Metamorfozele sufletului – O carte pe care o poți înțelege doar cu sufletul


Una dintre cărțile pe care îmi doream de mult timp să le citesc este cartea Metamorfozele sufletului scrisă de Barbara de Angelis. Deși o aveam în raftul bibliotecii de ceva timp, acum a fost momentul în care am simțit să iau cartea în mână și să încep călătoria propusă de autor în paginile cărții. Este o carte fantastică, care reușește prin intermediul cuvintelor să ajungă până la sufletul cititorului, trecând de bariera ridicată de minte.

Ce înseamnă metamorfozele sufletului?

Dacă te întrebi despre subiectul cărții, autoarea explică ceea ce înseamnă metamorfozele sufletului, definind aceste metamorfoze drept „acțiuni interioare transformatoare care provin din cele mai înalte adevăruri spirituale și se produc în acord cu acestea, schimbări însemnate în ce privește înțelegerea, sentimentele și conștientizarea din interior”.

Barbara de Angelis punctează foarte clar faptul că metamorfozele sufletului nu se referă la „schimbări în gândire sau în comportament pe care le facem și de care trebuie să ne amintim să le facem în continuare”, ci se referă la acele „transformări radicale, vibraționale, care provin din interior și care transformă în mod spontan și inevitabil modul în care ne raportăm la noi înșine, la alții și la lume”.

O carte plină de energie

Întreaga carte transmite o energie aparte, energia autorului regăsindu-se în fiecare capitol și în fiecare pagină a cărții. Nu doar că este o carte care transmite energia autorului, dar este o carte de citit care aproape că predă o lecție despre importanța pe care energia fiecăruia dintre noi, vibrația pe care o avem și spiritualitatea noastră o au în ceea ce privește viața noastră în ansamblul ei.

Avem nevoie de cât mai multă lumină cu putință, ca să nu ne împiedicăm pe calea creșterii.

Barbara de Angelis

De-a lungul celor peste 400 de pagini ale cărții, Barbara de Angelis ne oferă o multitudine de detalii legate de vibrația și energia noastră. Pentru acest lucru se folosește de vasta experiență pe care autorul o are în rolul de profesor în domeniul dezvoltării personale și spirituale. Metaforele și exemplele pe care autorul le folosește în fiecare secțiune a cărții sunt menite a ajuta cititorul să înțeleagă foarte bine care este rolul energiei și al vibrației.

Reclame
Importanța vibrației

Într-o lume în care atenția sistemului educațional se îndreaptă preponderent la nivel mental, uneori poate fi foarte dificil să înțelegi cum putem vorbi despre energie și vibrație atunci când ne referim la oameni. Ei bine, Barbara de Angelis reușește în paginile cărții Metamorfozele sufletului să explice pe înțelesul tuturor cât este de importantă vibrația și energia noastră atât pentru propria persoană, cât și în raport cu ceilalți oameni cu care interacționăm.

Cheia este să stai numai în compania oamenilor care te inspiră, a căror prezență scoate ce e mai bun din tine.

Epictet

Mai mult decât atât, din paginile acestei cărți vei putea înțelege cât este de important mediul în care trăiești, oamenii cu care interacționezi și cu care îți petreci cea mai mare parte a timpului. Foarte multă lume își dorește să trăiască o viață în liniște, pace și într-o atmosferă de creștere, dar mediul și oamenii din jurul lor sunt conflictuali sau au o vibrație foarte joasă. Acest lucru influențează fără doar și poate atmosfera și viața în ansamblu.

Fiecare gând, sentiment, percepție, cuvânt rostit și acțiune efectuată reverberează în Univers.

Swami Muktananda
Ce regăsim în paginile cărții Metarmorfozele Sufletului?

Cartea este structurată pe patru părți. Prima parte este o introducere în care cititorului îi sunt prezentate idei care afirmă faptul că pentru a găsi drumul spre interior, spre suflet, nu este nevoie să căutăm doar, ci mai degrabă să deschidem ochii și să vedem. În același timp descoperim faptul că noi nu ne-am pierdut autenticitatea, ci mai degrabă am uitat cine am fost atunci când am venit în această lume. Tot aici vom înțelege cât este de important să ne deschidem față de ceea ce Universul are să ne ofere.

Nu lipsește nimic în tine. Nu suferim din cauza a ceea ce nu avem și din cauza a cine nu suntem, ci pentru că am uitat ce avem și cine suntem.

Barbara de Angelis

A doua parte a cărții ne introduce în metoda transformării și în ceea ce înseamnă vibrația fiecăruia dintre noi. Descoperim faptul că totul contează, fiecare acțiune, fiecare gând și fiecare decizie. Nu există nici măcar o singură zi care să nu conteze în aspectul general al vieții noastre. Tocmai de aceea autorul cărții ne insuflă ideea conform căreia fiecare zi trebuie să o trăim astfel încât să simțim că este importantă în ansamblul vieții.

Tot ce ni se întâmplă din afară sau dinăuntru este doar o vibrație care ne afectează vibrația proprie – ce gândim, ce facem, ce simțim, ce auzim, ce vedem, cu cine ne petrecem timpul – toate acestea au un impact vibrațional asupra noastră, care ne schimbă, literalmente, clipă de clipă.

Barbara de Angelis

Partea a treia ne aduce înainte practica spiritualității. În capitolele acestei a treia părți din cartea Metarmorfozele sufletului învățăm despre principiul expansiunii și al contracției, despre cum avem nevoie de expansiune pentru a crește, dar în același timp de multe ori trăim o viață în care alegem contracția și stagnarea.

Reclame

Înțelegem de asemenea cât de importante sunt alegerile în viață. Dacă până în momentul în care am deschis această carte nu conștientizam faptul că inclusiv lipsa alegerilor reprezintă de fapt tot o alegere, din paginile acestei cărți vom înțelege foarte exact ce implică decizia de a nu face nicio alegere și de a aștepta ca lucrurile să se întâmple.

În orice moment, poți să faci o alegere, care fie te duce mai aproape de spiritul tău, fie te îndepărtează de el.

Thich Nhat Hanh

Tot în partea a treia a cărții vom descoperi diferite metode pentru transformare și pentru a ajunge la Sinele Suprem, acel loc care înseamnă „acasă” pentru fiecare persoană. Vei auzi de multe ori vorbindu-se despre Sinele tău Suprem în paginile cărții. Fără doar și poate că dacă până acum această noțiune îți era necunoscută, paginile acestei cărți te vor ajuta să „faci cunoștință” cu cea mai profundă parte din tine. Iar dacă Sinele Suprem îți era deja cunoscut, odată ce vei citi această carte, vei reuși să îl descoperi mult mai bine și mult mai atent.

Mare parte din suferința noastră vine din cauză că nu vibrăm în acord cu Sinele Suprem. Nu suntem defecți, blestemați, răi sau ireparabili. Doar că nu vibrăm la frecvența noastră cea mai Înaltă.

Barbara de Angelis

Ultima parte a cărții este asemenea unui rezumat și a unei concluzii la tot ceea ce ai parcurs în călătoria de transformare a sufletului până la această parte a cărții. Sunt pagini care punctează foarte mult la capitolul încurajărilor aduse și care vin să îți confirme faptul că oricine ai fi și în orice situație te regăsești la momentul prezent, tot ceea ce este nevoie este să ajungi la adevăratul Sine Suprem și să îl aduci înaintea oamenilor. Tot aici vom descoperi importanța recunoștinței, a atitudinii deschise de a primi ceea ce Universul are să ne ofere, dar și aprecierea.

Un pelerinaj spiritual adevărat nu poate fi povestit. Este ceva silențios, invizibil și de nedescris. Cuvintele încearcă să articuleze ceea ce mintea crede că a înțeles. Totuși, în templul interior – templul inimii – a avut loc ceva profund și miraculos. În acel loc sacru, dincolo de orice sensuri, dincolo de limbaj, se dezvăluie misterios nectarul călătoriei. Să bei din acel nectar e ca și cum ai gusta venerația, reverența și pacea.

Barbara de Angelis

Vei înțelege importanța iubirii în lumea în care trăiești și vei înțelege care este de fapt menirea ta. Vorbim aici despre țeluri mult mai înalte decât simplul fapt de a avea o reputație, o carieră, bogății materiale sau alte astfel de lucruri pe care societatea le consideră valoroase. Barbara de Angelis ne aduce în atenție în această ultimă parte a cărții sale tocmai moștenirea pe care venim să o lăsăm în această lume, o moștenire care vizează schimbarea vibrației întregii lumi.

Singura și cea mai adevărată temelie în viață este conștiința. Pe fundamentul de neclintit al conștiinței poți fi orice, poți face orice și poți construi orice. Din cel mai adânc loc din tine, vei putea să te ridici. Așa vei putea servi lumea într-un mod semnificativ.

Barbara de Angelis

Odată ce înțelegem ce este vibrația noastră personală, cum ne putem acorda la o vibrație mai înaltă alegând cu atenție energia și oamenii din viața noastră, vom înțelege faptul că fiecare interacțiune pe care o avem în lume implică aducerea vibrației noastre în respectiva conversație, acțiune sau locație.

Cei mai mulți dintre noi încearcă să se schimbe la nivelul gândurilor, al sentimentelor sau al comportamentului. Dar asta înseamnă control, nu transformare. Adevărat transformare, pentru a fi autentică și permanentă, trebuie să se întâmple și se poate întâmpla doar la nivel de vibrație.

Barbara de Angelis

De asemenea vom putea înțelege cât este de important mediul în care am crescut, vibrația de care am avut parte în familie, între prieteni și în instituțiile de învățământ asupra vibrației pe care o avem astăzi. Din fericire această vibrație care de multe ori se regăsește adânc îngropată în interiorul nostru poate fi schimbată și poate fi recalibrată la alte frecvențe care să coincidă cu ceea ce ne dorim pentru noi în momentul prezent.

Rezonanța vibrațională explică de ce avem o moștenire vibrațională din circumstanțele copilăriei, chiar dacă nimeni nu ne-a instruit să fim într-un anumit fel.

Barbara de Angelis
Remarci finale

Personal am găsit în paginile cărții Metamorfozele sufletului multe mesaje cu o energie aparte și multe încurajări care să îmi confirme încă o dată faptul că intuiția și instinctul sunt exact ceea ce trebuie să urmăm și să ascultăm atunci când vine vorba despre alegerile pe care să le facem. O dată în plus am găsit detalii și exemple extrem de valoroase cu privire la cât este de importantă energia din spatele cuvintelor și acțiunilor, acea energie și acea vibrație care transmit mult mai mult decât transmit acțiunile sau vorbele pe care le spunem.

Orice transformare nu este o căutare a ceva, ci o întoarcere la ceva ce ești deja. Este o descoperire a ceea ce este deja în tine și e intact.

Barbara de Angelis

Dacă până acum nu ai citit această carte și îți dorești să descoperi o carte care se adresează sufletului tău, îți recomand Metamorfozele sufletului de Barbara de Angelis. Este o carte regăsită la Editura Act și Politon, dar care poate fi găsit în majoritatea librăriilor online și a librăriilor fizice. Lectură plină de conștientizare îți doresc și sunt convins că paginile acestei cărți te vor ajuta să găsești răspunsuri la anumite întrebări sau poate chiar să îți adresezi alte întrebări mult mai profunde decât întrebările pe care le aveai până acum.

În încheiere te las cu un paragraf al autoarei, paragraf care evidențiază foarte bine cum ajungem să citim acele mesaje care să ne îndrume în direcția sufletului nostru:

Cărțile ajung în viața noastră ca niște daruri aduse de binefăcători misterioși – un prieten, un articol, un e-mail, un afiș dintr-un magazin. Ceva din interiorul tău îți șoptește: „Trebuie să o citești”. Simți că ea conține mesajele și îndrumarea pe care le-ai așteptat. Este răspunsul la o rugăciune, la o întrebare sau o dorință, uneori mai ales la acele dorințe pe care nu vrei să le recunoști sau să le rostești răspicat. Este ca și cum sufletul tău decide că vrea cartea înainte să intervină mintea. Recunoaște o piesă a puzzle-ului de care ai nevoie, și o ia.

Barbara de Angelis

Un comentariu la “Metamorfozele sufletului – O carte pe care o poți înțelege doar cu sufletul

  1. Pingback: Magia din Minte –  O carte pentru a-ți descoperi propria magie | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: