Importanta obiceiurilor de dimineata pentru o zi reusita

Obiceuri sanatoase de dimineata

Dimineața este cel mai important moment al fiecărei zile. Este un nou început. Este momentul în care ziua respectivă își are „rădăcinile”, iar pentru o zi cu adevărat reușită este foarte important ca aceste „rădăcini” să fie solide și sănătoase.

Primele obiceiuri de dimineață le avem din familie. Fie că am observat în familie că diminețile încep întotdeauna cu mirosul de cafea măcinată, fie că obiceiul de dimineață în familie însemna micul dejun care nu trebuia ratat, foarte mulți dintre noi preluăm aceste obiceiuri matinale. Ulterior adăugăm altele, în funcție de mediul unde ne desfășurăm activitatea, de partenerii de viață sau de experiențele pe care le descoperim atunci când călătorim.

Până la urmă modul în care ne începem dimineața este alegerea noastră. Deși cele mai multe dintre obiceiuri cu privire la rutina de dimineață sunt împrumutate, fiecare dintre noi poate opta pentru o rutină matinală care să îi ofere energie, inspirație și motivație pentru fiecare zi. În acest context în ceea ce urmează voi aminti câteva dintre obiceiurile de dimineață pe care personal le-am ales pentru o zi reușită.

Trezirea înainte de răsăritul soarelui

Cei mai mulți dintre noi ar dori să nu audă alarma ceasului sau a telefonului sunând de dimineață pentru câteva ore de somn în plus. Însă trezitul de dimineață devreme, înainte de răsăritul Soarelui este un obicei foarte sănătos. Atunci când ne trezim înainte de răsăritul Soarelui putem spune că avem parte de un spectacol atât de simplu, dar atât de minunat, și anume momentul în care Soarele își face apariția pe cer anunțând o nouă zi. Este un moment extrem de energizant pentru organism.

Dimineața începe cu un „Mulțumesc”

Un al doilea obicei foarte sănătos este să îți începi ziua spunând un „Mulțumesc” plin de recunoștință. Este o mulțumire pe care o aduci Universului sau Divinității pentru faptul că ai oportunitatea de a începe o nouă zi. Este o nouă zi în care îți poți transforma visul în realitate, în care poți contribui la o lume mai bună, o nouă zi în care poți petrece timpul alături de persoanele dragi. Deși cei mai mulți dintre noi consideră firesc să urmeze o nouă zi, sunt multe momente în viața fiecăruia dintre noi în care realizăm că acest lucru la un moment dat se va schimba…Tocmai de aceea un simplu „Mulțumesc” poate să schimbe întreg cursul zilei.

Adaugă în rutina dimineților băuturi care să te energizeze

Indiferent de ora la care ne trezim, este foarte important să ne începem dimineața oferind organsimului nostru hidratare. Primul lucru pe care este important să îl consumăm este un pahar de apă. Dacă este apă de izvor este cu atât mai bine, dacă nu apa pe care o avem la dispoziție. Desigur, multă lume spune că doar apa nu este suficientă pentru energia de care avem nevoie dimineața. Prin urmare putem adăuga la rutina matinală și băuturi care să ne energizeze.

Cu siguranță că o cafea proaspăt prăjită aduce un miros iubit de foarte multă lume la primele ore ale dimineții. Cafeaua este o băutură cu o mulțime de beneficii pentru organism, dincolo de energia pe care o oferă pentru primele ore ale dimineții. Mai ales dacă alegi să folosești cafea boabe pe care să le macini chiar tu acasă poți să simți cum sursa de energie din natură ajunge direct în ceașca de cafea.

Alte băuturi energizante și foarte sănătoase sunt ceaiul negru și ceaiul verde. Ceaiul negru este un foarte bun antioxidant, având de asemenea un conținut de cofeină de ¼ dintr-o ceașcă de cafea măcinată. Un foarte bun energizant este și ceaiul verde, acesta având conținut de cofeină de ½ din conținutul ceaiului negru. Oricare dintre aceste băuturi pot face parte din rutina dimineților pentru a începe o zi cu multă energie.

Începe dimineața cu o ieșire în aer liber

Tot printre obiceiurile matinale foarte importante pentru zile cât mai reușite este să începem ziua cu o ieșire în aer liber. Indiferent dacă vorbim despre o scurtă plimbare în cartierul în care locuim, despre jogging în parcul din apropiere sau despre o plimbare în pădurea din apropierea locuinței noastre, diminețile începute astfel înseamnă o energizare importantă pentru organism. Fie că alegem să ieșim în aer liber după ce am savurat o ceașcă de cafea de specialitate, fie că ieșim înainte de a savura cafeaua, este mult mai sănătos pentru organism să ne începem ziua cu puțină mișcare în aer liber. Chiar și în diminețile răcoroase sau chiar geroase.

Urmează o rutină matinală de detoxifiere fizică și mentală

Nu în ultimul rând este important să ne bucurăm de o rutină matinală care să ne ofere posibilitatea de beneficia de detoxifiere la nivel fizic, dar și la nivel mental. În acest sens practicarea postului intermitent poate fi o soluție foarte eficientă. Postul intermitent presupune ca într-un interval de 14-16 ore să nu se consume nimic solid, doar lichide. Lichidele pot include apă, o ceașcă de cafea proaspăt prăjită, dar și ceai negru ori verde. Mai mult, cafeaua, ceaiul negru sau ceaiul verde contribuie la îmbunătățirea rezultatelor obținute prin practicarea postului intermitent.

Pe lângă detoxifierea organismului, postul intermitent contribuie și la îmbunătățirea clarității mentale. Însă tot pentru detoxifierea mentală este recomandat ca începutul zilei să nu includă citirea site-urilor de știri sau a informațiilor din social media. Aceste informații „ne bombardează” zilnic. Este indicat să ne începem ziua citind cărți ce oferă inspirație și motivație, urmărind un scurt webinar sau ascultând o muzică relaxantă.

Cu siguranță că nu este suficient să avem obiceiuri sănătoase doar în prima parte a zilei. Însă fără doar și poate că modul în care ne începem ziua influențează tot parcursul zilei respective. Îmi doresc ca aceste idei regăsite în acest articol redactat pentru SuperBlog 2021 să contribuie la rutina ta matinală pentru a avea parte de zile pline de energie și inspirație!

Un comentariu la “Importanta obiceiurilor de dimineata pentru o zi reusita

  1. Pingback: Importanta obiceiurilor de dimineata pentru o zi reusita – Știrea De Astăzi

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.