Cort Crossroad Point 2 – Prima impresie

Crossroad Point 2

În weekend-ul care a trecut am avut șansa de a vedea cum se comportă un cort Crossroad Point 2 pe care l-am cumpărat acum câteva luni și care încă nu trecuse testul unei prime ture. Atunci când am optat pentru achiziționarea acestui cort Crossroad Point 2 am ținut cont de o serie de criterii în alegerea cortului, criterii pe care le poți regăsi aici.

Cort Crossroad Point 2

Am avut șansa de a încerca cortul într-o tură de weekend la care am participat alături de asociația Hoinarii Zarandului din Arad și care trebuia să fie în Parcul Național Fruska Gora din Serbia alături de mai multe asociații turistice din țările central-europene. Din păcate vremea nu a permis tura respectivă pentru că a plouat torențial ore bune și astfel a rămas o ieșire în Serbia unde am ajuns în parcul național pentru a vedea cât de tare plouă, iar pentru că eram aproape am vizitat Novi Sad și zona turistică Palic.

Cazarea a fost la cort într-un camping situat pe malul Tisei, în localitatea Kanijza, și chiar dacă a fost o campare într-o zonă de câmpie faptul că a plouat mult a fost un test bun pentru acest cort Crossroad Point 2. Cortul vine împachetat având dimensiuni foarte bune pentru a lua cortul în rucsac, și anume 36 lungime x 13 lățime x 14 înălțime (grosime) centimetri. Greutatea este de 2 kg, ceea ce este foarte bine pentru un cort de 2 persoane. Montarea cortului nu este deloc complicată și durează aproximativ 10-15 minute. Dacă te grăbește ploaia probabil că poți monta acest cort Crossroad Point 2 chiar și mai repede.

Crossroad Point 2 Tent

Acest cort Crossroad Point 2 vine montat în două etape, și anume spațiul de dormit, altfel spus „camera”, și pelerina sau prelata cortului. Interiorul cortului este foarte lung și este potrivit pentru persoanele înalte, dar este destul de îngust și prin urmare în momentul în care dorm două persoane în cort este foarte posibil ca bagajele să nu aibă loc în cort și să rămână peste noapte afară. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că fiind foarte lung există spațiu pentru a pune bagajele și în cort în cazul în care plouă și nu vrei să le lași peste noapte afară. Distanța dintre „ușa” cortului și prelată este foarte îngustă, abia existând loc pentru a ține bocancii sau sandalele pentru a fi protejate de ploaie, prin urmare acolo spațiul nu permite depozitarea rucsacului.

Având în vedere că a plouat consistent în cele două nopți cât am stat la cort, chiar torențial în anumite momente, acest cort a rezistat foarte bine la ploaie și astfel pot spune că este un cort bun din acest punct de vedere. De asemenea, în prima noapte a bătut și vântul, nu foarte puternic ce-i drept, dar a fost un mic test și din acest punct de vedere. Ceea ce mai trebuie menționat este că „podeaua” cortului este destul de subțire. Astfel, atunci când dormi în zone de pădure sau cu multe pietre poate exista riscul de a rupe sau găuri partea de jos a cortului. Prin urmare, folosirea unei folii pentru a o pune sub cort poate fi o variantă foarte bună dacă știi că urmează să campezi într-o zonă cu multe pietre sau cu multe lemne care pot străpunge fundul cortului. Desigur, atunci când mergi cu cortul în spate într-o tură de creastă s-ar putea să nu mai îți dorești să iei și o astfel de folie , dar până la urmă fiecare alege cum arată rucsacul și cât cântărește acesta.

Prima impresie care mi-a lăsat-o acest cort Crossroad Point 2 este una foarte bună, fiind un cort care a rezistat bine la ploaie și la vânt nu foarte puternic. Greutatea redusă și volumul mic sunt alte două aspecte care merită a fi apreciate. Mai mult decât atât, prețul pentru acest cort este de departe foarte accesibil comparativ cu alte corturi asemănătoare. Fiind o firmă din Cehia, acest cort poate fi achiziționat din magazinele Sportisimo, fie că vorbim de magazinul online, fie că vorbim de magazinele fizice din diferitele localități din țară.

Acum mai rămâne ca acest cort Crossroad Point 2 să treacă un test și la o tură de munte, unde vântul poate fi mult mai puternic și în situația în care ar rezista cu bine și la munte, atunci cu siguranță aș putea spune că este o achiziție excelentă pentru ture de munte la cort atât din perspectiva greutății, a volumului, a calității, cât și a prețului.

Reclame

Un comentariu la “Cort Crossroad Point 2 – Prima impresie

  1. Pingback: Review detaliat cort Crossroad Point 2 | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: