5 lucruri pe care sa le ai in vedere cand cumperi un cort

Cort Lacul Bucura Retezat

Deși pentru foarte multă lume ideea dormitului la cort este departe de a fi atractivă, pentru cei care iubesc natura și adoră acele dimineți în care se trezesc pe o creastă de munte, pe malul unui lac sau în mijlocul pădurii, un cort este o piesă de echipament de camping indispensabilă. Există numeroase argumente pentru care merită să dormi la cort.Dacă ești interesat să achiziționezi un cort, atunci trebuie să ai în vedere o serie de aspecte ce te pot ajuta să găsești exact ceea ce cauți. Mai mult decât atât, dacă până în acest moment nu ai avut un cort pentru drumeții și ești în căutarea primului cort, atunci cu siguranță câteva sfaturi îți pot fi de mare ajutor. Iată mai jos 5 dintre cele mai importante lucruri pe care să le ai în vedere la achiziționarea unui cort.

1. Activitatea

Cortul poate fi folosit pentru diverse activități, de la pescuit, la ieșiri la iarbă verde cu prietenii, la drumeții montane, la expediții montane sau la ture cu bicicleta. Pentru oricare dintre aceste activități, cortul poate reprezenta cea mai bună alegere pentru a petrece noapte atunci când ești departe de casă și preferi să dormi în aer liber. Alegerea unui cort trebuie să țină cont de activitatea pentru care vrei să cumperi un cort.

Dacă ești interesat de drumeții montane, atunci cortul cu siguranță trebuie să fie mult mai rezistent decât un cort pe care îl poți folosi pentru a merge la pescuit sau a petrece un weekend cu prietenii la iarbă verde. Un cort pentru drumeții montane sau pentru expediții montane trebuie neapărat să fie foarte rezistent la vânt și la precipitații, pe când un cort pentru ieșiri de weekend poate fi și mai slab calitativ dacă la 10 metri de cort ai parcată mașina. Prin urmare, atunci când ești în căutarea unui cort nou, acordă atenție mare activității pentru care vrei să cumperi un cort.

2. Numărul de persoane

Pe piața de corturi vei putea găsi o gamă foarte diversificată de corturi, atât din perspectiva mărcilor, cât și a modelelor. Un alt lucru de avut în vedere atunci când vrei să cumperi un cort se referă la numărul de persoane care pot să doarmă în cort. Poți găsi de la corturi pentru 1 persoană, la corturi pentru 2-3 persoane sau corturi de familie. De obicei corturile pentru un număr mai mare de 4 persoane sunt corturile destinate acelor activități la care poți să ajungi cu mașina sau cu transportul în comun până la locul de campare. În schimb, corturile de 1, 2 sau 3 persoane sunt acele corturi pentru drumeții montane sau expediții montane, acestea fiind mai ușor de transportat în rucsac. În funcție de activitatea pentru care cauți un cort și de numărul de persoane cu care mergi cel mai adesea cu cortul trebuie să cauți acel model de care ai nevoie.

3. Greutatea cortului

După spațiul pe care îl oferă un cort, greutatea acestuia este cel mai important factor de avut în vedere. Mai ales pentru acele activități în care cortul trebuie transportat în rucsac, cum sunt drumețiile și expedițiile montane sau turele cu bicicleta. În niciuna dintre aceste situații nu ți-ai dori un cort foarte greu. Dacă atunci când mergi cu prietenii la o ieșire în natură de weekend sau mergi cu familia în vacanță la mare greutatea cortului nu contează foarte mult pentru că acel cort este transportat cu mașina, atunci când greutatea cortului este în rucsacul pe care îl ai în spate, orice sută de grame contează. Prin urmare, nu uita să afli exact care este greutatea cortului pe care intenționezi să îl cumperi dacă practici drumeții sau ture cu bicicleta.

4. Calitatea materialelor

Greutatea cortului este foarte adesea influențată și de materialele folosite pentru confecționarea lui. Atunci când ești în căutarea unui cort pentru drumeții sau expediții montane și pentru turele cu bicicleta, trebuie să acorzi mare atenție ca materialele din care această piesă de echipament montan este realizată să fie rezistente la vânt, ploi puternice, vijelii și să prezinte un grad de impermeabilitate cât mai ridicat atât la nivelul „podelei”, cât și la nivelul „acoperișului”. În caz contrar, îți asumi o serie de riscuri, mai ales în anumite perioade ale anului în care furtunile și ploile abundente sunt frecvente în zonele montane.

5. Bugetul alocat

Încă din momentul în care începi să cauți un cort vei remarca faptul că există foarte multe modele și mărci disponibile pe piața de echipament de camping. Iar paleta de prețuri pentru corturi este de asemenea foarte largă. De la corturi la prețuri accesibile pentru oricare buzunar, la corturi care costă foarte mult. Ei bine, atunci când începi să cauți un cort, trebuie să stabilești bugetul pe care vrei să îl investești în această piesă de echipament de camping. Prețurile unui cort sunt influențate de toate aspectele menționate anterior, și anume de greutate, de tipul de activitate pentru care este destinat cortul, calitatea materialelor folosite pentru confecționarea cortului, dar și de marca cortului sau gradul de impermeabilitate.

Este foarte important să nu faci rabat de la calitate și de la corturi cu greutate cât mai mică. Cu toate acestea, este foarte indicat să alegi corturi care sunt apreciate de alți utilizatori, dar care nu sunt neapărat de la cele mai renumite mărci în domeniu. Pentru că de foarte multe ori poți găsi corturi cu specificații tehnice foarte asemănătoare de la o marcă de renume și de la o marcă complet necunoscută, iar diferența de preț să fie de câteva ori mai mare pentru cortul mărcii renumite pe piață.

Să tragem linie!

Cortul este indispensabil din ceea ce înseamnă echipament montan pentru pasionații de drumeții și de ture de munte. Tocmai de aceea, atunci când cauți să cumperi un cort nou, alegerea trebuie făcută cu mare atenție și cât mai bine documentată. Recent am fost nevoit să îmi caut un cort nou pentru drumeții, pentru a-l înlocui pe cel pe care îl aveam de ani buni. Iar alegerea am făcut-o ținând cont de aspectele mai sus enunțate. Îmi doresc ca aspectele anterior amintite să îți fie de ajutor în găsirea cortului perfect pentru tine și pentru activitățile pe care le desfășori în aer liber și îți doresc sa faci din fiecare experiență cu cortul una memorabilă.

Reclame
Reclame

5 comentarii la “5 lucruri pe care sa le ai in vedere cand cumperi un cort

  1. Pingback: Review detaliat cort Crossroad Point 2 | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Cort Crossroad Point 2 – Prima impresie | Laurentiu Artugyan

  3. Pingback: Sfaturi pentru avea un rucsac cat mai usor in turele de munte | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: