Cum crestem vitalitatea organismului in lunile de toamna?

Vitalitatea organismului toamna

Toamna este un anotimp plin de culoare, însă pe care de multe ori îl percepem ca fiind un anotimp care pentru organism înseamnă scăderea vitalității. Zilele tot mai scurte, dar și prezența tot mai accentuată a zilelor ploioase și răcoroase ori a zilelor cu ceață, toate acestea ne dau un sentiment că urmează o perioadă în care suntem mai puțin activi, o perioadă în care vitalitatea se află pe un trend descendent.

Dacă primăvara ne aduce întotdeauna un sentiment de renaștere, de energizare și de vitalitate prin mesajul transmis de întreaga natură care renaște după lunile de iarnă, toamna pare a avea un efect contrar. Tocmai de aceea este foarte important să avem în vedere cum putem să ne sporim vitalitatea inclusiv în lunile de toamnă. Cu alte cuvinte, cum putem să aducem din vitalitatea specifică primăverii în lunile de toamnă…

Cu toate că puțină lume este conștientă, organismul uman are un ciclu care este mai mult sau mai puțin conectat la ritmul naturii. În consecință nu este de mirare faptul că odată cu venirea lunilor de toamnă vitalitatea scade. Însă în contextul societății moderne suntem în situația în care să fim în continuare la fel de activi precum în lunile de primăvară sau de vară.

Reclame

Pentru a nu supune organismul unui stres oxidativ ridicat și pentru a nu ne pune în pericol sistemul imunitar, putem avea în vedere să folosim vitamine și suplimente alimentare. Acestea au menirea de a întări sistemul imunitar și de a spori vitalitatea fizică și mentală a organismului în lunile în care petrecem mai puține ore sub razele soarelui sau în lunile în care vitaminele și mineralele regăsite în verdețurile naturale nu mai sunt la fel de ușor de procurat precum primăvara.

Ofera de vitamine, minerale și suplimente disponibile astăzi este foarte numeroasă și foarte diversificată. Tocmai de aceea uneori poate deveni o adevărată provocare să facem alegerea potrivită pentru organismul nostru.

Însă dacă ar fi să facem o listă cu vitaminele și suplimentele care ne pot spori vitalitatea în lunile de toamnă, aș putea spune că Vitamina C, Vitamina D, vitaminele din familia B-urilor, Zincul, Seleniul, Omega 3 sau ceaiurile nu trebuie să lipsească. Cu siguranță că fiecare organism are nevoie de anumite vitamine și suplimente, în funcție de aspectele pe care trebuie să le susțină, însă cele anterior amintite sunt printre produsele pe care oricine le poate folosi zi de zi în lunile de toamnă.

Vitamina C contribuie la funcționarea optimă a sistemului imunitar și la protejarea celulelor organismului în fața stresului oxidativ. De asemenea are un aport important pentru regenerarea în mod natural a colagenului în vederea funcționării normale a pielii, a sistemului osos, a vaselor de sânge și a ligamentelor. Nu în ultimul rând Vitamina C are un aport important pentru a reduce oboseala și a preveni extenuarea.

Fotografie de PhotoMIX Company pe Pexels.com

Vitamina D are un rol extrem de important pentru sistemul imunitar prin faptul că oferă protecție în fața infecțiilor. În același timp această vitamină este esențială pentru funcționarea sistemului nervos în parametrii optimi, contribuind inclusiv în diminuarea discului de apariție a diabetului sau a bolilor cardiovasculare. Nu în ultimul rând își aduce aportul pentru procesul de diviziune celulară, fiind astfel foarte importantă în vitalitatea organismului.

Vitaminele din familia B-urilor sunt extrem de importante în vederea unui sistem nervos care să funcționeze în parametrii optimi și care să fie sănătos. În același timp vorbim despre un complex de vitamine care sunt foarte importante pentru o mulțime de procese organice derulate la nivelul organismului uman, vitamine fără de care anumite astfel de procese s-ar desfășura într-un mod deficitar sau nu ar avea loc, ducând astfel la dezechilibre în organism.

Reclame

Seleniul este absolut esențial pentru ca organismul să producă anticorpi astfel încât organismul uman să fie protejat de bacterii, viruși sau diferiți paraziți. Protejează inclusiv împotriva acțiunii toxice cauzate de metalele grele. Seleniul contribuie foarte mult la întărirea imunității pentru persoanele supuse factorilor de stres, dar și pentru menținerea stării generale de sănătate și a tinereții organismului. Nu în ultimul rând vorbim despre un element favorizant pentru sinteza ADN-ului și a metabolismului hormonilor de la nivelul glandei tirode, având astfel un rol foarte important în reglarea întregului organism pentru o funcționare optimă.

Omega 3 este uleiul de pește care asigură funcționarea optimă pentru aparatul cardiovascular și reducerea nivelului de trigliceride sau a colesterolului din organism. Mai mult, Omega 3 are un aport important în agregarea trombocitelor, fiind astfel un adjuvant în diminuarea riscului de ateroscleroză, infarc miocardic și hipertensiune arterială. Contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine prin reducerea gradului de vâscozitate a sângelui.

Toate aceste vitamine și suplimente ne vor ajuta să ne întărim sistemul imunitar și să ne bucurăm de o vitalitate sporită chiar și atunci când astenia de toamnă dă târcoale sau atunci când sezonul gripelor pare să afecteze tot mai multă lume din jurul nostru. Spre deosebire de medicamentația pe bază de produse sintetice și chimice, vitaminele și suplimentele organice nu prezintă efecte adverse atâta timp cât se respectă indicațiile prevăzute de fiecare dintre aceste produse.

Pentru o ofertă diversificată de vitamine, minerale, ceaiuri și suplimente pentru o vitalitate sporită chiar și în lunile de toamnă, eu aleg cel mai adesea să apelez la astfel de produse dintr-o farmacie online, mai exact springfarma.com.

Dincolo de produsele din categoria vitaminelor și a suplimentelor care să ne susțină sănătatea sistemului imunitar și vitalitatea fizică și mentală în lunile de toamnă, este recomandat să ne îngrijim și de pielea tenului sau de sănătatea părului. Cu alte cuvinte să oferim un plus de vitalitate și pentru exteriorul organismului nostru.

Desigur, vitaminele și suplimentele contribuie inclusiv la sănătatea tenului, a pielii și a părului. Însă este foarte util să folosim și anumite produse pe care să le aplicăm direct la nivelul pielii sau al părului pentru a susține vitalitatea acestor organe cu care natura ne-a înzestrat pentru a ne proteja de factorii externi.

Reclame

Odată cu scăderea temperaturilor și cu prezența tot mai mare a vântului atât pielea feței, cât și părul pot să își piardă din vitalitate. Mai mult, tenul poate să fie cel care să prezinte semnalmente ale faptului că umiditatea și temperaturile scăzute afectează aspectul pielii. Din fericire putem să apelăm la produse care să protejeze atât pielea feței, cât și părul în lunile de toamnă.

Atunci când factorii de mediu pot genera stres pentru aceste părți ale organismului, astfel de produse contribuie semnificativ la un plus de protecție și de vitalitate. Pentru îngrijirea tenului putem avea în vedere acidul hialuronic sau fiole pentru ten. De cealaltă parte pentru îngrijirea părului putem să ne îndreptăm atenția asupra fiolelor pentru păr sau putem să folosim constant seleniu de tipul suplimentelor naturale.

Vitalitatea înseamnă atât un organism sănătos și plin de energie, cât și încredere în aspectul nostru fizic. Tocmai de aceea este foarte important să avem în vedere să ne îngrijim atât de vitalitatea fizică, cât și de starea noastră de bine care pornește de la aspectul fizic exterior. Pentru acest lucru folosirea vitaminelor, a mineralelor de tipul suplimentelor alimentare și a ceaiurilor, dar și a produselor cosmetice naturale pot să contribuie la o toamnă plină de vitalitate.

Cum ar fi dacă ne-am bucura inclusiv în lunile de toamnă în care soarele este mai scump la vedere, în care nopțile sunt tot mai lungi, iar temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, de un nivel de vitalitate foarte crescut? Cum ar fi dacă în loc să ne regăsim într-o stare precum zilele pline de ceață ale toamnei, ne-am regăsi într-o stare de vitalitate mentală și fizică precum în zilele de primăvară în care întreg

Universul pare să „explodeze” de viață? Putem face acest lucru folosind produse naturale și organice pentru fortifierea organismului în ansamblul său. Vitaminele și suplimentele naturale sau produsele cosmetice organice ne sunt la îndemână astăzi într-o foarte mare varietate.

În finalul acestui articol redactat pentru SuperBlog 2021 îți doresc o toamnă cu sănătate și plină de vitalitate!

Un comentariu la “Cum crestem vitalitatea organismului in lunile de toamna?

  1. Pingback: Proba 11. Springfarma.com – O toamnă precum o primăvară

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.