Enjoy Luxor Apartments – o cazare foarte bună în Luxor, Egipt


Una dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume se află la Luxor, mai exact Valea Regilor unde se alfă mormintele faraonilor egipteni. Din acest motiv Luxorul este un oraș care atrage anual milioane de turiști și vizitatori, indiferent de perioada anului. Nu doar mormintele faraonilor de la Valea Regilor atrage un număr foarte mare de turiști.

Întreg orașul Luxor și împrejurimile sale sunt considerate un adevărat muzeu în aer liber, unde monumentele funerare și alte monumente datând din istoria antică sunt prezente pe ambele maluri ale fluviului Nil. Datorită acestor atracții turistice, există foarte multe opțiuni în privința cazărilor.

Cazare pe malul vestic al Nilului

În momentul în care am decis că 2 săptămâni sunt suficiente în Hurghada și că putem merge pentru 8 zile în Luxor, trebuia să găsim o cazare. Având în vedere că majoritatea obiectivelor sunt pe malul vestic al Nilului, dar și datorită faptului că prețurile pentru cazările de pe malul estic erau mult mai mari, am căutat o cazare pe malul vestic al Nilului. În acest sens economiseam timp și bani prin faptul că nu trebuia să traversăm zilnic Nilul.

Reclame

Atunci când am început să căutăm cazări am găsit Enjoy Luxor Apartaments. Situat la aproximativ 2 kilometri de ferry-ul public care traversează Nilul de pe un mal pe altul în zona centrală a Luxorului, la doar 2 kilometri de Coloșii lui Memnon și la doar 7 km de Valea Regilor, această unitate de cazare părea potrivită din perspectiva locației.

Era o cazare care punea la dispoziție o bucătărie proprie pentru fiecare apartament, fapt ce este întotdeauna un plus atunci când călătorești. Pentru că am găsit cazarea căutând pe Google Maps și luând în considerare în primul rând locația, am observat că pe Google este și numărul proprietarului. Astfel l-am contactat pe internet și am făcut rezervarea direct la proprietar, fără plată în avans și fără comisionul pentru platforma Booking.

Apartament spațios, curat și cu toate facilitățile necesare

Pentru 300 EGP pe noapte (aproximativ 58 RON) pentru 2 persoane am primit un apartament cu 2 camere, un living și o bucătărie imensă. Baia era de asemenea foarte mare, iar terasa era extrem de spațioasă. Deși nu aveam nevoie de atât de mult spațiu, proprietarul a insistat că este o opțiune bună, iar la prețul respectiv cu siguranță că nu aveam cum să refuzăm.

Însă dincolo de spațiul foarte ofertant al cazării și de toate facilitățile oferite, faptul că era foarte curat era cel mai mare plus. De multe ori în Egipt imaginile arată impecabil, însă atunci când ajungi la cazare realitatea este total diferită. Ei bine, la Enjoy Luxor Apartments curățenia era la standarde foarte apropiate de cele din Europa. Praful era prezent pe anumite locuri sau geamurile nu erau impecabile, dar asta are de-a face cu condițiile de mediu și cu nisipul sau cu praful care este adus până în casă.

Paturile foarte confortabile, bucătăria dotată cu tot ceea ce era necesar și Wi-Fi-ul foarte bun au făcut din această cazare o alegere foarte inspirată pentru timpul petrecut la Luxor. Faptul că Wi-Fi-ul era foarte bun a fost un mare plus, având în vedere că în Egipt internetul în general și Wi-Fi-ul în particular sunt foarte slabe sau inexistente la multe cazări. Mai mult, există inclusiv o mașină de spălat la dispoziția persoanelor cazate astfel încât să poți să speli hainele pe care le folosești de-a lungul timpului petrecut la această unitate de cazare.

Reclame

Chiar în spatele cazării este un restaurant local, Wolf Restaurant, acolo unde mâncarea este foarte bună. Proprietarul cazării Enjoy Luxor Apartments, Mohamed,  este un om discret care ne-a invitat să ne simțim ca acasă și să îl contactăm dacă avem nevoie. Altfel nu i-am simțit prezența, doar îl salutam când mai plecam și când îl vedeam prin apropierea cazării.

În concluzie…

Dacă la un moment dat vrei să mergi la Luxor și vrei o cazare foarte bună pentru standardele din Egipt și la un preț foarte avantajos, Enjoy Luxor poate fi o variantă potrivită. Chiar dacă această unitate de cazare este disponibilă pe Booking.com, dacă îți dorești să beneficiezi de prețuri mai mici decât pe respectiva platformă de unități de cazare, poți lua legătura direct cu proprietarul. Numele lui este Mohamed și numărul de telefon la care poate fi contactat pe Whatsapp este +201003164330.

2 comentarii la “Enjoy Luxor Apartments – o cazare foarte bună în Luxor, Egipt

  1. Pingback: Sfaturi utile când călătorești în Egipt pe cont propriu | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Experiența cu trenul în Egipt pe ruta Luxor – Cairo | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: