Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (23)


Uneori suntem atât de captivați de obiectivele și țintele care ne-au fost trasate din exterior, încât uităm că principalul obiectiv este să fim împliniți și împăcați în sufletul nostru. Și atunci când alergăm să bifăm din aceste obiective, un gând, un mesaj, o idee ne poate readuce pe poteca aceea care să ne aducă împlinirea interioară.

Tot ce ai cu adevărat este ceea ce nu ai putea să pierzi într-un naufragiu.

Proverb sufist

A trăi cu adevărat înseamnă să fiu ceea ce sunt cu adevărat. Indiferent de cine ești tu și de ce aștepți de la mine.

Jorge Bucay

Cei care nu învață nimic din lucrurile nefericite din viața lor constrâng conștiința cosmică să le reproducă de câte ori este nevoie, pentru ca ei să învețe ceea ce le indică drama întâmplării.

C.G. Jung

Abandonul spiritual nu e fatalismul ce pornește de la premisa că viața e doar un joc de noroc, iar viața cuiva nu are sens, valoare sau scop. Reziliența care provine din conștientizarea spirituală spune: Am valoare și viața mea are valoare, în orice împrejurări.

Lisa Miller

Chiar și viziunea pe care o avem despre Dumnezeu trebuie să fie pozitivă, nu negativă. Noi trebuie să îl privim pe Dumnezeu ca fiind în favoarea noastră, nu împotriva noastră.

Louise Hay

Pont pentru amintiri fericite: Alegeți drumul cel mai lung. Faceți din călătorie o parte a experienței. În era nerăbdării și a recompenselor imediate, o modalitate de a face lucrurile mai memorabile este să întârziați sosirea la destinație. Dacă ați petrecut cinci ore pentru o drumeție către vârf, experiența este mult mai grozavă decât dacă v-ați fi urcat într-un teleferic și ați fi ajuns în 15 minute. Veți ajunge acolo mai greu, dar ați putea avea o călătorie mult mai plăcută.

Meik Wiking

La urma urmei, am venit pe lume fără păcat și perfecți așa cum eram. Eram niște boțuri de carne la un moment dat, și apoi niște oameni defecți ne-au crescut într-o lume defectă, ne-au trimis la profesori defecți și școli defecte într-o țară defectă cu conducători defecți și o presă defectă, să lucreze pentru șefi defecți și să plătească impozite unui guvern defect.

Meredith Atwood

Știu că primim cu toții mesaje de la Dumnezeu. În fiecare minut, în fiecare oră, în fiecare zi. Doar că, pur și simplu, le dăm alte denumiri. Întâlnire întâmplătoare…coincidență… intuiție feminină… inspirație… înțelegere neașteptată… o sclipire de geniu… intervenție divină… providență… orice denumire care ni se pare că ne scutește de riscul de a fi ridiculizați, marginalizați sau respinși fără ezitare.

Neale Donald Walsch

Nu-mi pot imagina un Dumnezeu care își răsplătește și își pedepsește propriile Sale creații – pe scurt, un Dumnezeu care nu este decât o reflexie a vulnerabilității umane.

Albert Einstein

Nimic nu este bun sau rău, doar gândirea îl face astfel.

William Shakespeare

Nesupunerea necesită o inteligență ieșită din comun, întrucât ea presupune să-ți alegi singur viața, viitorul, destinul.

Osho

Singura călătorie care merită să fie făcută este călătoria în interiorul nostru.

William Butler Yeats

Gândește-te mereu că temerile tale sunt proiecții. Majoritatea lucrurilor de care ne temem nu se petrec niciodată. Sau, când se petrec, suntem deja pregătiți.

Stefanie Stahl

Dificultatea este aceea că suntem ancorați în gândire – este felul nostru de a încerca să controlăm însăși viața. Doar atunci când dialogul nostru interior încetează putem să ne dăm seama că ușa celulei este deja deschisă.

Tara Brach

Suntem mereu grăbiți, căutând fericirea dintr-un loc în altul. Mergem ca niște somnambuli, fără a ne bucura de ceea ce facem de fapt. Mergem, dar în mintea noastră facem deja altceva: planificăm, organizăm, ne îngrijorăm.

Thich Nhat Hanh

Dacă aceste gânduri și mesaje care vin să te încurajeze în călătoria vieții tale ți-au plăcut sau consideri că sunt utile, nu ezita să le împărtășești cu alte persoane. Niciodată nu știm cine și când are nevoie de un gând sau de o frază pentru a găsi direcția atunci când se află într-o perioadă în care ceața a pus stăpânire pe direcția vieții respectivei persoane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: