Semighete Garmont Dragontail MNT GTX – Prima impresie

Semighete Garmont Dragontail MNT GTX Review

În ultimii ani pentru turele de munte din lunile de vară, dar și pentru acele luni de primăvară sau toamnă când vremea era foarte bună, am optat pentru încălțăminte de trekking de tip semighete, sau cum se mai numesc, semibocanci.

Prima pereche de semighete a fost o pereche de Garmont Dragontail LT cumpărată din magazinul Himalaya din București în 2015. Deși nu erau cu membrană Gore-Tex, deci nu erau impermeabili, mi-au plăcut foarte mult prin felul cum erau lucrați, faptul că erau foarte ușori, extrem de confortabili și în același timp aveau o talpă foarte aderentă. După multe ture în Retezat, Făgăraș, Parâng, Godeanu, Piatra Craiului, Munții Banatului și așa mai departe, talpa a început să nu mai ofere aceeași aderență pe pietre, iar acest lucru l-am observat în tura la mijloc de august din Munții Retezat.

Semighete Garmont Dragontail MNT GTX.jpg

Prin urmare, atunci când pregăteam tura de munte din Durmitor am luat în calcul varianta unor bocanci sau semibocanci noi, mai ales că Durmitorul ca și masiv montan însemna trasee mult mai abrupte și cu un teren mult mai stâncos. Căutând o nouă pereche de semighete am găsit în oferta magazinului Nootka modelul de semighete Garmont Dragontail MNT GTX. Găsind acest model pe culoarea albastră, una dintre culorile preferate, și fiind redus prețul cu 25%, am decis să îmi comand acest model de semighete.

Totul a decurs foarte bine cu comanda și în aproximativ 48 de ore am primit noile semighete Garmont Dragontail Goretex. În decizia de a cumpăra acest model de semibocanci Garmont Dragontail a contat foarte mult faptul că sunt impermeabili, fiind un mare plus față de modelul vechi, cu care uneori m-am udat atunci când au fost ture de munte pe ploaie.

Trebuie spus că acești semibocanci Garmont sunt foarte confortabili încă de la prima purtare și nici nu se pune problema de apariție a unor bătături sau să te jeneze atunci când încalți aceste semighete chiar și pentru o tura de munte de 5-6 ore pentru prima zi.

Modelul de semighete Garmont Dragontail MNT GTX este foarte confortabil, are o greutate redusa, oferă o aderență excelentă chiar și în zone mai expuse, și este impermeabil. Acest aspect este un mare atu pentru montaniarzii care preferă semighetele pentru lunile fără zăpadă. Mai mult decât atât, având talpa exact ca și modelele de bocanci de 3 sezoane din brand-ul Garmont, aceste semighete sunt foarte utile atunci când sunt purtate în turele care înseamnă multe ore de mers pe pietre sau pe stânci, așa cum au fost de altfel și turele din Parcul Național Durmitor la început de septembrie. Acestea au fost turele de munte în care am încălțat pentru prima dată acest model de semighete de la Garmont.

Garmont Dragontail GTX prima impresie

Semighete Garmont Dragontail GTX Review

Trăgând linie, după prima tura de munte în care am încălțat modelul de semighete Garmont Dragontail MNT GTX pot spune că recomand acest model celor care sunt în căutarea unor semibocanci pentru turele de munte din timpul verii, primăverii sau chiar și toamna dacă nu este încă zăpadă pe creste. Acest model de semighete de la Garmont poate fi purtat fără probleme în condiții de ploaie sau de iarbă udă, menținând picioarele uscate. Mai mult decât atât, aș putea spune că aceste semighete pot fi purtate fără probleme și pe zăpadă, dacă grosimea zăpezii nu este foarte mare, așa cum uneori se mai poate găsi pe munte la sfârșitul primăverii ori la sfârșit de toamnă.

Reclame

4 comentarii la “Semighete Garmont Dragontail MNT GTX – Prima impresie

  1. Pingback: Incaltaminte pentru o tura de munte. Ghete sau semighete de munte? | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Care trebuie sa fie rolul unui Influencer in promovarea online? | Laurentiu Artugyan

  3. Pingback: Se anunta o noua competitie interesanta la SuperBlog 2020 | Laurentiu Artugyan

  4. Pingback: Incaltamintea pentru o tura de munte. Ghete sau semighete de munte? | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: