Cand este indicat sa apelezi la serviciile unui ghid de turism?

Calatoria si bogatia acesteia

Ghidul de turism este acea persoană care deține pregătirea, cunoștințele și experiența pentru a însoți turiști individuali sau grupuri de turiști în anumite destinații turistice și pentru a le furniza acestora informații cât mai detaliate și cât mai inedite cu privire la diferitele obiective, destinații sau atracții turistice. Dacă în anumite situații și pentru anumite atracții turistice precum un muzeu, un castel, o peșteră amenajată turistic sau o galerie de artă ghidul este „inclus” în prețul biletului și turiștii trebuie să respecte obligativitatea de a fi îndrumați de un astfel de ghid, există foarte multe situații în care în calitate de turist nu trebuie neapărat să apelezi la serviciile unui ghid.

Pe de altă parte, merită a fi subliniat faptul că există anumite situații în care un ghid de turism poate să îți ofere o experiență mult mai profundă și mult mai complexă în cazul unor destinații turistice. Iată în ceea ce urmează câteva dintre situațiile în care este indicat să apelezi la serviciile unui ghid de turism.

1.Vrei să descoperi cât mai multe la destinația vizitată

Cu toate că astăzi informația cu privire la foarte multe destinații turistice sau mai puțin turistice este disponibilă sub forma ghidurilor turistice de buzunar, a ghidurilor turistice de tip carte sau a celor online, trebuie spus că de foarte multe ori un ghid de turism care cunoaște foarte bine anumite obiective sau destinații turistice îți poate oferi mai multe detalii absolut inedite și care nu sunt menționate în majoritatea ghidurilor turistice referitoare la destinația respectivă.

Mai mult decât atât, un ghid de turism caută întotdeauna să îți ofere o experiență. Dincolo de a oferi informațiile și cunoștințele sale în domeniul turismului, un ghid de turism aduce întotdeauna personalitatea sa în tururile ghidate pe care le oferă turiștilor, iar acest lucru transformă fiecare tur ghidat într-o experiență care contribuie la amintiri minunate din diferitele locații pe care le-ai vizitat. Prin urmare, atunci când îți dorești să afli cât mai multe detalii și aspecte referitoare la o anumit destinație turistică sau la un anumit obiectiv, nu ezita să apelezi la un ghid care cunoaște foarte bine respectiva destinație de vacanță.

Geoturism Cazanele Dunarii

2. Ai la dispoziție un timp foarte scurt pentru destinația vizitată

Un alt context în care serviciile unui ghid de turism pot fi foarte utile și în care este recomandat să apelezi la astfel de servicii este acela în care timpul avut la dispoziție pentru a vizita o anumită destinație este unul limitat. Chiar dacă este o adevărată aventură să poți descoperi pe cont propriu un oraș sau o regiune turistică, atunci când timpul este scurt un ghid de turism poate să îți ofere ghidaj pentru a descoperi cele mai frumoase, reprezentative și interesante obiective și activități turistice ale acelei destinații.

Cu alte cuvinte, în loc să bâjbâi și să cauți prin ghidurile turistice care sunt cele mai importante obiective de vizitat și locuri de văzut, poți opta pentru un ghid de turism care să îți fie călăuză spre aceste locuri, care știe exact cum poți ajunge cel mai repede acolo și care îți poate oferi inclusiv o multitudine de informații despre tot ceea ce urmează să vezi. Mai mult decât atât, un ghid de turism poate să te îndrume și spre cele mai bune locuri unde să mănânci sau unde să descoperi cultura locală, poate chiar alte astfel de locații față de cele care se regăsesc în ghidurile turistice referitoare la destinația pe care o vizitezi. Având alături un ghid de turism vei putea descoperi orice destinație turistică în profunzime chiar și atunci când ai la dispoziție un timp limitat pentru a vizita respectiva destinație.

Kotor orasul vechi

3. Dorești să îți îmbunătățești cunoștințele de cultură generală

Turismul este una dintre modalitățile prin care ne putem îmbogăți cultura generală și prin care putem să acumulăm cunoștințe cu privire la istorie, geografie, tradiții, cultură sau chiar cu privire la artă. Însă de multe ori atunci când mergem într-o vacanță parcă nu avem dispoziția sau disponibilitatea de a ne documenta în cel mai mic detaliu cu privire la toate aceste aspecte pe care o destinație de vacanță le poate oferi.

Pe de altă parte, dacă dorim să ne îmbogățim cunoștințele putem să apelăm la serviciile unui ghid de turism care să ne prezinte într-o formă concisă și în același timp completă informații referitoare la toate aceste aspecte atunci când vine vorba despre o regiune turistică sau un obiectiv turistic. Un ghid de turism sintetizează multitudinea de informații pe care le deține și le-a acumulat în timp astfel încât să ofere cele mai relevante și cele mai interesante astfel de informații turiștilor, dar în același timp fără a încărca inutil memoria turiștilor.

Scopul este acela ca turiștii să rămână cu imaginea și senzația locurilor vizitate, dar și cu o parte din informațiile aflate în respectivele destinații astfel încât aceștia să își îmbogățească cultura generală. În consecință, atunci când vrei să îți îmbogățești cunoștințele de cultură generală poți avea în vedere ca în cadrul itinerariilor turistice să apelezi la serviciile unui ghid.

pexels-photo-618491.jpeg

Fotografie de NEOSiAM 2020 pe Pexels.com

4. Vrei să te bucuri cu adevărat de vacanță

O altă situație în care serviciile de ghidaj turistic sunt extrem de indicate este aceea în care îți dorești să te bucuri de vacanță fără ca măcar să cauți ceea ce poți vizita sau unde poți mânca. Astfel, dincolo de a alege o destinație de vacanță și eventual unde să te cazezi, atunci când vrei ca celelalte „ingrediente” ale unei vacanțe să fie rezolvate de un ghid de turism nu ai decât să apelezi la un astfel de specialist. Acesta îți poate organiza itinerarii zilnice pentru a vizita cele mai atractive obiective și îți poate face rezervările pentru mesele de prânz și de cină, dar și pentru alte activități turistice la destinația vizitată.

5. Vrei să scapi de orice stres cu organizarea unui itinerariu

Dacă anumite persoane adoră să organizeze diferitele excursii și vacanțe, există și foarte multe persoane care atunci când urmează să plece într-un concediu sau într-o vacanță găsesc foarte stresantă organizarea itinerariului și alegerea obiectivelor de vizitat sau a activităților pe care să le experimenteze la destinație. În acest context poți apela cu încredere la un ghid de turism care să se ocupe de tot ceea ce înseamnă stabilirea itinerariului turistic. Tot ceea ce trebuie să faci este să spui ghidului ce tipuri de obiective turistice sau activități te-ar interesa, durata itinerariului turistic și câte zile ai la dispoziție. Iar de restul se va ocupa ghidul astfel încât să te poți bucura cu adevărat de vacanță și să nu ai niciun stres cu privire la modalitățile prin care te poți bucura de timpul liber.

pexels-photo-5966341.jpeg

Fotografie de cottonbro pe Pexels.com

6. Îți este teamă de necunoscut

De multe ori vacanțele și călătoriile sunt echivalente cu necunoscutul. Altfel spus, de foarte multe ori când pleci într-o vacanță sau într-o călătorie faci cel puțin câțiva pași în necunoscut. Mai ales dacă urmează să mergi în mijlocul naturii într-o drumeție pe munte sau într-o vacanță la cort. Ei bine, dacă anumite persoane adoră senzația de adrenalină dată de necunoscutul unor călătorii sau a unor vacanțe, există la fel de bine foarte multe persoane care au teamă de acest sentiment.

Cort Lacul Podragu Fagaras

Dacă ești printre aceste persoane care au temeri cu privire la necunoscutul în călătorii, atunci poți să apelezi cu încredere la un ghid de turism. Acesta cunoaște foarte bine locurile pe care urmează să le vizitezi și astfel poți avea liniștea necesară pentru a te bucura de vacanță și de destinația vizitată. Dincolo de faptul că un ghid de turism cunoaște traseele, drumurile și obiectivele, acesta cunoaște inclusiv cultura locală, oamenii locului și eventual chiar și limba vorbită. Cu alte cuvinte, ești pe mâini bune atunci apelezi la un ghid de turism când vrei să scapi de teama de necunoscut când pleci într-o călătorie sau vacanță.

7. Îți propui să experimentezi lucruri și locuri noi

În cazul în care vrei să descoperi locuri noi și să experimentezi lucruri noi, un ghid de turism poate să te îndrume în acest sens. Acest lucru vine ca urmare a faptului că un ghid de turism care cunoaște foarte bine anumite destinații turistice, anumite regiuni sau zone de vacanță poate să te îndrume și spre locuri mai puțin cunoscute sau mai puțin promovate. Uneori acestea pot fi mai greu accesibile, dar acest lucru nu înseamnă că nu oferă un sentiment aparte.

Peisaj Retezatul Mic

De asemenea, pe lângă locurile noi pe care le poți descoperi la recomandarea ghidului de turism, vei putea inclusiv să experimentezi lucruri noi. Fie că vorbim despre feluri de mâncare specifice locului, fie că vorbim despre degustarea unor băuturi făcute de localnici, fie că avem în vedere anumite activități sportive sau de aventură, un ghid de turism poate să îți ofere o serie de astfel de experiențe pe care pe cont propriu poate nu le-ai fi descoperit sau experimentat. Deci dacă îți propui să descoperi locuri sau lucruri noi, atunci nu ezită să apelezi la un ghid de turism local sau la un ghid specializat.

Să tragem linie!

Toate aceste situații pot fi oricând un moment oportun în care să alegi să apelezi la un ghid de turism. Tot ceea ce trebuie să faci atunci când îți dorești să beneficiezi de serviciile unui astfel de ghid este să găsești acea persoană care poate să îți ofere servicii de ghid de turism care să se plieze pe nevoile și așteptările tale. Altfel spus, atunci când îți dorești să descoperi istoria, cultura și tradițiile unui oraș este recomandat să apelezi la un ghid local care îți poate crea o experiență minunată în destinația pe care o vizitezi. Pe de altă parte, dacă îți dorești să te bucuri de o drumeție în natură, atunci cu siguranță este important să cauți un ghid de turism care oferă astfel de itinerarii turistice în natură.

Laurentiu Artugyan Geoitinerariul cascadelor

Nu în ultimul rând poți să apelezi la un ghid specializat pe diferite categorii de activități turistice, precum alpinism, cățărare, cicloturism sau alte astfel de activități de relaxare. Indiferent de care este categoria de turiști în care te încadrezi, atunci când te regăsești într-una dintre situațiile mai sus enunțate poți alege să iei legătura cu un ghid de turism care să contribuie la o experiență de neuitat în vacanțele pe care intenționezi să le organizezi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: