Sfaturi pentru a te bucura de fiecare calatorie

Sfaturi calatorie

Călătoria înseamnă de cele mai multe ori necunoscut. Fie că alegem să călătorim în locuri care ne sunt complet necunoscute, fie că alegem să revenim în anumite destinații unde am mai călătorit cu ceva timp în urmă, călătoria are întotdeauna o doză de imprevizibil și de necunoscut. Chiar dacă drumul este același și suntem însoțiți de aceeași persoană sau aceleași persoane ca într-o călătorie anterioară spre o destinație deja cunoscută, situațiile pe care le vom trăi și oamenii pe care îi vom întâlni sunt complet noi.

„Satisfacțiile călătoriei sunt mereu cele întâlnite pe drum și niciodată la destinație.” – Uell S. Andersen

Din proprie experiență am remarcat faptul că atunci când pleci la drum având siguranța că urmează o călătorie excelentă din toate punctele de vedere, fie că vorbim despre o excursie, fie că vorbim despre un concediu, fie că ne referim la o călătorie în scop de serviciu, te vei bucura de respectiva călătorie. În ceea ce urmează vei găsi câteva sfaturi pentru a face din fiecare călătorie o adevărată bucurie și experiență de viață.

1. Pleacă întotdeauna cu gânduri pozitive

Indiferent de destinație și de scopul călătoriei, indiferent dacă pleci la drum singur sau însoțit, atunci când ieși pe ușa locuinței tale într-o călătorie pornește întotdeauna cu gânduri pozitive. Ai convingerea că vei ajunge exact la timp pentru a prinde trenul, avionul etc. sau că vei avea un drum cu mașina plăcut și în siguranță și gândește-te la plăcerea de a trăi o experiență inedită, care nu face parte din rutina zilnică. Odată ce pleci într-o călătorie cu o atitudine pozitivă ai șanse foarte mari să te bucuri de o experiență extraordinară și din care să rămâi cu amintiri de neuitat.

2. Așteaptă-te să întâlnești doar oameni „frumoși”

Cu toții ne dorim să întâlnim oameni „frumoși” atunci când pornim într-o călătorie, oameni care să ne zâmbească, care să ne ajute să ne bucurăm de experiența avută la destinație sau oameni care să ne faciliteze diferite aspecte pe durata călătoriei. Chiar dacă în trecut ai avut diferite experiențe neplăcute cu diverse persoane pe durata călătoriei, atunci când pleci la drum cu gândul că fiecare om pe care îl vei întâlni va fi un sprijin și îți va îmbogăți într-un mod plăcut experiența călătoriei, șansele de a întâlni doar oameni „frumoși” cresc foarte mult.

3. Nu îți programa fiecare detaliu

De foarte multe ori atunci când plecăm într-o călătorie avem tendința de a ne planifica în detaliu tot ceea ce facem. Chiar dacă este o călătorie de serviciu sau una în scop turistic, tendința de a planifica totul rămâne. Ei bine, dacă vrei să te bucuri de călătorie cu adevărat și să nu apară frustrări că programul prestabilit nu se respectă din motive care nu țin de tine, îți recomand să lași la o parte programarea fiecărei ore din zilele respective.

Dacă sunt anumite activități care trebuie programate, este în regulă. Însă alege să te bucuri și de plăcerea de a trăi spontan călătoriile departe de casă. Vei descoperi o adevărată plăcere să faci lucrurile spontan și să faci ceea ce simți în fiecare zi. Iar acest lucru s-ar putea să îți dorești să îl pui în practică și odată întors acasă, la viața de zi cu zi.

4. Bucură-te de lucrurile neprevăzute

Dacă în rutina zilnică lucrurile neprevăzute sunt destul de rare, atunci când călătorești șansele de a avea parte de astfel de lucruri care nu sunt „în program” cresc. Chiar dacă de multe ori ne place să controlăm totul, atunci când pornim la drum într-o călătorie este bine să alegem să ne bucurăm de neprevăzutul care s-ar putea ivi.

Fie că întârzie autocarul, fie că avem parte de zile ploioase în loc de zile cu soare deși se anunțau doar zile însorite, fie că am pierdut bagajul și am rămas doar cu hainele de pe noi, oricare dintre aceste situații neprevăzute sau altele de acest gen nu trebuie să ne strice buna dispoziție.

Dimpotrivă, putem să găsim bucuria și plăcerea în astfel de situații neprevăzute și să învățăm din ele. Până la urma viața este plină de neprevăzut, chiar dacă în rutina zilnică ne este foarte greu să acceptăm neprevăzutul. Poate că atunci când călătorim putem învăța cum să acceptăm și să ne bucurăm de neprevăzut și în viața de zi cu zi.

5. Pregătește-te să fii surprins

Când călătorim, oricât de bine ne-am planifica totul, vom avea parte și de surprize care nu erau în program. De aceea este bine să fii pregătit pentru a fi surprins atunci când pleci la drum. Surprizele pot fi la tot pasul: o întâlnire cu persoane pe care nu le-ai văzut de ani de zile undeva într-un alt colț al lumii, cazarea într-o locație dincolo de așteptări, situația de a fi nevoit să petreci noaptea în aeroport sau în gară din motive care nu țin de tine sau întâlnirea unor oameni care doresc să te primească la ei să petreci noaptea fără să aștepte nimic în schimb. Toate acestea și multe altele sunt situații care te vor surprinde și te vor îmbogăți din punct de vedere al experiențelor de viață.

Să tragem linie…

Călătoria este fără doar și poate una dintre cele mai bune metode de a deveni mai bogat…mai bogat în amintiri, în experiențe, în cunoștințe și în legături cu oameni și locuri. Alături de citit, călătoria este de departe cea mai bună investiție pe care o poți face în propria persoană. Iar călătoria și cititul merg mână-n mână și se completează perfect!

Dacă vrei să te bucuri de fiecare călătorie, ține cont de sugestiile de mai sus și poți să ai parte de călătorii mult mai pline de sens și mult mai plăcute, chiar și atunci când nu totul decurge conform planului. Mai mult decât atât, dacă privim viața ca pe o călătorie, sfaturile de mai sus le putem aplica și în viața de zi cu zi pentru a ne bucura de fiecare experiență și de fiecare zi în parte.

„Viaţa e o călătorie senzaţională și în ceea ce mă privește am de gând să mă bucur de ea.” – Robin Sharma

Personal îți pot spune că cele mai frumoase călătorii au fost acelea pe care le-am planificat cel mai puțin și unde neprevăzutul a fost prezent. Drumuri bune să ai și experiențe de neuitat îți doresc în călătoriile tale!

Reclame

2 comentarii la “Sfaturi pentru a te bucura de fiecare calatorie

  1. Pingback: Cum transformi fiecare calatorie intr-o experienta? | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Cum transformi fiecare calatorie intr-o experienta? | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: