Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (52)


Ne aflăm în ultima săptămână a anului. Pentru multă lume este o săptămână de bilanț, dar și o săptămână de rezoluții pentru anul care stă să înceapă. Îmi doresc ca citatele și gândurile următoare să fie puncte de reper sau mesaje de încurajare pentru ultimele zile ale acestui an, dar și pentru anul care stă să înceapă.

E bine să-ţi urmezi propriul drum, dar numai dacă e un drum care urcă.

Andre Gide

Zâmbetul e ca ştergătorul de parbriz: nu opreşte ploaia, dar iţi permite să îţi vezi de drum.

Jeanne Wasbro

Ori de câte ori te întrebi ce le datorezi copiilor, e bine să știi următoarele: nu le datorezi un sclav! Nu le datorezi o victimă! Nu le datorezi sacrificarea vieții tale! Ceea ce le datorezi este să fii un model de ființă umană iubitoare și grijulie, care reacționează cu abilitate la circumstanțele propriei vieți și are un sentiment al scopului și misiunii ce depășește nevoile restrânse ale copiilor. Când copiii vor vedea asta în tine, totul va veni de la sine în mod natural.

Wayne Dyer

Găsește satisfacție în a-i servi pe alții, caută în mod constant să extinzi aceste servicii și să le îmbunătățești: nu te gândi niciodată la bani, care sunt întotdeauna rezultatul serviciului, și vei descoperi că ai parte de o bunăstare de neclintit, pentru că vine de la rădăcinile sufletului.

Uell S. Andersen

Cititul este una dintre cele mai bune discipline pe care le cunosc pentru a „rămâne în priză” și la parametri optimi. Atunci când citești o carte foarte bună, porți de fapt o conversație cu autorul. Și atunci când citești o carte scrisă de o persoană pe care o respecți, asimilezi o parte din geniul său. Mâna care lasă jos o carte minunată nu va mai fi niciodată la fel.

Robin Sharma

Vezi tu, modul în care experimentăm lumea din jur este o reflectare directă a lumii din interiorul nostru. Dacă gândurile și energia noastră nu ne susțin, atunci viața noastră nu va fi susținută. Prin urmare, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a ne sprijini conștient în fiecare clipă.

Gabrielle Bernstein

Nu sunt supărat că m-ai mințit, sunt supărat că de acum încolo nu te pot crede.

Friedrich Nietzsche

Dacă îți urmărești experiențele, vei vedea toate locurile diverse pe care le-ai vizitat în aventura ta. Poate că ai atins Pragul de Jos și ai găsit o comoară de diamante în țărână. Poate ți-ai petrecut cea mai mare parte a vieții în Orașul lui Ar Trebui, mulțumindu-i pe alții în defavoarea ta. Poate că ai petrecut ani întregi rătăcind printr-un Deșert Sterp și pustiu până ce, într-o bună zi, ai renunțat și ai găsit un drum spre o oază adevărată.

Colette Baron-Reid

Solitarul fericit este o specie care se protejează de nenumăratele poluări relaționale care i-ar putea strica bucuria de a fi un bun tovarăș pentru el însuși. Singurătatea populată de prezența obiectelor dragi, a amintirilor golite de regrete și de nostalgii, cu vise și proiecte de viitor. Singurătatea hrănită astfel dă o poftă extraordinară de viață.

Jacques Salome

Datorită furtunilor au stejarii rădăcini atât de adânci.

George Herbert

Singura garanție pe care ne-o oferă viața este incertitudinea ei.

Gary John Bishop

Adevărata frumuseţe izvorăşte din sublim şi simplitate.

Voltaire

Când cineva nu înțelege o privire, cu atât mai mult nu va înțelege o lungă explicație.

Proverb arab

Nu există nimic mai dureros decât să încerci să-ţi trăieşti viaţa aşa cum se aşteaptă toată lumea de la tine – trădându-ţi propriul suflet, astfel încât să-i mulţumeşti pe cei din jur.

Luminiţa D. Saviuc

Fii ceea ce ești și spune ceea ce simţi, pentru că cei pe care asta îi deranjează nu contează, iar pentru cei care contează, asta nu îi deranjează.

Mike Robbins

Mă bucur că demersul de a veni în fiecare săptămână cu o serie de citate și mesaje care să fie sursă de inspirație, motivație și sprijin pentru cei care ajung să parcurgă aceste postări a fost dus până în ultima săptămână anului. În altă ordine de idei îmi doresc ca aceste citate și gânduri pentru o călătorie dincolo de limite să fii fost utile pentru cât mai multe persoane care au descoperit respectivele citate și mesaje.

În măsura în care ai citit parte dintre postările cu citatele săptămânale sau toate aceste postări, te invit să îmi lași un comentariu la această postare și să îmi împărtășești părerea ta cu privire la acest demers. Mă gândesc să continui și în anul următor cu astfel de postări prin care să aduc înaintea cititorilor și a urmăritorilor citate și mesaje de prin cărți adunate. Inclusiv pentru mine a fost foarte util și inspirațional să caut să postez săptămână de săptămână astfel de citate. De multe ori erau exact mesajele de care aveam nevoie la momentul respectiv, fapt ce mi-a demonstrat încă o dată cât este de util să citești cărți de dezvoltare personală și să iei notițe.

În încheiere doresc să urez tuturor celor care citesc această postare din ultima săptămână a anului o călătorie plină de însemnătate în anul care stă să înceapă și un An Nou care să apropie pe fiecare dintre noi de cea mai bună versiune a noastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: