SuperBlog – o competitie in care poti sa iti depasesti limitele

SuperBlog competitie bloggeri

În urmă cu mai mulți ani a începe un drum nou sau a păși pe un drum necunoscut era destul de puțin atractiv, fiind mai degrabă tentat să mă complac într-o situație familiară și pe care știam să o gestionez. Însă viața înseamnă schimbare și pentru că menirea fiecăruia dintre noi este să evoluăm, să ne dezvoltăm, viața a adus schimbări importante în „peisaj” astfel încât m-am văzut nevoit să schimb direcția și astfel am ajuns în postura de oferi servicii de content writer pentru diferite website-uri, bloguri sau pentru promovarea online a afacerilor prin intermediul advertorialelor.

În acest context mi-am adus aminte că undeva în 2013 am început un blog unde îmi doream să scriu despre turele pe care le făceam pe munte și despre călătorii sau alte pasiuni și interese personale. Era un blog uitat undeva, un blog pe care nu mai postasem de mulți ani de zile. Și am zis că dacă pot să scriu pentru alte bloguri și site-uri, de ce nu aș putea să scriu despre mine!? Astfel că undeva prin august 2018 am început să scriu și să postez constant pe blogul personal (aici unde te afli acum și citești această postare), iar de atunci am învățat pas cu pas diferite aspecte pentru a îmbunătăți calitatea site-ului și a blogului.

Însă dincolo de ceea ce am învățat de-a lungul timpului din perspectivă tehnică, ceea ce am învățat scriind pe blog a fost să îmi depășesc limitele și să am curajul de a mă arăta așa cum sunt inclusiv prin ceea ce scriu. Iar la acest lucru a contribuit și SuperBlog, competiție de care am auzit pentru prima dată în toamna anului 2018, atunci când începusem să mă ocup mai serios de blogul meu. Dat fiind faptul că pe atunci competiția era deja aproape pe terminate, mi-am stabilit ca obiectiv să mă înscriu la următoarea ediție, și așa am și făcut. Astfel că prima dată când am participat la această competiție pentru bloggeri a fost la Spring SuperBlog 2019.

Fiind la mai puțin de un an de zile de când am început să postez pe blog, probele competiției Spring SuperBlog 2019 m-au ajutat să îmi depășesc alte limite, și anume teama de a avea un feedback pentru anumite articole concepute, scrise și publicate de mine. Era practic pentru prima dată când redactam articole pe blogul meu respectând cerințele altor persoane. Și dincolo de faptul că aceste articole erau citite și văzute de juriul fiecărei probe, era și comunitatea SuperBlog care putea să citească aceste articole. Iar de aici ajungeam din nou la teama de a mă arăta, de a mă afișa unui număr mare de persoane prin prisma modului de a fi, de a gândi și de a mă „dezbracă” de anumite „haine” pe care am fost învățat că trebuie să le îmbrac în societate pentru a „arăta bine”. Cu fiecare articol publicat pe blog în cadrul edițiilor SuperBlog am remarcat că articolele erau apreciate. Și în același timp articolele publicate în afara competiției au început să fie tot mai vizibile în mediul online.

Deși am pășit destul de timid în arena SuperBlog, odată intrat în arenă am fost prezent la următoarele ediții, cu excepția Spring SuperBlog 2021, ediție la care nu m-am regăsit în probele propuse de sponsorii ediției respective. Feedback-ul a fost de cele mai multe ori unul motivant și încurajator, și chiar am avut șansa de a mă afla printre articolele premiate la anumite probe. Participarea la SuperBlog m-a învățat că orice oportunitate poate să contribuie la evoluția personală și profesională, iar dacă în 2018, atunci când eram în primele luni în postura de content writer sau copywriter, astăzi pot spune că am progresat prin faptul că accept provocări, și de foarte multe ori chiar caut provocări, în acest domeniu al cuvintelor.

Tot din perspectiva provocărilor consider că este și cea de-a 23-a ediția SuperBlog, ediție care va începe de la 1 octombrie și la care am decis să mă înscriu. Astfel, la 1 septembrie s-au deschis înscrierile pentru o nouă ediție a competiției pentru bloggeri SuperBlog. Aceasta este a 23-a ediție a acestei competiții de creativitate pentru bloggeri, în cele 22 de ediții anterioare cifrele reprezentative fiind date de peste 500 de probe susținute de peste 150 de sponsori și la care au participat aproape 3000 de bloggeri, toate acestea totalizând mai mult de 40000 de articole scrise. Cu siguranță că longevitatea acestei competiții, dar și aceste cifre denotă seriozitatea competiției și interesul pe care îl trezește în rândul bloggerilor și al creatorilor de conținut online.

În concluzie, începând cu 1 octombrie și până în 2 octombrie voi urmări cu atenție probele propuse în cadrul SuperBlog 2021 pentru a participa cu articole la acele probe în care mă regăsesc, probe care se potrivesc sau se încadrează în tematica și abordarea blogului personal. Asta pentru că deși este o provocare să găsești o abordare care să îți permită să publici articole pe domenii cât mai diferite și pentru companii cât mai numeroase pe blog, uneori enunțul și cerințele probelor face ca abordarea să nu se regăsească în domeniile de interes ale blogului, nici măcar în domenii conexe de interes. Însă chiar și așa aștept cu nerăbdare să înceapă noua ediție a competiției SuperBlog 2021. Dacă îți dorești să te înscrii și tu la această competiție de blogging, poți să citești regulamentul de participare aici și poți să completezi formularul de înscriere aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: