Provocare de blogger – Curajul de a te afisa exact cum esti


„În loc să stăm pe margine, să judecăm și să împărțim sfaturi, trebuie să îndrăznim să ne arătăm și să ne lăsăm văzuți de ceilalți. Asta înseamnă să fii vulnerabil. Asta înseamnă să ai un curaj fără limite.” Brené Brown

Încă de la vârste fragede, copiii sunt învățați cum să se poarte în societate, ce este bine și frumos să spună, să arate și care sunt comportamentele care sunt apreciate în societate. Într-un cuvânt, fiecare copil este învățat să adopte acele comportamente acceptate într-un fel sau altul, și acele comportamente care sunt apreciate de cei din jur. Ei bine, prin acest fel de educație, fiecare dintre noi suntem învățați să nu ne afișăm exact așa cum suntem, chiar și atunci când suntem adulți. Cumva suntem încurajați să ne arătăm celor din jur atât de mult încât să nu deranjăm, să fim acceptați și să respectați. Iar astfel, să nu fim vulnerabili în fața celor din jur.

Curajul de a ne lăsa văzuți

În momentul în care nu ne afișăm în totalitate, riscăm să pierdem exact acele oportunități care ne-ar permite să ne bucurăm la maxim de viață și de calitățile cu care am fost înzestrați. Atunci când alegem să afișăm doar acele părți ale noastre care sunt bine primite și apreciate de cei din jur, riscăm să ne mulțumim cu puțin, să acceptăm mediocritatea.

A scrie pe un blog și a te expune tuturor celor care pot ajunge pe blogul tău poate fi o mare provocare pentru orice blogger. Să te afișezi așa cum ești, să spui exact ce gândești și să îndrăznești să ai un alt stil de viață, care poate fi complet diferit față de majoritatea celor din jurul tău, poate fi o adevărată provocare. Într-un fel sau altul, poate să apară sentimentul de vulnerabilitate față de modul în care ceilalți te-ar putea percepe. Dar până la urmă despre asta este vorba atunci când vrei să scrii pe un blog, despre a spune ceea ce simți, cum gândești și care este perspectiva ta asupra unor aspecte din viața de zi cu zi.

Promovarea blogului, a adevărată provocare

Deși una dintre tehnicile de a face un blog sau un site mai vizibil și de a atrage câți mai mulți cititori este promovarea oricărei postări noi pe paginile de socializare, până acum nu am făcut acest lucru. Și nu am făcut acest lucru pentru că am încercat să las lucrurile să „curgă” de la sine într-un fel, să văd cât de repede sau de încet lumea ar putea ajunge pe blogul meu. Doar că am conștientizat că promovarea trebuie făcută pentru ca lumea să audă de tine, să știe ce poți să oferi și să își dorească să colaboreze cu tine în acele domenii în care aveți puncte comune și viziuni asemănătoare.

oblyo

Prin urmare, cea mai mare provocare pentru acest blog este aceea de a crește numărul de cititori și de vizitatori, iar pentru acest lucru promovarea postărilor pe alte site-uri sau pagini de social media reprezintă primul pas. Pentru că încă ne aflăm în prima lună a anului 2019, această provocare reprezintă una dintre obiectivele trasate pentru anul 2019 pentru acest blog.

Pe lângă distribuirea postărilor de pe blog pe alte site-uri sau pe diferite pagini de socializare, o altă tehnică pentru a crește traficul pentru orice site sau blog o reprezintă folosirea tehnicilor de optimizare pentru motoarele de căutare sau tehnicile SEO, cum mai sunt numite. Optimizare SEO provine din limba engleză, SEO însemnând „Search Engine Optimization” în limba engleză, adică în limba română vorbim de „optimizare pentru motoarele de căutare”, cum sunt Google, Yahoo sau Bing.

optimizarea-seo

Dacă a distribui postările pe paginile de social media este o abordare la îndemâna oricărui blogger, pentru a beneficia de rezultatele unei optimizări SEO pentru blogul tău ai nevoie de cunoștințe ceva mai avansate referitoare la modul în care poți folosi cuvinte cheie pentru creșterea vizibilității site-ului tău. O altă variantă de a utiliza cuvinte cheie pentru o mai mare vizibilitate în motoarele de căutare este aceea de a un specialist în content writing, copywriting si SEO  care să se ocupe de acest aspect pentru site-ul sau blogul tău. Apelând la astfel de servicii profesionale în ceea ce înseamnă conținutul de pe blogul tău, vei putea ajunge mult mai repede cât mai sus în motoarele de căutare și astfel să crești constant vizibilitatea și traficul.

O altă variantă pentru a crește traficul pentru blogul tău este aceea de a găsi diverse concursuri pentru bloggeri, dintre care se remarcă fără doar și poate SuperBlog. Astfel de campanii și concursuri sunt organizate de diverse firme specializate în marketing online în colaborare cu diverși parteneri de business din diverse domenii de activitate. Firmele respective au nevoie de promovare în mediul online, iar prin asocierea blogului tău cu diverse firme de renume din diverse domenii poți atrage atenția unui număr mai mare de cititori.

Provocarea blogului personal pentru 2019

Pentru anul 2019 mi-am propus să promovez acest blog și pe paginile de social media, și să răspund afirmativ provocării de a mă afișa exact așa cum sunt și a-mi expune gândurile în fiecare postare de pe acest blog. Mai mult decât atât, mă gândesc serios și la utilizarea tehnicilor SEO pentru creșterea vizibilității în motoarele de căutare din mediul online, atrăgând astfel și mai mulți cititori.

Tu ce provocări ai avut sau ai în continuare în ceea ce privește blogul tău? Lasă-mi un comentariu la acest articol și poate vom găsi cele mai eficiente metode de a depăși cu succes provocările pe care le avem in postura de blogger pentru a reuși sa oferim audientei informații și conținut relevant, util, cu un puternic caracter informativ și în același timp sa fim autentici în spatele cuvintelor pe care le punem pe „hârtie”.

Reclame

4 comentarii la “Provocare de blogger – Curajul de a te afisa exact cum esti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: