Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (22)


Cărțile pe care le citim ne oferă de cele mai multe ori exact acele cuvinte de care avem nevoie la un anumit moment al vieții. Mai ales atunci când vorbim despre cărți de dezvoltare personală. Iată câteva mesaje și gânduri extrase din cărțile citite în ultimii ani, mesaje care îmi doresc să contribuie la un plus de inspirație și de motivație.

Este necesar ca profesorii să-i facă pe elevi să dobândească competența de a realiza lucruri prin forțele proprii.

Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

Ca un grădinar care îşi cultivă pământul, având grijă să nu fie năpădit de buruieni, plantând flori şi pomi fructiferi, tot aşa îşi poate cultiva omul mintea, eliminând toate buruienile, gândurile nefolositoare şi impure şi poate cultiva gânduri folositoare şi pure.

James Allen

Atunci când îți poți schimba modul de gândire, trecând de la „Ce am de câștigat din asta?” la „Ce am de oferit?”, întreaga ta viață începe să se transforme.

John Maxwell

Lumea este un loc periculos, nu din cauza celor care fac rău, ci a celor care privesc și nu iau nicio măsură.

Albert Einstein

Să îndrăznești înseamnă să îți pierzi pentru moment echilibrul. Să nu îndrăznești înseamnă să te pierzi pe tine.

Søren Kierkegaard

Ei sunt nebunii. Inadaptații. Rebelii. Cei care creează probleme. Obiectele rotunde pe care încerci inutil să le introduci în găuri pătrate. Cei care văd lucrurile diferit… Fiindcă cei care sunt suficient de nebuni încât să creadă că pot schimba lumea sunt și cei care chiar o fac.

Steve Jobs

Fiecare om are o vocație și o misiunea în viață. Fiecare duce la bun sfârșit o sarcină concretă, care aduce cu ea sentimentul de împlinire. Prin urmare, el nu poate fi înlocuit și nici viața sa repetată. Astfel, sarcina fiecăruia este unică – și la fel și oportunitatea specifică de a o implementa.

Viktor Frankl

Niciodată nu e prea devreme să faci o faptă bună, fiindcă niciodată nu știi cât de devreme va deveni prea târziu.

Ralph Waldo Emerson

Ești un magnet viu. Atragi în mod invariabil în viața ta oameni și situații în armonie cu gândurile tale dominante.

Brian Tracy

Premisa fundamentală de la care se pornește în economie este lipsa – ceea ce, în realitate, nu face decât să ignore ideea de abundență. Astfel, cei mai mulți economiști nu sunt pregătiți să gestioneze abundența, drept pentru care au și foarte puține concepte care să o explice. Nu există ecuații care să o descrie. Dacă se confruntă cu ea, recurg la teorii inadecvate, bazate tot pe noțiunea de lipsă.

Roberto Verzola

Trebuie să înțelegi diferența dintre un fapt de viață și o problemă. Un fapt de viață este ceva pe care nu îl poți controla sau remedia. Problema o poți repara.

Fred Smith

Nu poți atinge scopuri peste nivelul tău de dezvoltare. Scopurile nu se ating. Te dezvolți până la ele.

Jim Rohn

Cea mai bună parte a mea, deși vouă nu vă place, este ceea ce sunt. Cea mai bună parte a fiecăruia dintre voi, chiar dacă nimănui nu-i place, este ceea ce este fiecare dintre voi. Și s-ar putea să fie mulți cei cărora nu le place. Și, cu toate acestea… merită osteneala.

Jorge Bucay

Când abordăm lucrurile cu dragoste și acceptare, oamenii devin deodată meritorii, nu ciudați. Brusc, devenim contributori importanți la bine și formarea legăturilor de iubire.

Lisa Miller

Dacă dorești să te bucuri de o viață frumoasă, trebuie să emiți gânduri de bucurie. Dacă îți dorești o viață prosperă, trebuie să emiți gânduri legate de prosperitate. Dacă îți dorești iubire, trebuie să emiți iubire. Toate vibrațiile pe care le emiți mental sau verbal se întorc la tine într-o formă similară.

Louise Hay

Un comentariu la “Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (22)

  1. Pingback: Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (36) | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: