Da-mi voie sa te întreb…

Da-mi voie sa te intreb

Prieten drag, dă-mi voie să te întreb…

Știi cum te cheamă, dar oare știi tu cine ești? Îți cunoști job-ul și sarcinile din fișa postului, dar îți cunoști tu menirea pentru care ai venit în acest Univers? Îți știi agoniseala de-o viață sau valoarea contului din bancă – dar îți cunoști bogăția interioară? Faci drumuri zi de zi, în alergarea cotidiană – dar îți știi direcția în viață? Ai trasate obiective, planuri, țeluri pentru viață – dar îți cunoști visul tău?

Da-mi voie sa te intreb Laurentiu Artugyan

Lumea te întreabă de multe ori „de ce”….de ce nu ai un job stabil?, de ce nu te căsătorești?…dacă o faci, de ce nu ai copii?… de ce nu îți cumperi casa ta? De ce nu îți iei un credit să îți cumperi casa? Dar de ce nu îți iei o mașină? De ce nu câștigi mai mulți bani? De ce nu mergi în excursii scumpe? De ce nu îți place și ție să stai prin mall-uri? De ce nu mergi la vot? „De ce-uri” infinite…care nu se mai termină.

Și cu toate astea o întrebare precum „de ce nu ești fericit?” sau o alta precum „de ce nu ești împăcat cu tine, liniștit?” nu prea auzi. Iar atunci când la întrebarea „ce vreau să fac cu viața mea” am răspuns în mai multe situații din viață că „vreau să fiu fericit”, „vreau să mă bucur de viață” am fost numit de filozof. Ha ha! … un visător…Ha ha!

Văd în jurul meu mulți oameni…cunoscuți sau necunoscuți…care au bifat toate „de ce-urile” mai sus menționate și poate încă multe altele. Și cu toate astea nu sunt fericiți. Deși au crezut că atunci când se vor căsători sau când vor avea casa visată sau job-ul cu o poziție socială înaltă vor fi fericiți. Dar de fapt nu sunt nici fericiți, nici liniștiți. Și asta pentru că doar au bifat o țintă trasată de cei din jurul lor. Sufletul lor, pentru că acolo ești fericit, în suflet, nu a fost întrebat dacă o casă, un cont solid în bancă, un certificat de căsătorie sau o poziție respectată de societate l-ar face fericit. Au întrebat mintea…mintea proprie și mintea colectivă, aceea care te întreabă „de ce”. Iar mintea…i-a mințit că fericirea este un obiect, o persoană alături, un cont în bancă sau orice alt lucru exterior și palpabil.

„Credeam că fericirea se afla într-o certificare, într-un iubit sau într-o pereche nouă de pantofi. Credeam că, dacă reușeam să acumulez sau să realizez destule lucruri, nefericirea mea, sentimentul de nesiguranță și anxietatea de care sufeream ar fi dispărut cumva – și, ca prin minune, ar fi fost înlocuite de bucurie, încredere și seninătate. Niciodată, însă, n-am reușit.” – Gabrielle Bernstein

Fericirea nu este palpabilă, dar este evidentă. Un om fericit și liniștit, împăcat cu sine și cu viața sa, nu are nevoie să alerge mereu după alte ținte care sunt mereu ca o fata Morgana. Nu. Pentru un om fericit viața este simplă și înseamnă să zâmbească cât mai mult, să ajute și pe cei din jur să zâmbească. Pentru că nu poți fi fericit înconjurat fiind de oameni nefericiți, de oameni negativi și de oameni care te văd doar ca pe un … element util în viața lor.

Prieten drag, dă-mi voie să te întreb: Ești fericit? Nu știi cum vine asta? Se prea poate…nici nu ai avut timp să simți așa ceva. Sau ai crezut că atunci când ți-ai cumpărat casa a venit fericirea…până când ai realizat că ai credit pe 30 de ani și că trebuie să o mobilezi și etc. Sau poate până când te-ai văzut îmbrăcată mireasă…și după ai văzut că de fapt fericirea de-o zi a fost înlocuită de rutina și nefericirea de ani de zile…Dacă ești fericit, prieten drag, atunci mă bucur pentru tine. Și fă ceea ce ai făcut până acum pentru a fi fericit și învață-i și pe alții să fie fericiți. Dacă în schimb nu ești fericit, atunci poate trebuie să te oprești din alergarea continuă și din folosirea minții tale pentru fiecare alegere din viața ta…și să îți asculți puțin sufletul. Apoi ascultă-ți sufletul tot mai mult. Pentru că dacă vei face liniște în minte vei reuși să îți auzi sufletul și vei știi care este direcția către fericire.

Poți începe prin a sta mai mult cu oameni fericiți…da, știu. Este destul de greu să găsești astfel de oameni. Tocmai de aceea, atunci când îi întâlnești stai pe lângă ei, stai cu ei…dar nu căuta să le iei fericirea, ci învață de la ei cum să ajungi la fericirea ta. Și astfel să fie mai mulți oameni fericiți. Fericirea se construiește zi de zi, în fiecare zi. Începe de astăzi, indiferent de unde ești, de cum te simți și cu cine ești. Dacă aștepți mereu o anumită situație pentru a fi fericit, atunci vei pierde prea mult din viață fiind nefericit. Deci ce mai aștepți pentru a fi fericit?

„Fericirea este o alegere pe care o faci, o atitudine pe care o adopţi, o stare de fapt care se întâmplă în ciuda anumitor condiţii. Este mai degrabă la îndemână decât imposibilă.” – Alan Cohen

Sursa foto: Belle Co (Pexels)
Reclame

2 comentarii la “Da-mi voie sa te întreb…

  1. Pingback: Actiunea – „ingredientul” care transforma visele in realitate | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Urmeaza-ti sufletul si traieste-ti visul! | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: