Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (1)

Ganduri calatorie dincolo de limite-1

Pentru că ne aflăm la început de an 2022 și pentru că în fiecare an la început aleg să aduc ceva nou în viața mea, mi-am propus ca la începutul fiecărei săptămâni a acestui an să creez o postare cu mesaje, citate, gânduri pe care le-am „extras” din cărțile pe care le-am citit în ultimii 7-8 ani. Aceste gânduri și mesaje pot fi de ajutor pentru a ne însoți într-o călătorie dincolo de limite, astfel încât să avansăm înspre o viață cu adevărat împlinită.

Am descoperit de curând că te poți molipsi de sănătate, fericire și succes de la cei din jur la fel de ușor pe cât te poți molipsi de îngrijorare, înverșunare și eșec.

Dale Carnegie


Fiecare zi e singura pe care o avem cu adevărat. Viața se întâmplă astăzi. Nu ieri, nu mâine. Timpul este un prezent sacru. Dacă nu putem profita de clipa prezentă, n-o vom face nici într-un viitor ipotetic.

Dominique Loreau


Unele schimbări pot părea negative la suprafață, dar curând veți realiza că prin ele s-a creat în viața dumneavoastră spațiul pentru ca ceva nou să se ivească.

Eckhart Tolle


Intuiția, când acceptăm să o respectăm și să ținem cont de ea, poate să ne facă să evităm nu numai experiențele dezagreabile sau negative, dar să ne facă să ne îndreptăm spre unele dintre miracolele vieții și să întâlnim generozitatea evenimentului neașteptat, bogăția imprevizibilului fecund, uimirea pentru minunea unei întâlniri.

Jacques Salome


În viață vine o zi când trebuie să decizi care e trenul pe care vrei să-l iei și, odată ce-ai urcat în el, nu mai poți să te întrebi ce s-ar fi întâmplat dacă ai fi luat altul. Trebuie să te bucuri și să profiți din plin de tot ceea ce el îți oferă. Nu putem ști ce se află în celelalte trenuri, cu toate că de multe ori visăm că ar fi fost mai bune.

Killian Jornet


Atragem persoanele și situațiile de care are nevoie sufletul nostru, pentru a învăța dragostea adevărată și acceptarea necondiționată.

Lise Bourbeau


Depresia apare atunci când intervine o înțelegere bruscă în golul din viața ta. Crezi că ești fericit cu toate problemele tale. Dar, lăuntric, simți că totul este un film, totul este o iluzie, și acest lucru te duce în depresie. Trebuie să fii dispus să vezi prin ceea ce pretinzi că reprezintă scopurile tale în viață. Aceste este șocul trezirii.

Marius Mihai Lungu


Încrederea este posibilă numai dacă mai întâi ai încredere în tine. Lucrul esențial trebuie să se întâmple mai întâi în tine. Dacă ai încredere în tine, poți să ai încredere și în mine, poți să ai încredere în oameni, poți să ai încredere în existență. Dacă însă nu ai încredere în tine, nu ai încredere în nimeni și nimic.

Osho


Scopul tău este să rămâi în armonie cu natura, precum mugurele ascuns sub pământ, așteptând fără grabă să răsară la suprafață și să-și împlinească menirea. Nu poate fi grăbit, ca nimic altceva din natură. Creația are propriul ei ritm de evoluție și timpii ei.

Wayne Dyer


Atâta vreme cât a da și a primi este același lucru, oferind celorlalți ne dăruim nouă și creăm abundență în viețile tuturor. Creezi abundență, creezi Iubire.

Bruce D. Schneider


Şi atunci când în fața ta se vor deschide atâtea drumuri și nu vei mai știi pe care să te duci, nu o apuca pe unul la întâmplare. Așază-te și așteaptă. Respiră adânc, cu încredere, ca în ziua în care ai venit pe lume. Şi mai așteaptă încă. Stai nemișcat în tăcere și ascultă-ți inima. Iar când ea o să-ți vorbească, ridică-te și mergi unde te poartă ea.

Susanna Tamaro


Îndrăznește să renunți la control și lasă-te purtat de curenții vieții. Vei vedea că te vor duce într-o direcție pe care nici nu o gândeai. Doar atunci când vei îndrăzni să plutești în acest curent al conștientizării vei ști cu adevărat că totul este bine. Este o stare foarte contradictorie: nu ai nici cea mică idee încotro mergi și, totuși, te lași purtat fără frică. În adâncul ființei tale, știi sigur că totul este bine.

Marius Mihai Lungu


Dacă poți să petreci o după-amiază perfect inutilă într-un mod perfect inutil, înseamnă că ai învățat cum să trăiești.

Lin Yutang


Fiecare vorbă bună, fiecare zâmbet pe care-l oferiți unui om care s-ar putea să aibă o zi proastă, se întoarce la dumneavoastră în moduri în care nu vă așteptați.

Yongey Mingyur Rinpoche


Călătoria vieții tale se va schimba când îți vei intensifica starea de recunoștință pentru tot ceea ce ești, tot ceea ce realizezi și tot ceea ce primești. Obișnuiește-te să repeți în gând îți mulțumesc oricând poți în timpul zilei, când te culci și te trezești.

Wayne Dyer


Îmi doresc ca cel puțin unul dintre aceste mesaje și citate să îți ofere un răspuns, un îndemn, o motivație pentru prima săptămână a anului 2022. Dacă consideri că aceste gânduri ar putea fi utile și altor persoane, nu ezita să distribui acest articol sau memento-urile sub forma imaginilor. O săptămână plină de însemnătate sa ai!

Sursa foto coperta: Jayne Harris (Unsplash)

Un comentariu la “Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (1)

  1. Pingback: Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (2) | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: