Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (7)


Dacă ai deschis această postare, cu siguranță că cel puțin unul dintre citatele și mesajele de mai jos îți sunt adresate pentru a găsi îndrumare sau un răspuns la situația cu care te confrunți în această perioadă. O săptămână excelentă îți doresc!

Nu știu dacă toate se întâmplă cu un sens, însă putem să găsim un sens în fiecare experiență. Tot ceea ce ni se întâmplă conține o lecție pentru noi, chiar dacă o înțelegem pe moment sau mai târziu.

Andy Hertz

Fiecare eveniment are un scop și orice situație are lecția sa. Am realizat că eșecul, fie el personal, profesional sau chiar spiritual, este esențial pentru dezvoltarea personală. El atrage după sine creșterea interioară și multiple recompense psihice. Nu-ți regreta niciodată trecutul. Mai degrabă îmbrățișează-l ca pe un maestru ce este.

Robin Sharma

Să îmbătrânim frumos înseamnă să adăugăm viață anilor, nu ani vieții. Asta înseamnă să trăim în prezent, să simțim fiecare clipă, să ne acordăm timpul de a întâmpina tot ceea ce vine spre noi ca o descoperire purtătoare a unei lecții de viață.

Jacques Salome

Din perspectiva actuală îmi dau seama că fiecare experienţă din viaţa mea, indiferent de modul în care am ales să o procesez la momentul respectiv, a avut ceva extrem de valoros să mă înveţe. Fiecare clipă reprezintă o lecţie, iar acum ştiu cu certitudine că nu există subiect neinteresant sau banal. Există doar oameni dezinteresaţi.

Wayne Dyer

Suntem acum. Într-o bună zi ne vom uita în urmă la acest acum – chiar dacă acum ni se pare un moment dureros – și ne vom dori să fi fost recunoscători pentru acest moment.

Meredith Atwood

Universul conspiră în favoarea ta. El îți scoate în cale, în fiecare moment, oamenii potriviți, circumstanțele și situațiile care să te ajute să răspunzi la singura întrebare a vieții: Cine sunt eu?

Neale Donald Walsch

Când pășim pe poarta adevărului, ajungem să ne dăm seama de ceea ce este real și căutăm să acceptăm. A accepta nu presupune resemnare pasivă; este un angajament curajos pe care îl luăm față în față cu realitatea experienței noastre. Poate că nu ne place ce descoperim, dar reușim să integrăm acest lucru prin prezența noastră plină de compasiune. Cu cât sălășuim mai mult în această prezență, cu atât mai lucidă ne devine atenția.

Tara Brach

Realitatea este întotdeauna mai blândă decât poveștile pe care ni le spunem despre ea.

Byron Katie

Privilegiul vieții este să fii cine ești.

Joseph Campbell

Orașele noastre, cu clădirile lor atât de înalte și cu enorma suprapopulare, sunt principalul mediu de cultură pentru izolare. Nu există un loc mai solitar decât orașul New York într-o zi lucrătoare, la oră de vârf, străbătut de douăzeci de milioane de ființe la fel de singure.

Allan Fromme

O ceașcă este de folos numai când este goală. Nu este de folos o ceașcă plină, căci în ea nu se mai poate pune nimic.

Krishnamurti

Pentru a ajunge în acest plan spiritual, a fost neapărat nevoie să abandonez unele locuri comune în care s-a desfășurat o mare parte din viața mea; să renunț la rolurile pe care le aveam în relație cu familia, la serviciu și între prieteni, și să mă abandonez emoțiilor mele, chiar și celor mai contradictorii…

Jorge Bucay

Dă-i unui om tot ce dorește și imediat se va gândi că acest tot nu mai este tot.

Immanuel Kant

Copiii tăi nu sunt copiii tăi, sunt fiii și fiicele vieții. Tu ești arcul, iar ei sunt săgețile. Îi poți îndrepta într-o direcție, dar nu îi poți duce de mână până în centrul țintei.

Khalil Gibran

Unii dintre noi sunt prizonieri ai viitorului. Nu știm ce se va întâmpla, însă ne îngrijorăm atât de mult încât viitorul devine o închisoare. Adevăratul viitor este alcătuit doar dintr-o singură substanță, și anume prezentul. Din ce altceva poate fi alcătuit viitorul? Dacă știm să avem grijă de momentul prezent cât mai bine posibil, e tot ce putem face ca să ne asigurăm un viitor bun. Construim viitorul având grijă de momentul prezent.

Thich Nhat Hanh

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: