Turist la Anina? Posibilitati de cazare Anina

Peisaj de iarna la Anina

Anina este un mic oraș în județul Caras-Severin aflat la 35 de kilometri distanță de reședința de județ, și anume municipiul Reșița, Anina fiind situat în partea centrală din Munții Aninei. Orașul este străbătut de drumul național 58 de la un capăt la celălalt, accesul fiind foarte facil. Fost oraș minier, Anina a trecut de la perioade înfloritoare la perioade în care a resimțit depopularea și sărăcia. După anul 2007, când activitatea minieră a fost sistată totală, orașul a început o continuă decădere Cu toate acestea, în ultimii ani tot mai mulți turiști ajung în zonă, unii dintre aceștia alegând să se cazeze în Anina.

Turismul reaprinde speranța la Anina

Datorită potențialului turistic foarte mare, atât potențialul turistic natural, cât și cel antropic, Anina beneficiază de o ;materie primă uriașă’ pentru dezvoltarea sectorului turistic la Anina.

Citește și Turismul – o nouă mină de resurse la Anina

Poate că statistic nu se poate spune că vorbim de o dezvoltare a turismului la Anina și asta pentru că numărul de turiști care se cazează aici nu este foarte mare sau poate nu toți apar în statistici. Dar pentru că merg frecvent în zona Anina de mai bine de 10 ani și am luat contactul cu mai toate pensiunile din zonă și cu oamenii implicați într-un fel sau altul în turismul local, pot spune că turismul se dezvoltă încet, dar sigur. Și spun asta bazându-mă pe creșterea constantă a numărului de pensiuni în Anina în ultimii ani. Dacă acum 7 ani când am fost cazat pentru prima dată în Anina erau doar două pensiuni, astăzi vorbim de o creștere a numărului acestor unități cazare Anina. Mai mult decât atât, din discuțiile cu o parte dintre administratorii acestor unități cazare Anina, în perioada de vârf de sezon turistic, spațiile de cazare din oraș sunt în continuare insuficiente. Dacă vrei să vii în calitate de turist la Anina, trebuie să ai idee despre cele mai bune posibilități de cazare Anina.

Alege din următoarele pensiuni în Anina

Aici găsești pensiuni în Anina de la sud la nord, sau altfel spus cum ajungi dinspre Cascada Bigăr și te îndrepți înspre Reșița.

  1. Pensiunea Munții Aninei este una dintre cele mai moderne pensiuni în Anina cu camere amenajate la cele mai înalte standarde. Este localizată în cartierul Steierdorf al orașului Anina. Pe lângă serviciile de cazare, la Pensiunea Munții Aninei poți beneficia și de restaurant.
  2. Pensiunea Costi este una dintre primele pensiuni în Anina. Este localizată în cartierul Sigismund și oferă servicii de cazare și alimentație publică. Este o unitate de cazare clasată la două stele cu camere recent renovate. Aici am fost cazat pentru prima dată când am fost ca turist la Anina fără cort și am revenit și ulterior. Condițiile au fost bune, dar cu siguranță pot fi îmbunătățite anumite aspecte.
  3. Pensiunea Casa Piri este cea mai recent deschisă pensiune deschisă în Anina. Dacă ești interesat de cazare Anina, poți găsi această pensiune la 5 minute distanță de gară, gara fiind un obiectiv turistic foarte important pentru orașul Anina. Pensiunea Casa Piri oferă condiții excelente de cazare, servirea micului dejun și acces la piscină interioară.
  4. Pensiunea Anina este situată foarte aproape de cea anterior prezentată, chiar deasupra gării din Anina. Această pensiune este amenajată în stil rustic, unde lemnul este folosit pentru a amenaja și decora mai toate spațiile interioare și exterioare ale pensiunii. Pensiunea asigură acces la bucătărie utilată.
  5. Pensiunea Clim1 este situată în centrul orașului Anina, la aproximativ 700 de metri de Casa de Cultură. Oferă servicii de cazare și acces la o bucătărie complet utilată pentru ca turiștii să își pregătească masa. Camerele sunt modern amenajate. Este una dintre pensiunile unde am fost cazat în numeroase rânduri și pot spune că am fost foarte mulțumit de condiții.
  6. Pensiunea Roua Florilor este situată la ieșirea din Anina spre Reșița, lângă fosta uzină electrică. Este o pensiune modernă deschisă recent și oferă servicii clasate la 2 margarete. La această pensiune găsești servicii de cazare, restaurant, dar și acces la teren de sport.
Cazare Anina în împrejurimile orașului

Împrejurimile orașului Anina oferă peisaje minunate și o gamă foarte largă de obiective pe care le puteți admira. Prin urmare, există spații de cazare Anina și în împrejurimile orașului, iar cele mai importante sunt următoarele:

  1. Motelul Mărghitaș este administrat de către Primăria Anina și oferă cele mai multe locuri de cazare din zonă, având peste 40 de locuri. Este situat la cca. 4 km față de orașul Anina, iar accesul se face prin cartierul Orașul Nou din Anina. Motelul Mărghitaș este ideal pentru a te bucura de peisajul Lacului Mărghitaș. Aceasta este o altă unitate de cazare unde am fost cazat de mai multe ori. Pot spune că am avut parte de condiții bune și foarte bune, iar mâncarea a fost foarte bună de fiecare dată când am ales să mănânc aici.
  2. Cabana Buhui reprezintă poate cea mai atractivă unitate de cazare din zona Anina datorită localizării pe malul Lacului Buhui, oferind un peisaj foarte pitoresc și atractiv indiferent de anotimp. Este în administrarea Romsilva și se poate ajunge aici urmând un drum 4,5 km pornind din cartierul Sigismund al orașului Anina. Pe lângă serviciile de cazare, aici poți avea acces la bucătărie complet utilată, teren de fotbal, teren de volei și zonă de grătar. Mai mult decât atât, poți să te relaxezi alegând o plimbare cu barca pe Lacul Buhui. Recomand cu căldură această opțiune de cazare dacă ajungeți în Anina.

Poate că la prima vedere par a fi puține aceste spații de cazare, dar comparativ cu acum 7-8 ani putem spune că numărul lor este mai mult decât dublu. Mai mult decât atât, la ora actuală mai există încă alte două pensiuni care sunt în curs de a fi deschise pentru a primi turiști care aleg să se cazeze la Anina.

Cu siguranță că atunci când discutăm de turism Anina oferta obiectivelor și atracțiilor este foarte diversificată și numeroasă. Iar pentru a te bucura de toate atracțiile oferite de această zonă din Munții Aninei este necesar să petreci mai multe zile la Anina. Prin urmare, sper ca informațiile prezentate mai sus referitoare la pensiuni în Anina să te ajute atunci când vei vizita aceste locuri absolut minunate.

În cazul în care te pot ajuta cu informații referitoare la această zonă sau cu detalii privind spațiile de cazare mai sus amintite, nu ezita să postezi un comentariu. Mai mult decât atât, dacă crezi că aceste informații privind cazare Anina și turism Anina, te invit să distribui aceste informații celor care ar fi interesați de acestea. Mulțumesc.

Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: