Urmeaza potecile trasate de ghidul tau interior


Uneori în viață poți avea impresia că te-ai rătăcit. Poți să te simți atât de pierdut încât nu mai știi încotro să o apuci Ai ajuns în acel punct din mai multe motive, dar cu siguranță cel mai important motiv se referă la faptul că nu ți-ai ascultat inima, instinctul, intuiția. De aici începem să pierdem conexiunea cu propriul nostru sine și începem să ne îndreptăm înspre direcții care sunt trasate din exteriorul nostru.

Mai apoi apare conflictul interior, conflictul între ceea ce simțim că suntem și ceea ce trăim zi de zi. Întotdeauna conflictul interior este cauza nefericirii și cauza celor mai multe dintre afecțiunile de natură mentală sau fizică pe care oamenii le au de înfruntat. Atâta timp cât ne întoarcem la ghidul nostru interior, vom regăsi echilibru și liniște pentru o viață unde conflictele de orice natură nu vor mai exista.

Ritmul pe care îl auziți în interior reprezintă conexiunea cu scopul sufletului vostru. El va continua să vă bată la cap când îl ignorați sau îl reprimați în încercarea de a vă conforma societății.

Wayne Dyer
Vocea interioară ne oferă îndrumare

Fiecare dintre noi se naște cu ceva unic, cu un ghid interior care ne poate conduce către cele mai înalte culmi ale vieții noastre. Exact așa cum un ghid de turism poate să îți arate cele mai frumoase locuri dintr-o anumită zonă, tot așa ghidul tău interior te poate conduce către cele mai frumoase experiențe ale vieții tale și către cele mai memorabile perioade din viața ta.

Ascultă de ghidul tău lăuntric, respectă-l, acţionează sub impulsul lui şi fii angajat faţă de el. Asta reprezintă o muncă permanentă.

Paul Ferrini

Doar că de foarte multe ori nu mai ascultăm de acest ghid interior. Foarte puțini sunt aceia care au curajul de a face acest lucru, riscând să fie criticați, dați la o parte, marginalizați, excluși din anumite grupuri sociale sau chiar uitați. Ghidul tău interior este acel mic glas care vine din inimă, din adâncul tău și care îți spune să îți urmezi pasiunile, visele și să nu renunți niciodată la acestea dacă vrei să fii împlinit(ă) cu adevărat.

Reclame

Cu alte cuvinte să faci ceea ce simți și ceea ce la nivel intuitiv știi că trebuie să faci. Foarte des acest lucru presupune a lua decizii care sunt complet împotriva minții și a logicii. Însă întotdeauna intuiția și ghidul interior îți indică direcția corectă.

Nicio medalie nu poate să te facă să fii mai mult decât eşti deja şi nici lipsa unei medalii nu te poate face mai puţin decât eşti deja. Uralele lumii exterioare sunt distractive, dar nu necesare. Cunoaşterea de sine e cel mai preţios trofeu pe care-l poţi pune pe etajera sufletului. Ori ai pace interioară, ori nu ai deloc. Pe măsură ce îţi cultivi cunoaşterea valorii tale intrinseci, încetezi să fii sclavul opiniei exterioare şi îţi alimentezi viaţa din propriul suflet.

Alan Cohen
Rătăcind pe drumuri trasate din exterior

Din păcate ajungem să nu ne mai ascultăm acest ghid și să apucăm pe acele drumuri largi pe unde umblă majoritatea oamenilor din jurul nostru, gândindu-ne că drumul ales de cei mai mulți ne oferă siguranță și tot ceea ce avem nevoie. De fapt, drumurile largi și aglomerate nu sunt ale noastre.

Fiecare dintre noi își poate împlini menirea, destinul și visele doar urmând potecile trasate de ghidul interior. Aceste poteci sunt cel mai adesea unice pentru fiecare dintre noi și doar fiind atenți la ceea ce simțim și la ceea ce ne dorim putem să ne găsim aceste poteci.

Dacă te simți neîmplinit(ă) și total lipsit(ă) de vitalitate, dacă simți că viața ta nu este pe cele mai înalte creste, atunci înseamnă că nu ești pe poteca ta, ci că ai ales să urmezi drumurile și potecile trasate de alții. Într-un fel sau altul te-ai înhămat la a lucra și a construi visele altora uitând astfel de visul tău cel mai măreț. Într-un fel ai rătăcit de la poteca ta și este absolut firesc să fii nefericit(ă) și să te simți neîmplinit(ă).

Urmează-ți vocea interioară!

Dacă ești talentat(ă) într-un anumit domeniu și dintr-un anumit motiv sau altul tu îți ocupi viața cu totul și cu totul altceva, atunci este foarte posibil să fii deja în Iad și să fii complet nefericit și neîmplinit. Dimpotrivă, urmându-ți îndeaproape visele, menirea, pasiunea și valorificându-ți talentele, poți să îți construiești în fiecare zi Raiul.

Străduieşte-te să-ţi respecţi vocea interioară şi intuiţia mai mult decât vocea răsunătoare a celor din jurul tău. Trăieşte-ţi viaţa cu un scop. Nu face lucruri fiindcă lumea se aşteaptă să le faci, ci, mai curând, fiindcă au sens pentru tine. Fă-le pentru că ceva din interiorul tău îţi cere să le faci.

Luminiţa D. Saviuc

Până la urmă tot ceea ce ai primit ca și talent și putere ai primit printr-o forță a Universului, printr-o înzestrare Divină. Deci de ce a nu-ți urma menirea și talentele cu pasiune și consecvență nu reprezintă până la urmă un păcat?! Dacă ești pasionat la pictură, dar alegi să fii electrician sau dacă ai talent să cânți, dar alegi să fii inginer, atunci te afli pe o altă potecă, nu pe a ta. Și la un moment dat va trebui să regăsești poteca proprie pe care ai abandonat-o cândva. Pentru că neîmplinirea și nefericirea cauzate de abandonarea propriului drum te va conduce către un adevărat Iad în fiecare zi. Și atunci când vei fi sătul de nefericire și neîmplinire, vei dori cu adevărat să te întorci, să te regăsești.

Reclame

Poți reuși acest lucru cu siguranță. Doar că va trebui să muncești din greu și vei fi nevoit(ă) să dai la o parte toate straturile depuse de praful opiniilor venite din exterior, “praf” adunat în acei ani în care ai umblat pe alte drumuri. Mai mult decât atât, singur vei reveni mai greu pe propriile poteci, iar anumiți ghizi îți vor fi de mare ajutor. Acești ghizi sunt toate persoanele care îți ies în cale pentru a te conduce înapoi spre „acasă” și spre acele poteci care îți aparțin.

Poate uneori vei găsi un astfel de ghid într-o carte sau poate că cel mai bun ghid este partenerul tău de viață. Poate că ghidul tău este șeful care te aduce în punctul în care să demisionezi și să vrei să faci ceva cu viața ta. Dar cu siguranță vei avea parte de numeroși astfel de oameni-ghizi din exterior care te vor ajuta să te reîntorci pe poteca ce îți aparține.

Experiența potecilor trasate din exterior

Personal am ajuns în acele puncte în care am fost profund neîmplinit și nefericit, în acele puncte în care umblam pe drumurile largi ale majorității. Doar că eram acolo, dar cu dorința de a evada spre acele poteci proprii cât mai repede. Într-o anumită manieră, încă de foarte tânăr s-a dat o luptă între așteptările și dorințele persoanelor din viața mea de a mă integra ca și parte a societății și intenția mea de a reveni pe potecile proprii și de a-mi urma menirea.

Din fericire pentru mine nu am fost plecat prea mult timp pe drumuri „străine”. Am fost înzestrat cu multă putere și energie pentru a simți că de fapt nu sunt împlinit pe acele drumuri trasate de alții. Prin urmare, am reușit să revin la potecile mele, ale ghidului interior, și acum merg cu toată încrederea pe aceste poteci proprii. Ba mai mult, trebuie să spun că mă bucur că am experimentat și alte drumuri și poteci. Așa am înțeles pe propria piele, experimentând și greșind, ce înseamnă neîmplinirea și cum pot să simt care este direcția proprie, când simt că sunt împăcat cu mine însumi la un nivel profund.

Reclame

Întotdeauna m-am felicitat pentru situațiile în care am avut curaj, în care am riscat și în care m-am aruncat în valurile vieții. Și de fiecare dată am ratat oportunități atunci când mi-a fost teamă sau frică să îndrăznesc, să îmi urmez instinctul și să pășesc exact în direcția în care îmi era frică să o fac. Tocmai de aceea, astăzi, atunci când am frica înaintea mea știu că aceea este direcția înspre care urmează să mă îndrept. Acolo este lecția, comoara pe care trebuie să o descopăr.

Pășește pe drumul care îți oferă împlinire interioară

Indiferent în ce punct te afli, ține minte că doar ghidul tău interior te poate readuce pe potecile proprii și poți să te simți cu adevărat împlinit urmându-ți menirea și talentele cu pasiune și autenticitate. Dacă viața ta e o continuă nemulțumire și neîmplinire, dacă până să ajungi să simți că trăiești cu adevărat treci printr-un chin zi de zi, atunci cu siguranță e momentul să faci o schimbare și să renunți la acel drum foarte aglomerat, dar care nu îți oferă altceva decât iluzii: iluzia siguranței, iluzia confortului, iluzia apartenenței și iluzia majorității.

Numai tu singur ştii care este cel mai bun mod de a acţiona pentru îndeplinirea scopului tău aici. Dar acea cunoaştere este îngropată uneori adânc în inima ta – şi trebuie să asculţi mult pentru a te conecta la înţelepciunea şi cunoaşterea ta interioară. În unele cazuri, nu e posibil să-ţi auzi propriul adevăr, până când nu încetezi să mai asculţi ceea ce alţii îţi spun că ar trebui să faci.

Paul Ferrini

Te poți baza pe majoritate, dar vei fi dezamăgit(ă) la nivel profund de abandonarea viselor tale și de neîmplinirea menirii pentru care te-ai născut. Adevăratul confort este acela de a fi împlinit, de a dormi împăcat cu tine însuți că ți-ai urmat visele în fiecare zi. Cât despre siguranță, aceasta nu există și cu cât te vei convinge de acest lucru mai repede, cu atât vei fi mai câștigat(ă) și vei regăsi mai repede drumul înapoi spre potecile proprii.

Reclame

Urmează-ți potecile trasate de inima ta și cu siguranță nu vei greși făcând această alegere, chiar dacă mintea va dori să te convingă de contrariul, la fel ca și majoritatea celor din jurul tău cel mai probabil. După cum spune și Alan Cohen, „ai încredere în ființa ta interioară și nimic din afară nu te poate atinge!”

În încheiere te invit să alegi să călătorești dincolo de limite. Indiferent dacă sunt limite pe care singur(ă) le-ai stabilit sau dacă sunt limite trasate din exterior, creșterea personală și descoperirea propriului drum în această viață înseamnă depășirea limitelor și a obstacolelor. Atunci când îți vei urma chemarea și vei asculta de ghidul interior, vei simți că pășești pe drumul care îți este menit, pe poteca spre cele mai înalte culmi ale vieții tale.

Mergi în profunzime și ascultă-ţi vocea interioară. Apoi ai încredere în îndrumările ei.

Robin Sharma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: