Avantajele de a fi content writer

Avantaje content writer

Odată cu dezvoltarea tot mai mare a mediului online tot mai multe domenii de activitate migrează înspre online. Printre acestea și stocarea informației sub diferite forme, promovarea și publicitatea, comerțul etc. În acest context nevoia de conținut sub formă de text pentru website-urile și blogurile din mediul online este în continuă creștere.

În consecință și persoanele care prestează servicii de creare conținut sunt tot mai căutate. Există mai multe avantaje pe care job-ul de content writer le aduce, iar în ceea ce urmează vei găsi cele mai importante astfel de avantaje.

1.Acumularea de cunoștințe noi

În momentul în care am început să ofer servicii de content writing aveam o expertiză solidă și bogată în câteva domenii. Însă odată cu trecerea timpului și cu implicarea în diferite proiecte de content writing aria cunoștințelor s-a extins tot mai mult. Prin urmare, un prim avantaj de a fi content writer se referă la lărgirea domeniilor de interes și de expertiză, și implicit acumularea de cunoștințe pe nișe foarte variate.

2. Acumulezi informații utile pentru tine

Cu cât scrii pe mai multe nișe și cu cât acestea sunt extrem de diversificate, cu atât ai posibilitatea în poziția de content writer de a acumula informații utile pentru viața de zi cu zi, pentru viața personală sau pentru latura profesională a vieții tale. Prin faptul că atunci când creezi conținut trebuie să te documentezi mai ales pe domeniile în care ai cunoștințe minime vei acumula informații pe nișele respective. Informațiile respective se vor dovedi a fi de folos fie pentru alte proiecte de content writing, fie pentru a rezolva diferite aspecte din viața ta.

3. Dezvoltarea creativității

Cu cât scrii mai mult, pe nișe mai diverse și pentru website-uri mai variate, cu atât vei reuși să devii mai creativ în poziția de content writing și vei putea astfel să crești în această poziție. Pe de altă parte, creativitatea se va dezvolta și prin multitudinea de materiale pe care trebuie să le parcurgi ca și content writer. În acest mod vei putea deveni creativ atât în latura profesională a vieții tale, cât și în modul de a te exprima și de a gândi cu privire la diferite aspecte din viața personală.

4. Posibilitatea de te promova prin content writing

Dacă poți să creezi conținut de calitate pentru alții, de ce nu ai face-o și pentru tine? Ca și content writer poți să ajungi să te promovezi și pe tine, fie că vorbim de un business, fie că ești în situația de a-ți face cunoscută pasiunea și pentru a transforma pasiunea într-un mod de viață. De asemenea, prin content writing vei putea să îți transmiți ideile, valorile și gândurile mult mai dezinvolt către cei apropiați sau către publicul larg, de fiecare dată când iți dorești acest lucru.

5. Poți lucra de aproape oriunde

Un alt atuu atunci când lucrezi ca și content writer este dat de faptul că dacă nu ești angajat doar la o firmă, poți lucra foarte bine de oriunde. Tot ceea ce ai nevoie este un laptop, conexiune la internet și…inspirație.

6. Oportunitatea de a avea colaborări multiple

Atunci când colaborezi cu o singură firmă/persoană șansele de a crește, de a învăța și de a te dezvolta sunt mai mici. Este exact ca atunci când lucrezi într-un singur loc 25-30 de ani. Însă din poziția de content writer poți colabora cu diverse persoane și diverse companii în același timp sau aproape simultan. Tot ceea ce ai nevoie este de o bună organizare a timpului.

Acestea sunt principalele atuuri de care te poți bucura din poziția de content writer. Cel puțin acelea pe care le-am descoperit în ultimul timp și pe care eu le consider ca fiind avantaje. Dacă ai pasiune pentru cuvinte și pentru a scrie, ori dacă ești un pasionat de citit și ți-ar face plăcere să câștigi din asta, poți încerca în acest domeniu de content writing.

Cu siguranță o persoană care a citit foarte mult are vocabularul și gândirea pregătite pentru a deveni content writer. Ideea este să îți facă plăcere să scrii și să pui pe hârtie (sau în Word) cuvintele astfel încât rezultatul să fie ușor de citit, atractiv și corect din punct de vedere gramatical.

Reclame

Un comentariu la “Avantajele de a fi content writer

  1. Pingback: Criterii care definesc un content writer de succes | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: