Visul tau trebuie sa devina un job full-time!

Visul tau job full-time

De foarte multe ori ești tentat(ă) să îți cauți ceva de lucru, un job mai bine plătit și care să îți ofere o falsă senzație de siguranță, liniște etc. De cele mai puține ori (sau niciodată) nu știi care este visul pentru care de fapt îți consumi timp (pe care nu îl mai recuperezi niciodată), energie, sănătate și momente cu persoanele dragi. În schimb pui cărămidă cu cărămidă alături de alte persoane „angajate” pentru a construi visul unor persoane pe care poate nu le cunoști sau care nu te cunosc și nu cunosc visul său.

Atunci când te angajezi și îți consumi resursele pentru a construi și a transforma visul unei alte persoane în realitate este foarte greu, dacă nu imposibil, să îți transformi VISUL TĂU în realitate. Desigur, uneori ai nevoie de resurse financiare pentru a-ți urma visul, însă este foarte important ca în schimbul acelor resurse financiare să NU îți investești tot timpul, întreaga energie de care dispui. Este cu siguranță multă teamă în spatele deciziei de a-ți oferi timpul contra unor sume bani, dar în același timp crezi că merită să îți irosești cea mai mare parte din viață (și poate cea mai bună parte din viață) pentru a te mulțumi cu o infimă valoare financiară și astfel să renunți la aspirațiile tale, la visul tău, în vreme ce persoana pentru care lucrezi își trăiește visul zi de zi? Eu zic că nu merită! Cu siguranță că nu merită!

Caută să îți oferi timpul, expertiza, cunoștințele, experiența, energia și talentele unei persoane care te ascultă și care dorește să contribuie la transformarea inclusiv a visului tău în realitate. Este foarte important să colaborezi/lucrezi cu persoane care vor să te cunoască din postura de OM mai înainte de toate, care vor să te asculte, și abia ulterior să discutați despre partea financiară și câștigurile materiale. În ultimul timp am început să refuz orice colaborare cu persoanele care doresc să mă angajeze/remunereze doar pentru a susține visul lor și cumva să îmi deturnez atenția, energia, timpul (complet) de la visul PERSONAL pentru a-mi îndrepta aceste resurse personale în susținerea visului persoanei respective.

„Orice carieră căreia îi lipsește scânteia de creativitate este compromisă. Dacă singurul lucru pe care-l primești pentru munca prestată sunt banii, înseamnă că primești scandalos de puțin. Pentru prea mulți oameni ‚mijloacele de trai’‚ înseamnă de fapt ‚mijloace de a muri’.” – Alan Cohen

Discuțiile de angajare sau de colaborare/parteneriat în care mi se spune „eu în locul tău aș spune da ofertei”, „eu în locul tău aș accepta colaborarea pentru că vei câștiga foarte mulți bani”, dar în care nu se ajunge niciodată în punctul în care să discutăm de la om la om, nu conduc la înțelegere pentru o viitoare colaborare. Dincolo de a asculta ceea ce are de spus cineva care dorește să apeleze la serviciile mele, la timpul meu, caut să simt energia persoanei cu care discut. Deși în urmă cu mulți ani eram atent doar ceea ce auzeam, odată cu dezvoltarea atenției și cu conștientizarea am învățat să „simt” omul din fața mea, înainte de a-l asculta și de a-i urmări acțiunile. Și astfel am evitat multe, foarte multe „oferte” de a lucra la visul altora în defavoarea visului meu, iar acum caut să-mi trăiesc visul în timp ce colaborez cu acele persoane care nu devin obstacole în atingerea acestui țel, ci dimpotrivă, care într-un fel sau altul contribuie la călătoria înspre visul meu.

Lucreaza la Visul tau

În concluzie, nu renunța la VISUL TĂU, oricât de greu ar părea că poate fi transformat în realitate. Caută întotdeauna să găsești acele persoane și situații care să considere valoros visul tău și care în niciun caz nu devin obstacole în transformarea acestuia în realitate. Angajează-te ca zi de zi să lucrezi la VISUL TĂU într-o manieră sau alta, angajează-te să trăiești cel puțin câteva zeci de minute în fiecare zi din acest vis care devine treptat realitate și nu abandona viața ta în postura unui angajat la visul altora. Desigur, suntem aici pentru a învăța să cooperăm cu cei din jurul nostru și Universul creează întotdeauna prin cooperare. De aceea este important să găsim persoanele care atunci când vizează să își trăiască propria viață ideală, propriul vis, pot să ne sprijine în atingerea țelurilor noastre, iar noi la rândul nostru să îi sprijinim pe aceștia să urmeze direcția pe care și-o doresc în viață.

Chiar dacă uneori avem teama de a renunța la un loc de muncă sau la o activitate în urma căreia câștigăm banii de care credem că avem nevoie pentru a supraviețui sau pentru a trăi, este important de spus că atunci când îți trăiești visul propriu vei putea să simți abundența în toate aspectele vieții, chiar și în ceea ce privește latura materială a vieții. După cum spunea și Wayne Dyer într-un dintre cărțile sale, „urmându-mi visul am câştigat mai mulţi bani în primul an după demisie decât câştigasem în cei 35 de ani de viaţă dinainte. Îmi dau seama foarte clar acum: când rămânem concentraţi asupra scopului nostru şi refuzăm cu perseverenţă să nu ne lăsăm descurajaţi, acceptându-ne temerile şi făcând ceea ce ne dorim în ciuda acestora, acele forţe aparent adormite chiar se trezesc la viaţă şi ne demonstrează că suntem persoane mai măreţe decât am visat vreodată să fim”.

Dacă până acum Viața ta ideală și Visul Tău nu reprezentau un job full-time, poate că a venit momentul să îți concentrezi întreaga atenție și energie astfel încât într-un interval de timp realizabil să te bucuri de Viața pe care ți-ai imaginat că ai vrea să o trăiești. Indiferent cât de dificil ar putea să pară acest lucru, uneori poate chiar imposibil, din momentul în care vei începe să aloci timp, energie, cunoștințele pe care le deții, experiența acumulată sau resursele financiare în direcția Visului Tău, cu siguranță că vei începe să vezi rezultatele. Visul tău nu înseamnă un job full-time de 8-10 ore. Acesta trebuie să fie un job de 24 de ore, un job la care să depui efort în fiecare clipă și în fiecare zi. În acest context este foarte important să conștientizezi cât de mult valorează fiecare oră și fiecare zi investite în visul altor persoane pentru care lucrezi sau alături de care colaborezi.

„Nu renunța pentru nimic în lume la ceea ce îți dorești cu adevărat și fă tot ceea ce poți mai bine pentru asta. Pe măsură ce înaintezi, îți creezi și calea. Nu-ți impune limite, ci urmează-ți visul. Pentru că ești, deja, pe drum…” – Andy Hertz

Alege să demisionezi din poziția de a lucra mereu la visul altora și angajează-te pe poziția de job full-time pentru a transforma Visul tău în realitate!

2 comentarii la “Visul tau trebuie sa devina un job full-time!

  1. Pingback: Importanta obiceiurilor de dimineata pentru o zi reusita | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: O carte despre găsirea sensului în viață – Calea fericirii de Jorge Bucay | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: