Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (21)


Întotdeauna avem înaintea noastră mesajele și mesagerii care să ne ofere îndrumare și inspirație. Rareori aceste mesaje sau mesageri se prezintă sub forma persoanelor care ne sfătuiesc, chiar dacă acestea o fac cu bune intenții. De cele mai multe ori aceste mesaje ajung la noi „întâmplător” și chiar atunci când avem nevoie. Doar atenția noastră mai este necesară pentru a conștientiza aceste mesaje și pentru a le folosi în favoarea creșterii personale.

Îmi doresc ca și unele dintre gândurile care urmează să fie acele mesaje de care ai nevoie în această etapă a vieții tale, pentru a-ți aduce sprijinul și încurajările de care ai nevoie pentru a continua drumul în direcția visului tău.

Nu există greșeli, nu există coincidenţe. Toate evenimentele sunt binecuvântări ce ne sunt date pentru a învăţa din ele.

Elisabeth Kübler-Ross

Cum poţi ezita? Riscă totul! Nu te mai preocupa de părerile celorlalţi, de toate acele voci. Fă cel mai greu lucru din lume pentru tine. Acţionează pentru tine însuţi! Înfruntă adevărul!

Katherine Mansfield

Îţi este atât de teamă să trăiești, îţi este atât de teamă de viaţa însăși, încât ai renunţat la însăși natura fiinţei tale în schimbul siguranţei.

Neale Donald Walsch

Nu trebuie niciodată, absolut niciodată, să renunţi când în drumul tău apare o încercare. Vor apărea multe încercări pe cale. Da, înainte de cea mai mare victorie a ta, te vei confrunta cu siguranţă cu cele mai mari provocări. Exact înainte să atingi punctul maxim al evoluţiei tale personale, poţi fi sigur că te vei confrunta cu un test de amploare.

Robin Sharma

Cea mai mare înfrângere pe care o poate suferi un om constă în diferenţa dintre ceea ce ești capabil să devii și ceea ce ai devenit de fapt.

Ashley Montagu

Nu există nimic mai inutil decât să faci în mod eficient un lucru pe care n-ar trebui să-l faci deloc.

Peter Drucker

Pe lângă nobila artă de a face anumite lucruri, cultivă-ţi și arta de a lăsa anumite lucruri nefăcute. În viaţă, înţelepciunea constă în eliminarea lucrurilor neesenţiale.

Lin Yutang

Indiferent de venituri, de rasă ori de geografie, oamenii devin fericiţi când îi lăsăm să aleagă dintre lucrurile importante pentru ei. Mai multe tipuri de jeanși nu-i fac, desigur, mai fericiţi, în schimb sunt mai fericiţi dacă pot să trăiască unde vor, să spună ce simt, să-și exprime dorinţele și să aleagă o anume cale.

Seth Godin

Pentru cei care cred, cuvintele nu sunt necesare. Pentru cei care nu cred, cuvintele sunt inutile.

Ignaţiu de Loyola

Majoritatea eşecurilor din viaţă sunt ale oamenilor care nu-şi dau seama cât de aproape sunt de succes atunci când renunţă.

Thomas Edison

Nu suntem copaci. Nu suntem făcuţi să rămânem în acelaşi loc pentru totdeauna. Suntem făcuţi să ne mişcăm, să ne întindem, să creştem şi să pornim mereu în aventuri în necunoscut. Şi putem face acest lucru dacă ne lăsăm temerile în urmă şi dacă avem încredere că, oricât de departe vom merge, viaţa va avea întotdeauna grijă de noi – fiindcă exact aşa va face.

Luminiţa D. Saviuc

Lumea dumneavoastră este atât de mare sau de mică pe cât îi permiteţi. Puteţi construi un întreg univers pe supoziţii restrictive, găsind continuu dovezi în sprijinul lor. Sau puteţi clădi o lume a posibilităţilor nelimitate, iar dovezile în sprijinul ei vor veni de la sine.

Alan Cohen

A-ţi aparţine deplin, astfel încât să fii dispus să fii singur este o sălbăticie –  un loc neîmblânzit, imprevizibil, al solitudinii și căutării. Este un loc pe cât de periculos, pe-atât de fermecător, un loc pe cât de căutat, pe-atât de temut. Sălbăticia poate părea adesea profană, fiindcă nu o putem controla, la fel cum nu putem controla ce cred alţii despre decizia noastră de a ne aventura sau nu în această nemărginire. Dar iată că acolo se găsește apartenenţa adevărată – și este cel mai curajos și sacru loc în care vă veţi afla vreodată.

Brené Brown

Uneori, când mă compar cu alți oameni, mi se pare că aș fi mai favorizat de zei decât dânșii, lăsând la o parte toate lipsurile de care sunt conștient; de parcă aș avea o garanție și o siguranță din partea lor, pe care semenii mei nu o au și aș fi îndrumat și păzit în mod special.

Henry David Thoreau

În liniște, mintea și inima se întorc spre spiritul ce sălășuiește în noi; este un loc al ascultării de sine. Momentul în care ne oprim locului pentru a găsi liniștea interioară, eliberându-ne cât putem de mult de obligaţiile lumii materiale, trebuie să fie repetitiv și să facă parte din ritualul vieţii cotidiene.

Jenifer Kavanagh

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: