Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (35)


În această călătorie numită Viață suntem mereu ghidați de oamenii pe care îi întâlnim zi de zi. Fie că întâlnirile sunt personale, fie că vorbim despre „întâlniri” prin intermediul platformelor online, fie că discutăm despre autori și scriitori, toți aceștia sunt meniți a ne aduce mesajele de care avem nevoie pentru călătoria noastră.

În toate cărțile pe care le-am citit am găsit îndrumare și mesaje care mi-au purtat pașii dincolo de limitele pe care le întâmpinam în anumite etape ale Vieții. Pentru că fiecare dintre noi se află în diferite etape ale acestei călătorii, în ceea ce urmează doresc să aduc în atenția ta câteva gânduri și cuvinte care să te ajute să transformi călătoria această într-una dincolo de limite.

Acceptă viața necondiționat. Nu aștepta să facă ceva pentru tine, așa vei descoperi că ți-a oferit mai mult decât ai sperat vreodată.

Audrey Hepburn

Încearcă să depășești monotonia acestei lumi îmbătrânite. Şi nu uita: fără copilul din tine ești un adult pierdut.

Autor necunoscut

Pământul nu este moștenire de la strămoșii noștri, ci un împrumut de la copiii noștri.

Proverb amerindian

Vă agăţaţi de casa Dumneavoastră, vă agăţaţi de cărţile Dumneavoastră, vă agăţaţi de idolii Dumneavoastră, de zei, de concluzii, de proprietăţile Dumneavoastră, de amărăciunile Dumneavoastră, pentru că n-aveţi nimic altceva şi tot ce faceţi vă aduce nefericire. Pentru a descoperi dacă există altceva, trebuie să lăsaţi să se ducă cele de care vă agăţaţi. Dacă vreţi să treceţi râul, trebuie să plecaţi de pe acest ţărm. Nu puteţi sta pe un singur ţărm. Dumneavoastră vreţi să fiţi liber de mizerie şi totuşi nu vreţi să treceţi râul. Aşa că vă agăţaţi de ceva ce ştiţi că este jalnic şi sunteţi înfricoşaţi să-i puneţi capăt, fiindcă nu ştiţi ce se află pe celălalt mal al râului.

Krishnamurti

Sunt un idealist. Nu ştiu unde merg, dar merg pe drumul meu.

Carl Sandburg

Compasiunea nu este o relație între vindicator și cel rănit. Este o relație între egali. Numai atunci când ne cunoaștem bine propriul întuneric, putem să fim prezenți în întunericul celorlați. Compasiunea devine reală, atunci când ne recunoaștem propria umanitate, împărtășită de celălalt.

Pema Chödrön

Atunci când suntem mulțumiți de alegerile pe care le facem și ne raportăm la lume din perspectiva sentimentului propriei valori, nu din perspectiva culturii nemulțumirii, nu mai simțim nevoia să-i judecăm și să-i atacăm pe ceilalți.

Brene Brown

Aproape toți oamenii sunt sclavi, dacă nu știu să rostească „NU”.

Nicolas de Chamfort

Majoritatea legăturilor afective nu sunt altceva decât obișnuițe sau îndatoriri de care nu avem curajul să ne rupem.

Henry de Montherlant

Nu vorbiți decât dacă ceea ce vreți să spuneți are mai multă putere decât tăcerea.

Euripide

Cât mai puține cuvinte și cât mai multe zâmbete.

Proverb japonez

Cine tace spune mult mai multe decât cine vorbește fără contenire.

Octave Mirbeau

Dacă nu îmi spui cine eşti, ce vrei sau doreşti, nu pot să-mi dau seama cine eşti, nu pot să mă conectez cu tine sau să te ajut. Când îmi spui ce vrei, ce îţi place, ce simţi şi care este punctul tău de vedere, pot să mă întâlnesc cu tine pe palierul sufletului – palierul care într-adevăr contează.

Alan Cohen

Sper că nu eşti atât de ataşat de lucrurile mărunte, încât să uiţi să te distrezi cu adevărat – deoarece acest moment este pe cale să se sfârşească. Sper că vei privi înapoi şi-ţi vei aduce aminte de ziua de astăzi ca fiind ziua în care ai decis să faci fiecare clipă să conteze, să te bucuri de fiecare oră de parcă ar fi ultima.

Oprah Winfrey

Fiecare om are de fapt o singură vocaţie reală – aceea de a găsi drumul către sine… Sarcina sa era de a-şi descoperi propriul să destin – nu unul la întâmplare – şi de a-l trăi în întregime şi asumat. Orice altceva a fost doar o pseudo-existenţă, o încercare de evaziune, un zbor de întoarcere la idealurile maselor, la conformare şi la teama de propria lume interioară.

Herman Hesse

Te-au inspirat aceste cuvinte și gânduri? Te invit să distribui și prietenilor rândurile care se regăsesc mai sus. Poate că mesajele și gândurile respective vor fi de ajutor și altor persoane care se află în fața unor limite pe care nu reușesc să le depășească.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: