5 argumente pentru care o carte de citit poate fi un cadou ideal

Carti in dar

Luna cadourilor a trecut și cumva ne-am descurcat să găsim cele mai potrivite cadouri pentru toată lumea. Și chiar dacă nu am găsit ceea ce ne doream, până la urmă tot am oferit un cadou. Cu toată cu luna cadourilor a trecut, urmează alte perioade în care lumea se „cam agită” cu a cumpăra sau a face cadouri.

Fie că vorbim de Ziua Îndrăgostiților, fie că vorbim de zilele de 1 Martie și 8 Martie, fie că vine Iepurașul de Paști sau urmează ziua de naștere sau onomastică a celor apropiați, va veni din nou momentul în care să te gândești la cel mai potrivit cadou. Ei bine, vreau să te ajut puțin și să îți recomand o carte de citit ca și cadou pentru cei dragi și pentru cei apropiați. Sau chiar mai multe cărți de citit, desigur.

quotefancy-352513-3840x2160

În ceea ce mă privește, în ultimii 3-4 ani am început să dăruiesc cărți de citit sub formă de cadou pentru foarte multe persoane, atât din familie, cât și prieteni și oameni apropiați. Am ales să dăruiesc o carte cadou cu ocazia zilelor de naștere, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sau cu ocazia absolvirii facultății.

A fost un cadou pe care m-am bucurat să îl ofer, iar mai departe rămâne la alegerea și deschiderea fiecăruia de modul în care a primit și „s-a folosit” de el. Deși cred că de cele mai multe ori o carte de citit îți poate folosi mult mai mult decât alte daruri, fără a da exemple aici :).

Reclame

Dacă încă nu ți se pare foarte tentant să cumperi cadou o carte de citit, poate că următoarele 5 argumente te vor convinge de faptul că o astfel de alegere poate fi un cadou ideal pentru persoanele dragi din viața ta.

1. O carte este potrivită pentru orice ocazie

Poate că nu îți poți imagina cum să dăruiești o carte de Ziua Îndrăgostiților sau de 8 Martie. Poate că doar ideea de a dărui o carte cadou de Crăciun ți se pare absurdă. Ei bine, încearcă și vei vedea că poți găsi cărți de citit potrivite pentru orice ocazie. Există foarte multe cărți pentru femei, pentru bărbați, dar și pentru copii.

Există cărți de citit care sunt potrivite pentru femei tinere sau pentru mame, la fel cum există cărți ce pot fi dăruite și persoanelor de sex masculin. Sau există cărți care sunt potrivite pentru a fi dăruite de Crăciun. De ziua de naștere a cuiva drag poți oricând să găsești o carte de citit cu care sărbătoritul să rezoneze.

2. Poți alege dintr-o mare varietate de cărți de citit

De foarte multe ori ne gândim și ne tot gândim ce să facem cadou celor dragi. Fie că toate ideile le-am pus în practică anii trecuți, fie nu cunoaștem perfect gusturile acelor persoane cărora dorim să facem un cadou, de multe ori suntem în pană de idei. Ei bine, alegerea unei cărți de citit spre a fi oferită în dar poate să te ajute cu adevărat. Există așa o mare varietate de cărți de citit, încât cu siguranță poți găsi cartea perfectă. Diversitatea enorm de mare a cărților de citit te poate ajuta oricând nu ai idee ce cadou să oferi.

3. Nu te costă o avere, dar oferă „avere”

În opinia mea, atunci când facem un cadou este important să îl dăruim din toată inima și este mai puțin importantă valoarea materială a acestuia. Iar atunci când vorbim de cărți de citit, poți să știi că acestea nu te vor costa o avere, chiar de-ar fi să cumperi mai multe cărți pentru a le dărui.

Reclame

Și de foarte multe ori valoarea pe care o carte de citit o poate aduce în viața acelor persoane cărora le-ai dăruit o carte este cu mult, mult mai mare decât prețul ei. Iar dacă vrei să găsești cărți pentru a le face cadou celor dragi, poți găsi aici câteva resurse unde eu am găsit cărți de citit la prețuri foarte bune.

4. Nu se demodează niciodată

Deși piața de carte este în continuă creștere și schimbare, eu nu am văzut până acum cărți despre care să spun că nu mai sunt la modă. Sigur, sunt teme și abordări la modă, dar cărțile scrise acum zeci de ani sunt foarte valoroase, extrem de citite și apreciate.

O carte dăruită cadou poate rămâne în amintirea celui care a primit-o ca fiind o carte foarte relaxantă sau o carte care l-a motivat pentru a schimba ceva în bine în viața sa. Și indiferent cât timp ar trece, o astfel de carte poate fi utilă și peste ani copiilor persoanelor respective.

5. O carte de citit este foarte utilă

E drept că nu toată lumea are timp să citească sau poate unii dintre cei dragi nu sunt prea atrași de cititul cărților. Dar poate că a oferi un cadou nu trebuie să fie întotdeauna ceva de valoare sau ceva de care persoana respectivă crede că ar avea nevoie.

Poate că a oferi un cadou poate deveni un mod prin care tu vrei să transmiți ceva persoanei respective, un mod prin care să îl ajuți să se relaxeze, să se dezvolte într-un fel sau altul, sau o metodă prin care să îi recomanzi persoanei respective viitoare destinație de vacanță. Iar o carte de citit poate întruni toate cele anterior amintite și chiar mai multe.

Remarci finale

Acestea sunt doar 5 motive pentru care alegerea unui cărți de citit pentru a face un cadou persoanelor dragi sau persoanelor apropiate cu diferite ocazii reprezintă alegerea ideală. Prea mult ne-am obișnuit să căutăm în a oferi cadouri „scumpe”. Prea mult ne gândim la faptul că un cadou „mai ieftin” sau „mai puțin util” precum o carte este prea puțin. Și spun asta pentru că de multe ori am auzit discuții despre cum ar trebui sau nu ar trebui să fie un cadou.

Reclame

Eu am ales să dăruiesc cărți de citit persoanelor dragi pentru că am realizat cât de important este mesajul unei cărți și că printr-o carte poți oferi cadou un sfat, o încurajare, un sprijin sau poți aduce zâmbetul pe fața persoanelor dragi. Iar acestea sunt cu siguranță cele mai importante cadouri, chiar dacă prețul plătit pe ele este mult mai mic comparativ cu alte cadouri scumpe.

Dar am observat că sunt foarte multe persoane care ar plăti foarte mult pentru un sfat, o încurajare, un sprijin sau un zâmbet adus pe fața lor. Și am descoperit că oferind o carte cadou pot face un pas în a oferi aceste lucruri celor dragi. Cu toate că este posibil ca o carte să nu fie citită atunci când este primită, la un moment dat cel care a primit acea carte cadou o va deschide și atunci va realiza că acea carte era acolo de luni de zile sau chiar de ani…doar că era prea ocupat(ă) cu lucruri „mai importante”.

Sper ca acest articol să îți fie de ajutor atunci când ești în căutarea unui cadou pentru persoanele dragi și să te încurajeze să îndrăznești să faci cadou o carte de citit. Merită! Crede-mă!

4 comentarii la “5 argumente pentru care o carte de citit poate fi un cadou ideal

  1. Pingback: Cartile – un cadou ideal pentru cei dragi de sarbatori | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: 5 greseli pe care oamenii le fac atunci cand cauta sa daruiasca un cadou | Laurentiu Artugyan

  3. Pingback: Carti de John Maxwell care te invata sa dai sens vietii tale si sa iti depasesti limitele | Laurentiu Artugyan

  4. Pingback: Cartile – un cadou ideal pentru cei dragi de sarbatori | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: