Tura de remarcare trasee in Muntii Parang

La aproximativ o lună distanță de la tura de remarcare din Munții Apuseni ne-am strâns din nou alături de cei de la Serviciul de Voluntariat Montan pentru a nouă tură de remarcare. Unde? Ei bine, de data aceasta ne-am „mutat” la altitudine mai mare și anume în Munții Parâng. Deși inițial obiectivul pentru remarcare era un singur traseu, în urma promovării evenimentului printre montaniarzi s-a reușit marcarea a patru trasee la această acțiune, ceea ce reprezintă un real succes dacă ținem cont de faptul că celelalte trei trasee remarcate erau pe lista de obiective pentru viitor.
Această tură de remarcare a adus la un loc montaniarzi, iubitori de munte și de natură din întreaga țară. Și spun asta pentru că la acțiune au fost mai mult de 75 de participanți din 15 județe ale țării. Faptul că la această acțiune de voluntariat montan au participat persoane din 15 județe arată că lumea este deschisă la astfel de apeluri de a face treabă pentru îmbunătățirea turismului montan în munții României prin marcarea sau remarcarea de trasee montane.
Sâmbătă vopsim…și admirăm muntele…
Acțiunea de remarcare trasee montane din Munții Parâng s-a desfășurat în ziua de sâmbătă. Persoanele care au decis să participe la acțiune au sosit vineri la Cabana Groapa Seacă, unde a fost „centrul de comandă”, iar sâmbătă dimineața la ora 8 toată lumea era prezentă pentru a porni la treabă. La acțiune au participat și echipele Salvamont Petroșani și Salvamont Voineasa pentru a supraveghea acțiunea din teren. Desigur, fiecare voluntar care participa pentru prima dată a fost instruit înainte cu privire la ceea ce trebuie să facă pentru refacerea marcajelor, iar cei care deja aveau ceva experiență sau mai multă puteau să folosească experiența acumulată pentru refacerea marcajelor alături de cei care erau pentru prima dată la o astfel de acțiune de remarcare trasee.
Fiind foarte multe persoane implicate în această acțiune de voluntariat montan, fiecare traseu a fost împărțit mai multor echipe și astfel fiecare echipă putea termina treaba mai repede și ulterior să se bucure de o drumeție în timpul rămas. Cu cât urcam mai sus cu atât peticele de zăpadă erau mai întinse, iar brândușele abia ieșite de sub zăpadă ofereau un peisaj minunat. Vremea a fost perfectă. Nu a fost nici foarte cald, dar nici nu a plouat, chiar dacă la un moment dat părea că se strâng norii. Dar ulterior aceștia au rămas „agățați” de creasta Parângului și astfel am avut șansa să ne bucurăm de o tură minunată de munte în care am făcut și treabă pentru ca și alți iubitori de munte să se poată orienta mai bine și mai simplu pe traseele din Munții Parâng.
…duminică drumețim
Duminică era ziua de întoarcere spre casă, dar nu înainte de a mai face o drumeție de câteva ore. Până la urmă pentru un iubitor de munte chiar și încă o drumeție de câteva ore este un răsfăț. Astfel, la ora 9 dimineața am pornit spre Vârful Capra, traseul începând din Pasul Groapa Seacă. Și duminică vremea a fost minunată, cu un cer mai mult senin și astfel am avut șansa de a admira creasta Parângului în toată splendoarea și a observa care sunt văile pe care s-au remarcat în ziua anterioară traseele. În jurul orei 14 eram din nou la cabană și apoi toată lumea a pornit spre casă.
Să tragem linie…până în iulie doar!
Acțiunile de voluntariat montan organizate de Serviciul de Voluntariat Montan nu se opresc aici. Iau o pauză până la sfârșitul lunii iulie, atunci când urmează o acțiune mult mai interesantă și mai antrenantă, și anume marcarea unui traseu nou în Munții Godeanu. Dar nu îți spun mai multe și te invit să intri pe Serviciul de Voluntariat Montan sau pe pagina de Facebook pentru a descoperi care sunt următoarele acțiuni de marcare trasee sau de remarcare trasee. Iar dacă ești dornic să te implici, cu siguranță ești binevenit. Toți cei care au luat parte și la acțiunea din Parâng, chiar dacă erau pentru prima dată alături de Serviciul de Voluntariat Montan, s-au simțit foarte bine.
Dacă ai întrebări despre astfel de acțiuni poți să îmi lași un comentariu mai jos și cu cea mai mare plăcere voi veni cu un răspuns cât mai rapid. Sau poate discutăm chiar într-una din turele viitoare organizate de Serviciul de Voluntariat Montan.
Pingback: Anul 2019 – 52 de saptamani in 52 de imagini | Laurentiu Artugyan
Pingback: 5 motive pentru care sa facem voluntariat montan | Laurentiu Artugyan
Pingback: Marcaje pe care le poti intalni intr-o drumetie pe munte | Laurentiu Artugyan
Pingback: Tura in Muntii Godeanu | Laurentiu Artugyan
Bravo! Felicitări!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc! 🙂
ApreciazăApreciază
Cu plăcere!
ApreciazăApreciază