Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (2)

Citate Saptamana 2

Iată-ne deja în cea de-a doua săptămână a anului 2022. În speranța că gândurile și citatele pentru prima săptămână a anului au adus un impact pentru cei care le-au citit, las aici câteva gânduri care pot să îți fie inspirație și motivație pentru această a doua săptămână și pentru lunile care urmează. O săptămână excelentă îți doresc, plină de inspirație, curaj și cu multe zâmbete.

Citat Alan Cohen

Dacă nu ești destul de puternic să alegi singur, nu-ți va rămâne decât să culegi roadele alegerilor greșite făcute de alții.

Alan Cohen

Citat Alexandra David-Neel

Am un caracter nesuferit, nu admit îngrădirea libertății mele.

Alexandra David-Néel

Citat Mark Twain

Când vezi că ai aceeași părere ca majoritatea, e bine să mai reflectezi o dată.

Mark Twain

Citat Andy Hertz

Nu renunța pentru nimic în lume la ceea ce îți dorești cu adevărat și fă tot ceea ce poți mai bine pentru asta. Pe măsură ce înaintezi, îți creezi și calea. Nu-ți impune limite, ci urmează-ți visul. Pentru că ești, deja, pe drum…

Andy Hertz

Citat Krishnamurti

Pe noi, în general, ne înfricoşează moartea pentru că nu ştim ce înseamnă cu adevărat viaţa. Nu ştim cum să trăim şi de aceea nu ştim cum să murim. Câtă vreme ne va fi frică de viaţă, ne va fi frică de moarte. Omul pe care viaţa nu îl înspăimântă nu se teme că se va găsi într-o nesiguranţă totală, căci el ştie că lăuntric, psihologic, nu există siguranţă.

Krishnamurti

Jacques Salome

Ceea ce ne împinge către o schimbare personală este în primul rând suferința, disconfortul, insatisfacția față de noi înșine. Demersurile încep după o criză personală, conjugală sau familială, după o ruptură, după o pierdere sau o separare. Energiile blocate până atunci se eliberează și devin mai receptive față de o viață mai bună.

Jacques Salome

Proverb egiptean

O treime din mâncarea pe care o consumăm servește pentru a ne hrăni; celelalte două treimi îi hrănesc pe medici.

Proverb egiptean

Confucius

Întotdeauna, apa învinge piatra. Nu prin forță, ci prin perseverență.

Confucius

Alan Cohen

Toţi avem bunuri şi vrem să le păstrăm, dar întrebarea este: tu deţii bunurile acelea sau ele te deţin pe tine? Dacă îţi aduc bucurie, bunurile tale îşi îndeplinesc menirea. Dacă îţi provoacă griji, ai ratat luna de pe cer. Nimeni nu posedă luna de pe cer…şi totuşi fiecare în parte o are. Este un dar de care se poate bucura oricine. Dacă îţi faci griji pentru iPhone-ul tău, pentru maşină sau casă, opreşte-te un moment şi priveşte în sus. Nimeni nu poate să-ţi ia ceea ce ţi-a dat Dumnezeu.

Alan Cohen

Tratează întotdeauna urgenţele cu relaxare.

Norman Vincent Peale

Howard Thurman

Nu întreba ce are nevoie lumea. Întreabă ce te face pe tine să te simţi viu şi fă acel lucru. Pentru că lumea are nevoie de oameni care se simt vii.

Howard Thurman

Autor necunoscut

Adevărul e simplu. Dacă ar fi fost complicat, toată lumea l-ar fi înţeles.

Autor necunoscut

Alan Cohen

Câteodată, când atingem limita de jos, sărim înapoi mai sus decât am fi reuşit dacă nu făceam acea călătorie în Iad. Energia generată de prăbuşire devine carburant pentru transformare. Mulţi oameni s-au înălţat până la măreţie în urma unei încercări grele, aceasta motivându-i să aleagă un nou curs al vieţii lor. Ei nu au fost distruşi de regres, ci întăriţi de el.

Alan Cohen

Robert Holden

În ziua în care vei muri, vei avea e-mailuri în căsuţa poştală. Ce vei face atunci?

Robert Holden

Howard Cohen

Nu aştepta până se întrunesc condiţiile perfecte pentru a începe. Începutul generează condiţiile perfecte.

Howard Cohen

Alan Cohen citat

Pregătirea este importantă, dar nu amâna să-ţi trăieşti visul din cauză că te pregăteşti în permanenţă pentru a-ţi trăi visul.

Alan Cohen

Alan Alda citat

Creativitatea este locul unde nimeni altcineva nu a mai ajuns. Trebuie să părăseşti oraşul confortului tău şi să intri în sălbăticia intuiţiei tale. Ceea ce vei descoperi va fi minunat. Ceea ce vei descoperi vei fi tu însuţi.

Alan Alda

Oprah Winfrey citat

Oriunde te-ai afla în drumul tău, sper ca şi tu să întâmpini provocări. Este o binecuvântare să le poţi face faţă, să fii în stare să-ţi continui călătoria – să urci muntele vieţii, ştiind că vârful se află încă înainte. Şi fiecare experienţă este un profesor valoros.

Oprah Winfrey

Neale Donald Walsch citat

Atâta vreme cât încă te preocupă ce cred ceilalţi despre tine, te afli în stăpânirea lor. Doar atunci când nu ai nevoie de aprobare din afara ta eşti propriul tău stăpân.

Neale Donald Walsch

Carl Gustav Jung

Viziunea ta se va clarifica numai în momentul în care vei privi în inima ta. Cine priveşte în afară, nu face altceva decât să viseze. Cine priveşte înăuntru, se trezeşte.

Carl Gustav Jung

Un comentariu la “Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (2)

  1. Pingback: Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (4) | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: