in Muntii Aninei

După o ieșire foarte plăcută și reușită în weekend-ul anterior, în primul weekend al lunii noiembrie am ales să mai fac o ieșire cu cortul, profitând din nou de o vreme excelentă pentru această perioadă a anului. De această dată locul de campare urma să fie la Lacul Buhui. Iar pentru că ziua era mai scurtă decât în ieșirea precedentă, am ales să plec noaptea din Timișoara pentru ca dimineață să fiu la Anina. Scopul acestei ieșiri era același ca și la tura anterioară, și anume măsurători de potențial spontan, dar și relaxarea într-un peisaj superb de toamnă.

Pentru că am pornit devreme din Timișoara, pe la ora 8:30 eram la Maial unde am făcut un scurt popas. Apoi am pornit pe drumul ce duce spre Şaua Cuptoare, iar pe la ora 9:30 m-am apucat de măsurat o dolină găsită în practica cu studenții. Pe la ora 11:30 am terminat și am plecat spre 2 doline pe care le știam de la măsurători anterioare, de lângă drumul forestier cu barieră.

Imagine

La răsărit în zona Maial

Pe la ora 12:00 am început treaba la cele 2 doline, iar în jurul orei 16:00 am terminat treaba și am pornit spre Lacul Buhui. Pe drum am luat o pauză de masă la locul de popas amenajat, iar la ora 17:00 eram la lac.

Imagine

Prima dolina măsurată sâmbătă

Imagine

Cea de-a doua dolina unde am efectuat măsurători sâmbătă

Am mers la izvor, m-am spălat, am luat apă, apoi am montat cortul. Şi deja se înnoptase. Am strâns apoi câteva lemne și între timp a venit dl.Nicu să mă salute. Am discutat puțin, apoi m-am pus să mănânc și pentru că deja se făcuse mai răcoare, în jur de ora 19:30 am aprins focul și am stat lângă foc până la ora 23:30. La foc am mâncat și am reușit chiar să dau câteva telefoane. Pe la ora 24:00 eram în sacul de dormit și mă pregăteam de somn după o zi foarte lungă.

A doua zi a început din nou destul de devreme, în jurul orei 7:00 fiind trezirea. Puțin după ora 8:45 am pornit spre Orașul Nou. Prima dolină am început să o măsor undeva pe la 9:30, iar la ora 10:30 deja eram în drum spre o alta. Ajuns în Şaua Cuptoare, am cotit la stânga. După cca. 10 min. am ajuns la o dolină observată de asemenea în practica cu studenții, aceasta fiind cu multe gunoaie pe marginea dinspre drum. Pentru că frunzele arborilor căzuseră între timp, am observat intrarea în Peștera Cuptoare de pe drumul forestier de vis-a-vis, drumul care vine de la Lacul Buhui până în Şaua Cuptoare.

Imagine

Deseuri pe marginea dolinei

Pe la ora 12:15 porneam spre Şaua Cuptoare, unde mai era o dolină pe care intenționam să o măsor. Aceasta se afla în imediata apropiere a intersecției celor 3 drumuri forestiere (care duc la Buhui, Maial, Cereșnaia). Am terminat toată treaba pe la ora 13:15. Am luat un prânz pe fugă, m-am schimbat de hainele în care ma lucrat și apoi am pornit spre cartierul Celnic. La ora 14:15 eram deja jos în Celnic, și m-am “postat” la ocazie. Am stat foarte puțin din fericire, iar la ora 15:15 eram deja în gară la Reșița, mai devreme cu aproape 2h de plecare trenului. Iar la Timișoara ma ajuns în jurul orei 19:00.

Imagine

In Orasul Nou

A fost o tură reușită, cu o vreme superbă pentru începutul de noiembrie, în care am reușit să fac o treabă bună, dar și să mă bucur de peisajul oferit de pădure în luna noiembrie.

Reclame

3 comentarii la “Iesire in zona centrala a Muntilor Aninei (Maial si Saua Cuptoare) 2-3 noiembrie 2013

  1. Pingback: Retrospectiva turelor din zona carstica Anina in anul 2013 | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Tura in zona Culmea Neagra (Muntii Aninei) si Intalnirea Speologilor din Banat (23-24 noiembrie 2013) | Laurentiu Artugyan

  3. Pingback: Top 5 locuri unde am dormit la cort | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: