Top 5 locuri unde am dormit la cort

Sunt peste 10 ani de când merg cu cortul și în toți acești ani am ajuns să dorm la cort în foarte multe locuri. În anumite locuri am dormit de mai multe ori, pe când în alte locuri am ajuns doar o singură dată. Iar unele dintre aceste locuri mi-au rămas în minte ca fiind acelea în care m-am simțit extraordinar datorită peisajului, datorită faptului că era foarte multă liniște și datorită faptului că atmosfera era cu adevărat relaxantă.
1. Lacul Bucura, Munții Retezat
Munții Retezat sunt munții mei de suflet…acolo simt că mă încarc mereu cu energie pozitivă și mă relaxez foarte bine, indiferent de anotimp și de vreme. Cât de des am ocazia urc în Retezat și de obicei încerc să stau minim 4-5 zile. Iar dormitul cu cortul la Lacul Bucura a fost una dintre cele mai frumoase experiente la cort pentru mine. Să te trezești dimineața înconjurat de creste montane și să ai în fața ta luciul de apă al Lacului Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, este absolut de vis.
2. Lacul Podragu, Munții Făgăraș
Lacul Podragu este un alt loc minunat unde am petrecut câteva nopți la cort în tura spre Vf. Moldoveanu. Și aici crestele montane ale Făgărașului împreună cu Lacul Podragu creează un peisaj de vis mai ales dimineața când te trezești și deschizi cortul sau seara la apusul soarelui.
3. Cabana Negoiu, Munții Făgăraș
Într-o tură în care am urcat pe Vârful Negoiu din Munții Făgăraș am campat în zona Cabanei Negoiu. Deși locul de campare este destul de îngust și nu se compară cu cel de la lacurile Bucura și Podragu, peisajul este unul superb. Se pot admira crestele montane ale Munților Făgăraș, iar pădurea de brazi completează un peisaj minunat. Iar seara se poate sta în jurul focului, aici fiind și o vatră pentru foc.
4. Lacul Buhui, Munții Aninei
Cred că cel mai des am dormit cu cortul pe malul Lacului Buhui din Munții Aninei. Aici vin cel puțin o dată pe an cu cortul, iar datorită faptului că vremea o permite am dormit aici la cort cel mai devreme în luna aprilie și cel mai târziu într-o tura în luna noiembrie. Aerul ionizat negativ, pădurea de amestec superbă care înconjoară lacul și luciul de apă în sine creează un loc minunat pentru a dormi la cort pe malul Lacului Buhui. Mai ales în acele zile și weekend-uri în care este foarte puțină lume aici, dormitul la cort este foarte odihnitor și relaxant. Se poate dormi la cort atât vis-a-vis de Cabana Buhui, în pădure, cât și în zona cabanei, lângă mini-terenul de fotbal.
5. Cabana Curmătura, Masivul Piatra Craiului
Masivul Piatra Craiului reprezintă o altă zonă montană foarte dragă și unde caut să ajung cât pot de des, iar a dormi cu cortul la Cabana Curmătura este foarte plăcut. Peisajul oferit de creasta Pietrei Craiului, apropierea cabanei, care este una dintre cele mai frumoase din zona montană, pădurea care se întinde cât vezi cu ochii, dar și Munții Bucegi în depărtare, fac din acest loc unul dintre cele mai frumoase pentru a petrece câteva nopți la cort. Chiar și atunci când este multă lume, atmosfera este foarte liniștită și relaxantă pentru că de obicei persoanele care vin cu cortul caută liniște, pace, relaxare și plăcerea de a dormi în aer liber.
Suntem deja în luna aprilie și foarte curând voi dormi din nou la cort. Vremea se încălzește constant și nopțile nu mai sunt atât de răcoroase, iar zăpada din munți începe să se mai topească. Astfel că foarte curând în munții mai jos se va putea dormi la cort în condiții foarte bune de temperatură (dacă faci un foc ai șanse să îți fie prea cald 🙂 ), iar pentru munții mai înalți mai așteptăm puțin.
Sunt convins că sunt multe alte locuri fantastice unde dormitul la cort este minunat. Dacă ai și tu locuri în care ai dormit cu cortul și le consideri ca fiind minunate, te rog să le împărtășești într-un comentariu pentru a-mi actualiza lista cu locurile unde chiar îmi propun să dorm la cort în perioada următoare. Mulțumesc!
Pingback: VArful Moldoveanu prin Valea Podragului | Laurentiu Artugyan
Pingback: Lacuri glaciare din ROMANIA pe care trebuie sa le vezi cu ochii tai! | Laurentiu Artugyan
Pingback: Traseu Pasul Urdele – Vf. Parangul Mare – Pasul Urdele | Laurentiu Artugyan
Pingback: Cand nu stii ce sa crezi, fa ceea ce simti! | Laurentiu Artugyan
Pingback: Variante de trasee montane marcate catre Vf. Retezat | Laurentiu Artugyan