7 motive pentru care să vizitezi Insula Skiathos


Insula Skiathos este parte din Arhipeleagul Insulelor Sporade din Grecia, mai exact parte a Sporadelor de Nord. Este o insulă cu o suprafață sub 50 de km2 și care este vizitată anual de o mulțime de turiști din toate colțurile lumii. Dacă te întrebi care sunt aspectele care fac din Skiathos o destinație turistică foarte apreciată, vei putea găsi în ceea ce urmează principalele 7 motive pentru care merită să alegi Insula Skiathos pentru viitoarele vacanțe sau pentru călătorii.

1. Suprafața mică a insulei

Datorită faptului că suprafața insulei este sub 50 de km2, în momentul în care alegi să vizitezi această insulă din Arhipelagul Sporadelor de Nord ai posibilitatea de a descoperi o mare parte din întreaga insulă sau chiar întreaga insulă. Din partea nordică și până în partea sud-vestică insula are o lungime de aproximativ 12 km, în vreme ce lățimea insulei are în medie 6 km. Prin urmare este la îndemână să vizitezi cât mai multe plaje și cât mai multe atracții sau obiective care se regăsesc pe insulă.

Insula Skiathos – harta
Vedere asupra orașului-capitală Skiathos
2. Plajele numeroase

Când vorbim despre insulele Greciei avem în minte ideea de plaje și de vacanță la malul mării. Ei bine, Skiathos este o alegere foarte bună pentru aceia care își doresc să petreacă timp în fiecare zi pe plajă. Și poți alege chiar câte o plajă diferită pentru fiecare zi, având în vedere că există peste 60 de plaje pe această insulă de la Marea Egee.

În cea mai mare parte plajele sunt cu nisip fin de culoare aurie, fapt ce atrage numeroși turiști. În același timp intrarea în mare este foarte lină pe majoritatea plajelor. Există atât plaje amenajate cu șezlonguri și umbreluțe, cât și plaje unde amenajările lipsesc. Toate aceste aspecte referitoare la plajele din Skiathos transformă plajele într-un al doilea motiv pentru care merită să ai în vedere o vacanță pe această insulă.

Plaja Krifi Ammos
Plaja Xanemos, o plajă situată chiar la capătul pistei de decolare a avioanelor
3. Activitățile de care te poți bucura

Un al treilea motiv poate fi cel care vizează multitudinea de activități pe care le poți face pe insulă. Mersul la plajă și înotul sunt fără doar și poate printre activitățile pentru care vin cei mai mulți turiști. Urmează activitățile legate de sporturi acvatice și plimbările cu diferite tipuri de ambarcațiuni. Croazierele de lungă sau de scurtă durată se adaugă la aceste activități legate de domeniul acvatic.

Plimbare cu un mic submarin pentru a admira viața subacvatică
Croaziere cu ambarcațiuni de diferite dimensiuni

Pe lângă activitățile de recreere legate de mediul acvatic, Skiathos poate fi o alegere foarte potrivită și pentru iubitorii de trekking. Există numeroase trasee marcate care pot fi parcurse pentru a ajunge la numeroasele plaje ale insulei sau la diferite mănăstiri situate pe întreg teritoriul insulei. Tot în privința activităților putem aminti plimbările cu caii, dar și vizitele la numeroasele mănăstiri sau biserici care sunt răspândite în diferite zone ale insulei.

4. Întinsele suprafețe acoperite de pădure

Tot în rândul argumentelor pentru care să alegi Skiathos putem aminti faptul că insula este preponderent acoperită de pădure de pin. Acest fapt face ca temperatura să fie mult mai plăcută chiar și în zilele foarte călduroase de vară.

Mai mult, numeroasele suprafețe de pădure înseamnă și un confort termic pentru plimbări în natură sau pentru orele amiezii în zilele caniculare. Dacă nu ești printre persoanele care iubesc căldura toridă, dar totuși îți dorești să petreci timp la malul mării, Skiathos poate fi una dintre insulele grecești unde să te bucuri de un confort termic chiar și atunci când temperaturile depășesc 30 de grade Celsius.

Insula Skiathos – o insulă unde pădurea acoperă cea mai mare parte a reliefului, oferind un confort chiar și în zilele caniculare
5. Accesibilitatea din perspectiva transportului

Faptul că Insula Skiathos are propriul aeroport este un mare plus în privința transportului și a accesului pe insulă. Deși vorbim despre o insulă cu o suprafață sub 50 de km2, există atât zboruri de linie care aterizează în Skiathos, cât și zboruri charter sau zboruri low cost care pot fi folosite pentru a ajunge în Skiathos.

Avion pe micuțul aeroport din Insula Skiathos

Dincolo de transportul aerian, numeroase linii de feribot ajung pe insulă. Acestea pornesc din diferite porturi ale părții continentale ale Greciei, dar și din alte insule de la Marea Egee. Pe insulă transportul este asigurat de autobuze locale, dar și de taxiuri sau de firmele de închiriat mașini sau scutere. Cu alte cuvinte deplasarea în interiorul insulei este la îndemână.

Autobuzele care asigură transportul local în Skiathos
6. Numeroasele oportunități de cazare

Spre deosebire de celelalte insule din Sporadele de Nord, Skiathos propune o mare diversitate a spațiilor de cazare, dar și un număr ridicat de astfel de spații. Poți opta pentru studiouri, apartamente în vile private, dar și pentru hoteluri pentru toate categoriile de turiști. În afara orașului-capitală Skiathos, majoritatea celorlalte comunități de pe insulă sunt mai degrabă spații de cazare pentru turiști. Acest fapt este firesc dacă ținem cont de faptul că în sezonul turistic numărul turiștilor depășește de câteva ori populația care locuiește permanent pe insulă.

Majoritatea clădirilor din port sunt spații de cazare, taverne și restaurante
7. Opțiuni pentru toate tipurile de turiști

Nu în ultimul rând merită să amintim aspectul cu privire la faptul că vorbim despre o insulă care poate fi privită drept o destinație pentru toate categoriile de turiști. Indiferent dacă vorbim despre familii cu sau fără copiii, cupluri de diferite vârste, grupuri de turiști, backpackeri, turiști care își doresc lux și confort premium, turiști care își doresc un simplu sejur estival sau turiști care caută obiective religioase chiar și atunci când călătoresc pentru o destinație estivală, Skiathos poate fi o alegere oportună. De asemenea, activitățile care pot fi desfășurate aici se adresează atât turiștilor care își doresc viață de noapte și activități pentru adrenalină, cât și turiștilor care caută liniște și relaxare în mijlocul naturii.

Plaja Mandraki – una dintre cele mai liniștite plaje din Skiathos
Diferite ambarcațiuni sunt prezente în Marea Egee

Acestea sunt principalele 7 motive care recomandă Insula Skiathos drept o alegere inspirată pentru următoarele vacanțe sau călătorii, motive care au stat la baza alegerii personale drept destinație pentru 8 zile de vacanță la Marea Egee. Poți opta să mergi într-o astfel de vacanță prin intermediul serviciilor oferite de o agenție de turism sau poți alege să îți organizezi pe cont propriu o viitoare călătorie sau vacanță în Skiathos. Există oportunități numeroase și variate în acest sens, indiferent dacă preferi transportul aerian sau transportul cu mașina personală.

2 comentarii la “7 motive pentru care să vizitezi Insula Skiathos

  1. Pingback: Impresii după 4 săptămâni petrecute în Egipt | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Unde ne petrecem timpul la plajă în Skiathos? | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: