Zagreb – Croația (II)

Aranjament floral Zagreb

După primele două săptămâni la Zagreb, au urmat alte 2 săptămâni cu mai mult studiu :), deci mai puține obiective vizitate. Cu toate acestea, profitând de vremea bună din a doua parte a lunii martie, am mai ajuns sa descopăr Muntele Sljeme din apropierea Zagrebului, am mai petrecut timp relaxant prin parcurile din oraș, care au prins viață o dată cu încălzirea vremii. Mai jos sunt câteva poze :).

Pe lângă Parcul Maksimir și zona de agrement in aer liber din jurul Lacului Jarun, obiective pe care le-ma descoperit în primele doua săptămâni ale bursei de studiu la Zagreb, orașul Zagreb are multe alte parcuri unde poți petrece timp minunat precum Parcul Tuscanac si Parcul Bundek. Ulterior, In plimbarea pe Muntele Sljeme care mi-a oferit șansa de a evada din oraș, am avut bucuria de a vedea o mulțime de ghiocei, dar și alte flori care anunțau venirea primăverii.

Parcul Tuscanac

Imagine

Vedere panoramica spre Cetatea Medvedgrad

Imagine

Vestitorii primaverii

Imagine

O mica biserica in padure

Imagine

Alti ghiocei prin padure

Imagine

Loc de popas pe Muntele Sljeme

In fiecare ieșire în zonele din vecinătatea Zagrebului am rămas foarte plăcut impresionat de numeroasele locuri de popas amenajate foarte simplu, dar foarte plăcut pentru a te odihni și a lua o mica gustare după câțiva kilometri de plimbare prin păduri sau pe munte. Cred ca de astfel de locuri de popas ar fi nevoie și în România în acele zone unde turismul în aer liber este încurajat.

Imagine

Pe Muntele Sljeme

Imagine

Lac in Parcul Bundek

Imagine

Raul Sava prin capitala Croatiei

Imagine

Fantana arteziana

Imagine

Prin parc la inceput de aprilie

Imagine

Locatia geografica exacta a Zagrebului

Ca și geograf am găsit foarte buna ideea prin care cei din Zagreb au ales sa marcheze punctul zero al orașului prin indicarea coordonatelor geografice exacte ale orașului. Orice astfel de punct poate deveni o atracție pentru cei care vizitează orașul.

Imagine

Muzeul de Arta Contemporana din Zagreb

Imagine

Statuia Regelui Tomislav

Imagine

Gara din Zagreb vazuta din exterior

Imagine

Interiorul gării din Zagreb

Capitala Croației, Zagreb, este cu siguranța un oraș foarte frumos, atât în partea centrala și veche a orașului, cat și în împrejurimi ca urmare a numeroaselor zone unde îți poți petrece timpul liber în natura și făcând mișcare. Mai mult decât atât, Zagreb este un oraș al parcurilor, fiecare cartier și zona a capitalei Croației având cel puțin un parc de mari dimensiuni, iar toate aceste parcuri sunt foarte frumos amenajate și întreținute. De asemenea, ceea ce mi-a plăcut foarte mult ca și mod de viata la croați este faptul că aceștia petrec foarte mult timp făcând mișcare și facand plimbări în aer liber, indiferent dacă vorbim despre persoane individuale, despre familii cu copii sau chiar despre persoane de vârsta a treia.

Zagrebul este un oraș care chiar merita vizitat, iar 1-2 zile pentru a vizita orașul cu siguranța nu sunt suficiente. De aceea, dacă îți propui o vizita în Zagreb, încearcă sa aloci cel puțin 3 zile.

Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: