Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (4)

Ganduri calatorie dincolo de limite-4

De-a lungul anilor în unele zile mai dificile, cu provocări, zile în care poate nu găseam starea necesară pentru a citi o carte, într-un fel sau altul ajungeau la mine diferite mesaje și citate în care găseam inspirația și mesajul motivațional care într-un fel sau altul parcă îmi era menit pentru situația în care mă aflam.

Îmi doresc ca cel puțin unul dintre citatele și gândurile următoare să fie mesajul de care ai nevoie pentru săptămâna pe care o începem astăzi, acel mesaj care să îți ofere scânteia de care ai nevoie pentru o decizie, o acțiune sau pur și simplu pentru a te încrede în Univers. O săptămână plină de însemnătate îți doresc!

Prea multe lucruri ne invadează, ne iau pe sus și ne deturnează de la esență. La rândul ei, mintea devine la fel de încărcată ca un pod plin cu vechituri acumulate în timp, care ne împiedică să ne mișcăm și să înaintăm. A accepta multitudinea și acumulările duce la confuzie, griji și detașare.

Dominique Loreau

Am devenit o cultură în care oamenii au ajuns să creadă că, dacă stau tot timpul ocupați, nu vor fi nevoiți să se confrunte cu adevărurile neplăcute din viața lor.

Brené Brown

Dar, mai mult decât fascinația de a vedea locuri noi, călătoriile reprezintă evadări fericite spre necunoscut, un suflu de libertate în oase, o ușurătate a ființei care zboară printre fusuri orare, peste ținuturi cu energii diferite, fiecare dintre ele infiltrându-ți în oase un fel de tinerețe venită din senzația de diferit, altfel, altundeva. Deliciul de a-ți face valiza, de a consulta hărți și ghiduri, de a lăsa imaginația să o ia înainte, cu riscul ca realitatea să o contrazică sau să o depășească, toate fac parte din ritualul pregătitor al escapadelor.

Carmen Firan

Dacă nu acceptați nesiguranța, atunci ea se transformă în frică. Dacă o acceptați fără rezerve, ea se transformă în creativitate, însuflețire și vigilență.

Eckhart Tolle

Ştiu doar că trebuie să am încredere că instinctul meu va face alegerea corectă în găsirea drumui bun spre împlinirea visului.

Killian Jornet

Cerul ne-a dat două urechi ca să ascultăm și o gură ca să vorbim. Ar trebui așadar, să ascultăm de două ori mai mult decât vorbim.

Proverb chinezesc

Aceasta este adevărata semnificaţie a faptului de a fi căutător: a trăi în pericol, nesiguranţă, fără a şti ce urmează să se întâmple. Asta înseamnă că eşti întotdeauna disponibil şi capabil de a fi surprins.

Osho

În matematică se spune că două unghiuri coincid atunci când se potrivesc perfect. Cuvântul “coincidenţă” nu descrie norocul sau greşelile. El descrie ceea ce se potriveşte perfect.

Wayne Dyer

Te-ai născut cu un potenţial.

Te-ai născut înzestrat cu bunătate şi încredere.

Te-ai născut cu idealuri şi visuri.

Te-ai născut dotat cu măreţie.

Te-ai născut cu aripi.

Nu ai fost creat să te târăşti, deci nu o face.

Ai aripi.

Învaţă să le foloseşti şi zboară.

Rumi

Câtă vreme credem, în străfundul inimii, că avem o capacitate limitată şi devenim nervoşi şi nefericiţi, ne lipseşte credinţa. Cel ce crede cu adevărat în Dumnezeu nu are dreptul să îşi facă griji pentru nimic.

Paramahansa Yogananda

Clădește-ți drumul pe încredere și restul vine de la sine. Dacă ești dominat de anxietate, nu vei scăpa de ea nici când îți vei atinge scopul. Dimpotrivă, se va intensifica. Dacă te lupți să obții, te vei lupta și să păstrezi.

Alan Cohen

Dacă aveţi o imagine despre mine şi eu am o imagine despre voi este evident că nu ne putem vedea aşa cum suntem în realitate. Ceea ce vedem sunt imaginile pe care ni le-am format unii despre alţii. Aceste imagini ne împiedică să fim în contact direct şi de aceea relaţiile noastre nu sunt dintre cele mai bune.

Krishnamurti

Cea mai rea singurătate nu este când ești singur, ci când ești un prost tovarăș…pentru tine însuți.

Jacques Salome

Uneori ne concentrăm atât de mult pe dificultatea ascensiunii noastre, încât pierdem din vedere să fim recunoscători pentru simplul fapt că avem un munte de urcat.

Oprah Winfrey

Pur şi simplu aşa funcţionează lumea. Toţi cei care intră în viaţa ta vin la tine exact în momentul în care ai cea mai mare nevoie să înveţi lecţia pe care ei au venit să ţi-o predea.

Robin Sharma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: