Heal – Un film documentar de vazut

Filmul documentar Heal

Într-o lume în care afecțiunile cronice sunt în continuă creștere, atât ca număr, cât și ca arie de răspândire, dar și ca scădere a vârstei persoanelor afectate, să descoperi faptul că de cele mai multe ori corpul uman are inteligența naturală de a se vindeca de aceste boli cronice reprezintă un pas foarte important. În documentarul Heal – Cel mai puternic vindecator este in tine ai ocazia să afli de la persoane avizate și specialiști în domeniul medical faptul că organismul uman are tot ceea ce îi trebuie pentru a se vindeca de ceea ce numim „boală cronică”.

Vei descoperi cu surprindere faptul că aceste boli cronice nu sunt altceva decât răspunsul organismului la gândurile noastre, la stările noastre emoționale și la lipsa de ascultare pe care o avem față de corpul nostru fizic, dar mai ales față de sufletul nostru. Deși pentru multe persoane un astfel de film documentar poate fi desprins dintr-o lume fantastică, faptul că se bazează pe multe dovezi științifice și pe oameni chiar din domeniul medical, documentarul Heal este fără doar și poate un documentar care vine să susțină chiar prin dovezi științifice faptul că de foarte multe ori gândirea și trăirile noastre sunt cele care conduc la apariția bolilor fizice de tipul afecțiunilor cronice.

Corpul crede ceea ce crează mintea. – Bernie S. Siegel

Cele mai multe boli sunt cauzate de stres şi de viaţa trăită în absenţa armoniei. – Bruce Lipton

La fel ca și în filmul Poti sa-ti vindeci viata cu Louise Hay în care această temă a afecțiunilor fizice ale organismului cauzate de emoțiile acumulate și neexprimate, și filmul documentar Heal vine să aducă o sumedenie de exemple și de cazuri fundamentate chiar științific prin care această influență a emoțiilor și a gândurilor o au asupra corpului fizic. După cum spune Bruce Lipton când afirmă că „vindecarea nu se datorează medicamentului, ci încrederii în medicament”, la fel încrederea pe care o avem în corpul nostru și în funcționarea optimă a acestuia ne poate aduce o viață sănătoasă sau vindecarea dacă am ajuns în punctul în care modul nostru de viață a generat o boală anume.

Hormonii stresului pe termen lung apasă butoanele genetice pentru a crea boala. – Joe Dispenza

Medicina modernă se bazează pe ideea de conflict și separare. În schimb, procesul vindecării se bazează pe ideea de cooperare între fiecare parte a organismului uman. – Gregg Braden

În acest film documentar ai ocazia să faci cunoștință cu unele dintre cele mai importante figuri actuale în domeniul vindecării holistice și în ceea ce înseamnă îmbinarea dintre spiritualitate și știință. Printre aceste nume se regăsesc Gregg Braden, Bruce Lipton, Deepak Chopra, Joe Dispenza, Anthony William sau Bernie S. Siegel. Aceștia sunt doar o parte dintre cei care te pot introduce în această abordare integrată dintre spiritualitate și știință atunci când vine vorba despre vindecare.

Dacă în urma vizionării acestui film documentar îți dorești să cunoști mai multe din acest domeniu trebuie spus că majoritatea celor prezenți în documentar au cărți traduse și în limba română. Prin urmare, poți găsi oricând mai multe informații despre lucrările lui Bruce Lipton, Gregg Braden sau Joe Dispenza.

Unele dintre aceste cărți le-am citit, unele urmează să le citesc în perioada următoare, însă trebuie să spun că am avut șansa de a mă înscrie la Heal Summit, atât versiunea în limba engleză, cât și versiunea în limba română, unde fiecare dintre cei care predau în cadrul documentarului Heal avea un material de cca. 60 de minute pe baza căruia a fost realizat ulterior documentarul.

Este absolut fascinant să îl asculți pe dr. Bruce Lipton sau pe dr. Bernie S. Siegel vorbind despre latura medicală a spiritualității, dar și despre cum industria farmaceutică nu are ca obiectiv primar găsirea leacurilor pentru vindecare, ci profitul companiilor din industria farmaceutică, având în vedere că este vorba despre mari corporații. O perspectivă interesantă venită chiar din partea unor oameni din domeniul medical sau care au renunțat la acest domeniu pentru cercetarea legăturii dintre spiritulitate, medicină și știință.

Nu ni se spune cât de puternici suntem, de forța corpului de a se autovindeca pentru că în acel moment profitul firmelor farmaceutice ar scădea considerabil. – Joe Dispenza

Chiar dacă știința încearcă să demonstreze că noi suntem conectați la Pământ, la Univers și încă nu a reușit să facă acest lucru, strămoșii noștri au pornit de la premisa că există această conexiune și niciodată nu s-au gândit să demonstreze acest lucru. – Gregg Braden

Dincolo de numeroasele teorii care par a fi povești fantastice, acest documentar poate avea menirea de a te repune în drepturi, de a-ți reda încrederea în corpul tău și de a-ți reaminti că poate odată, nu demult, ai fost perfect sănătos. Iar dacă te-ai confruntat cu probleme de sănătate de mult timp, acest documentar poate să îți ofere speranța că organismul fizic poate să regăsească drumul spre sănătate atâta timp cât vei avea bunăvoința de a-l asculta și mai ales de a repune pe aceeași axă de echilibru corpul fizic, sufletul și mintea. Un organism în care nu există lupte între niciuna dintre aceste „entități” este cu siguranță predispus la sănătate, vitalitate și energie din belșug.

Puterea care a creat trupul vindecă trupul. – Joe Dispenza

Nu există gene care cauzează cancerul. Gena pe care noi o numim ca fiind legată de cancer este gena legată de stres; într-o situație de stres gena poate precipita cancerul. – Bruce Lipton

Chiar dacă de multe ori preferăm filme care să ne ajute să uităm pentru 90-120 de minute de lumea noastră, să ne ajute să evadăm din realitatea pe care o trăim, vreau să îți spun că documentarul Heal te poate ajuta să te bucuri de realitatea pe care o trăiești prin îmbunătățirea vieții tale pornind de la ideea de a fi sănătos sau de a-ți regăsi sănătatea pierdută. În loc de încheiere te las cu o întrebare și un răspuns ale lui Bruce Lipton pentru a te convinge că într-adevăr nu trebuie să ratezi documentarul Heal: „Cât de puternici suntem? Mai mult decât ne putem imagina.” – Bruce Lipton

Reclame

2 comentarii la “Heal – Un film documentar de vazut

  1. Pingback: Urmareste Hay House Heal Summit 2021 | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Filme si documentare de vazut atunci cand #stamacasa | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: