Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (42)


Confortul și siguranța sunt de cele mai multe ori noțiuni echivalente cu stagnarea. Este confortabil să fim în aceleași situații, să repetăm aceleași comportamente și aceleași gânduri. Însă schimbarea este cheia spre dezvoltare și spre creștere. Schimbarea este prezentă mereu, iar atunci când ea apare în viața noastră dacă refuzăm să o acceptăm, vom genera doar suferință.

De cealaltă parte, atunci când învățăm că schimbarea este prezentă tot timpul, înțelegem că de fapt călătoria nu este despre a ajunge la destinație, ci este despre fiecare pas în drumul spre destinație. Indiferent de destinația aleasă de către tine și de etapa în care te afli în călătoria numită Viață, sper ca următoarele gânduri să fie indicii și încurajări pentru a continua călătoria.

Viața nu va avea niciodată sens pentru minte. Dar dacă vă reuniți sufletul și mintea, nu numai că viața va căpăta dintr-odată sens, ci se va umple de bucurie. Vă va oferi o stare de fericire fără seamăn, pace interioară, capacitatea de a vă manifesta într-un mod extraordinar și, uneori, chiar sentimentul de a fi total realizat. Vă veți simți împlinit pe deplin, dacă pot spune așa. Iar asta se va întâmpla indiferent de ce se petrece în jur.

Neale Donald Walsch

Dacă pierzi bani, poţi să-i faci înapoi. La fel se întâmplă dacă îţi pierzi casa sau orice alt lucru pe care îl ai. Dar dacă pierzi sufletul, un alt suflet nu vei putea dobândi.

Sfântul Ioan Gură de Aur

Poate că Dumnezeu va dori să cunoşti multe persoane nepotrivite înainte de a cunoaşte persoana potrivită, pentru ca atunci când o vei cunoaşte în sfârşit să ştii să fii recunoscător.

Gabriel Garcia Marquez

Totul e ca, odată ajuns în vârful muntelui, să priveşti nu în jos, ci tot în sus.

Mihail Mataringa

Fiecare dintre noi primeşte aşa cum dăruieşte…

Eduard Zalle

Când ai mers atât de mult încât simți că nu mai poți face nici măcar un singur pas, ești abia la jumătatea drumului de care ești în stare.

Proverb groenlandez

Când vei fi, în sfârșit, dispus să accepți schimbarea, vei simți ce înseamnă să fii hotărât și să îți curgă adevărata libertate prin vene. Până atunci, însă, nu vei trăi decât o stare permanentă de împotmolire, ca un bolovan invizibil care îți apasă pieptul.

Gary John Bishop

Frica este cea care ne îmboldește, căci atunci când nu ne paraliează, ea ne poate motiva. Teama este un instinct de supraviețuire, ceea ce înseamnă că are rolul său în viață. Deseori însă ea ne împiedică să avansăm, reținându-ne în același loc, sigur și confortabil.

Joseph O’Connor, Andrea Lages

Ar trebui să ne gândim mai mult să facem bine decât să ne simţim bine; astfel am ajunge chiar să ne simţim mai bine.

Alessandro Manzoni

Rezultatele din viaţa noastră nu se vor schimba, până când nu ni se schimbă propriile obiceiuri; cu alte cuvinte, nu te poţi aştepta la un miracol (ceva diferit ce aştepţi să se întâmple), atâta vreme cât procedezi la fel.

Adina-Cristinela Ghinescu

Toate adevărurile sunt uşor de înţeles imediat ce sunt descoperite; important este să le descoperi.

Galileo Galilei

A încerca să schimbăm lumea înainte de a ne schimba conceptul despre noi înşine înseamnă a lupta împotriva firii lucrurilor. Nu poate fi vreo schimbare exterioară până ce nu e o schimbare interioară. Precum înăuntru, aşa şi afară.

Neville Goddard

Dacă, apucând pe un drum, ţi-ai rupt un picior, nu regreta că n-ai apucat pe un altul, căci nu ştii dacă nu ţi le rupeai pe amândouă.

Garabet Ibrăileanu

Oamenii cred că un suflet pereche te completează perfect şi asta e ceea ce îşi doreşte toată lumea. Însă un adevărat suflet pereche este ca o oglindă, este acea persoană care îţi arată tot ce te trage înapoi şi este acea persoană care îţi va atrage atenţia asupra lucrurilor ce le poţi schimba în bine.

Elizabeth Gilbert

Un prieten adevărat îţi ştie slăbiciunile, dar îţi arată calităţile, îţi simte temerile, dar îţi întăreşte credinţa, îţi cunoaşte îngrijorările, dar îţi eliberează spiritul, îţi recunoaşte defectele, dar îţi subliniază posibilităţile.

William Arthur Ward

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: