Zagreb – Croația (I)

Centru Zagreb

Profitând de o bursă de 2 luni la Zagreb în perioada martie-aprilie 2014, am decis să nu profit doar din punct de vedere profesional și științific, ci și din punct de vedere al cunoașterii cât mai multor locuri. Locuind în Zagreb pentru aceste aproximativ 2 luni,  în primele 2 săptămâni am ales să vizitez mai mult prin oraș și împrejurimi.

Astfel am vizitat centrul, partea veche a orașului, câteva din parcurile din oraș, printre care și Parcul Maksimir și Parcul Jarun. De asemenea, am profitat de ocazie pentru a merge și la un meci de fotbal al echipei locale, Dinamo Zagreb, campioana țării. Într-un weekend am vizitat cetatea Medvedgrad și am făcut câteva trasee în Parcul Natural Medvenica.

Mai erau destul de multe de văzut, dar pentru a combina activitățile educationale și profesionale, am mai lăsat de vizitat și pentru săptămânile ce urmează :). Oricum, atât orașul Zagreb, cat și împrejurimile capitalei Croației oferă foarte multe oportunități de relaxare și de petrecere a timpului liber.

Imagine
Muzeul Mimara
Reclame
Imagine
Sediul central al Universității din Zagreb
Imagine
Biserica Sf. Markus
Imagine
Centrul vechi pietonal
Imagine
Fantana arteziana noaptea
Imagine
Lacul Jarun
Imagine
Surfing pe Lacul Jarun
Imagine
Prin Parcul Maksimir
Imagine
Parcul Maksimir
Imagine
Cetatea Medvedgrad
Imagine
In interiorul cetatii
Imagine
Vedere spre oras
Imagine
Flori de primavara
Imagine
Loc de popas

Pe lângă timpul petrecut în aer liber în parcurile din oraș și în ariile protejate din împrejurimile Zagrebului și fiind pasionat de fotbal, nu am putut sa nu merg la câteva meciuri ale echipei locale, Dinamo Zagreb, care printre altele era campioana Croației și una dintre participantele constante în competițiile europene la nivel de fotbal de club.

Imagine
Stadionul Maksimir
Imagine
Aspecte din timpul jocului

Cu acest meci s-au încheiat primele 2 săptămâni petrecute la Zagreb și prin împrejurimi. Au fost 2 săptămâni în care am descoperit ceea ce are de oferit capitala Croației, am observat modul de viata al croaților și am încercat sa ma adaptez unui oraș precum Zagrebul, mult mai mare, mai plin de viata și mai antrenant decât Timișoara. In primele doua săptămâni nu am reușit sa vad tot ceea ce era de văzut în Zagreb și în împrejurimi, prin urmare, în următoarele săptămâni îmi propun sa vizitez și celelalte atracții.

Reclame

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este modul de viata mult mai relaxat și mai degajat pe care îl au locuitorii din Zagreb. Orașul pare mult mai viu la orice ora a zilei, iar oamenii sunt mult mai zâmbitori și se bucura mult mai mult decât spre exemplu în România de a petrece timp făcând activități simple precum a sta direct pe iarba sau a se întinde pe o banca din parc chiar în mijlocul orașului. Cumva am simțit ca oamenii sunt mult mai naturali, mai putini interesați de „gura lumii”. Si cred ca acest lucru este un aspect important pe care trebuie sa îl învățăm de la alte culturi din Europa și din lume.

Un comentariu la “Zagreb – Croația (I)

  1. Pingback: Starea transportului public – un impediment major in dezvoltarea turismului din Romania | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: