Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (13)


Cum ar fi dacă ai primi indicii cu privire la alegerile pe care să le faci și cu privire la drumurile pe care să le urmezi în viața de zi cu zi? Ei bine, poți să știi că astfel de mesaje și indicii îți sunt la îndemână. Tot ceea ce trebuie să faci este să devii atent(ă) la ceea ce se întâmplă în jurul tău și la acele cuvinte care te fac să ai momente de conștientizare, momente în care parcă o ceață se ridică de pe privirea pe care te-ai obișnuit să o ai zi de zi. Poate că cel puțin unul dintre gândurile de mai jos să fie mesajul de care ai nevoie în această etapă a vieții pentru a găsi direcția.

Nimeni nu se scaldă de două ori în același râu. Nici râul nu aduce aceeași apă, nici eu nu mai sunt același.

Heraclit

Dacă noaptea plângi

pentru că nu e soare pe cer,

lacrimile

te vor împiedica să vezi stelele.

Rabindranath Tagore

Dumnezeul în care cred eu nu ne trimite problemele, ci forța de a le depăși.

Harold S. Kushner

Când mintea noastră nu este prezentă, ne uităm fără să vedem, ascultăm fără să auzim, mâncăm fără să știm ce aromă are mâncarea. Aceasta este o stare de uitare, o lipsă a atenției. Pentru a fi cu adevărat prezenți, trebuie să punem capăt gândurilor. Acesta este secretul succesului.

Thich Nhat Hanh

Este, practic, o problemă legată de relaționare. Trebuie să ne reîntoarcem la crearea unei relații vii și îmbogățitoare cu cosmosul și universul… Adevărul este că ne distrugem din cauza neîmplinirii nevoilor noastre celor mai mari, din faptul că suntem deconectați de la sursele interioare ale hrănirii și reînnoirii, surse care circulă etern în univers. Din punctul de vedere al vitalității, rasa umană moare. Este ca un imens copac dezrădăcinat, cu rădăcinile în aer. Trebuie să ne replantăm în univers.

D.H. Lawrence

Marele dar al căilor spirituale este că te fac să crezi că vei găsi drumul spre adevăratul refugiu. Îți dai seama că poți începe chiar de unde ești, din vâltoarea vieții, și că poți găsi pacea în orice circumstanțe. Chiar și în momentele în care simți că pământul crapă sub picioarele tale – când te confrunți cu o pierdere ce îți va afecta pe vecie viața -, poți să ai încredere în continuare că vei găsi calea înapoi spre casă.

Tara Brach

Cele mai multe umbre din viața noastră apar din cauză că stăm noi înșine în calea luminii.

Ralph Waldo Emerson

Nu te aștepta să se schimbe ceilalți sau să se întâmple „ceva”, ci ia-ți viața în propriile mâini și schimbă ceea ce vrei să schimbi.

Stefanie Stahl

…amintește-ți că o picătură de bucurie pe care o creezi poate modifica oceane întregi de negativitate. Suspiciunea față de visul tău înseamnă negativitate. Fii responsabil(ă) pentru visul tău. Viața ta este visul pe care l-ai creat.

Shirley MacLaine

Schimbarea în rău este literalmente imposibilă, având în vedere că exprimarea energiei pe care o numim Viață. Asta, pentru că Viața însăși se poate schimba fundamental într-o singură direcție: direcția pe care o cere evoluția; direcția pe care o cere expansiunea; direcția care îi continuă înflorirea. Lucrurile se pot schimba doar în bine, lucrurile se pot doar îmbunătăți, fiindcă „îmbunătățirea” este singura Trăsătură a lui Dumnezeu.

Neale Donald Walsch

Frica noastră cea mai profundă nu e cea de inadecvare. Frica noastră cea mai profundă e că suntem prea puternici. Lumina noastră ne sperie cel mai tare, nu întunericul. Ne întrebăm: „Cine sunt eu să fiu genial, splendid, talentat, celebru?”. De fapt, cine ești să nu fii? Ești copilul lui Dumnezeu. Dacă joci pe mize mici, nu faci bine lumii…Toți suntem meniți strălucim, așa cum o fac copiii… Lăsând propria lumină să strălucească, le permitem inconștient și altor oameni același lucru. Eliberându-ne de propria frică, prezența noastră îi eliberează automat pe alții.

Marianne Williamson

Drumul către vindecare sau către schimbările importante – cum ar fi cele legate de relație sau chiar de carieră – pornește cu crearea unui spațiu pentru schimbare. Facem loc schimbării și vindecării văzând Adevărul. Odată ce vedem Adevărul, ne creăm o cale. Și odată ce ne aflăm pe acea cale, putem începe să mergem înainte. Zi după zi, pas cu pas.

Meredith Atwood

Am învățat că oamenii vor uita ce ai spus, oamenii vor uita ce ai făcut, dar oamenii nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.

Maya Angelou

Amintirile se fac atunci când dorul nostru de ducă este dezlănțuit. Când suntem călători, Când suntem exploratori. Când suntem aventurieri.

Meik Wiking

Adevărata siguranță nu este conferită de slujba pe care o ai, de banii din cont sau de familie, ci de capacitatea de a te conecta la puterea cosmică ce creează toate lucrurile.

Louise Hay

Un comentariu la “Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (13)

  1. Pingback: Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (16) | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: