Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (15)


În acele momente în care Viața ne pune în fața unor schimbări sau atunci când simțim că nu știm încotro să ne îndreptăm, apare înaintea noastră o persoană, o carte, un mesaj care să ne ofere câteva cuvinte care să ne întărească sau care să ne îndrume pașii. Tot ceea ce avem nevoie este să fim atenți și deschiși în a primi mesajele respective.

Dacă din „întâmplare” unul dintre gândurile care urmează este mesajul care îți era menit astăzi, îndrăznește să folosești respectivul mesaj drept un imbold pentru a depăși un moment dificil, pentru a găsi o direcție spre visul tău sau pentru a te motiva să continui drumul pe care ai pornit.

Experiența mi-a dovedit de fiecare dată enorma valoare a faptului de a ajunge la o decizie. Neputința de a atinge un obiectiv fixat, incapacitatea de a înceta să te rotești la nesfârșit în cercuri înnebunitoare este ceea ce îi aduce pe oameni la tulburări nervoase și le face viața un infern.

Dale Carnegie

Amenințarea întunecată a viitorului este cea care ne face niște lași. N-o las să mă copleșească, pentru că experiența m-a învățat că, atunci când mă va ajunge momentul de care mă tem, voi avea puterea și înțelepciunea să îl întâmpin.

Dorothy Dix

Nu toate lucrurile sunt ce par a fi. Uneori situația îți cere să acționezi repede, fără să te gândești prea mult înainte. E vorba de momentele în care intuiția e mai importantă decât planificarea logică și atentă.

Dave Metz

Ne mințim singuri în permanență. Nu avem încredere nici în viață, nici în propriile forțe. Riscăm să regretăm mai târziu dacă nu mergem mai departe, dacă lăsăm lenea interioară să pună stăpânire pe noi, și dacă le cedăm celorlalți puterea de a ne controla viața. Dragostea de sine ne poate face fericiți. Acceptarea de sine ne eliberează de părerile celorlalți. Respectați-vă visurile, îndepliniți-vă dorințele.

Dominique Loreau

Nu este adevărat că ciclul ascendent este bun și cel descendent este rău, cu excepția evaluărilor mentale. Creșterea este de obicei pozitivă, dar nimic nu poate crește la infinit. Dacă această creștere, de orice fel, ar continua mereu, în final ar deveni monstruoasă și distructivă. Distrugerea este necesară ca să poată avea loc o nouă creștere. Nu se poate una fără alta.

Eckhart Tolle

Evoluția e frânată de căutarea siguranței, această dorință profundă de a te întoarce în cunoscut, care te aruncă în repetiție. Să te sprijini, să înaintezi în cunoscut e ca și cum ai merge înapoi pe urmele deja făcute. Asumându-ți riscul de a-ți găsi drumul, ți-l asumi și pe acela de a te pierde, de a te rătăci prin nisipuri mișcătoare sau pe căi neumblate.

Jacques Salome

Oricât de mult am umbla prin lume în căutarea frumuseții, n-o s-o găsim niciodată dacă n-o ducem cu noi.

Louis Audoubert

…muntele nu vrea să te facă nici să râzi, nici să plângi, nici nu-ți cere iertare, nici nu te felicită, nici nu-ți prezintă condoleanțe, nici nu te amăgește. Munții sunt ca o oglindă: în ei te vezi pe tine însuți, fără scrupule.

Killian Jornet

A-l accepta pe celălalt așa cum este înseamnă să îi lași libertatea de a lua propriile lui decizii și de a-și asuma consecințele.

Lise Bourbeau

Aruncă așa-numita siguranță. Expune-te pentru a pierde orice lucru de care depinzi, inclusiv întâmplări exterioare. Aruncă toată mizeria anxioasă. Nu face nimic, nu deține nimic, nu fi nimic. Oprește planificarea despre care crezi că te menține în siguranță. Poți să renunți la grija pe care o ai dacă ești sau nu în siguranță? Dacă da, te apropii.

Marius Mihai Lungu

Ţine minte, fii fidel vocii tale lăuntrice, indiferent ce s-ar întâmpla. Urmeaz-o, și dacă ea te duce în pericol, intră în pericol, dar rămâi fidel față de ea. Atunci există posibilitatea ca într-o zi să ajungi la o stare în care vei putea dansa de împlinire lăuntrică, de satisfacție interioară.

Osho

În oraș, mulțimile nu pot supraviețui decât sub căpăstrul legii, care le cenzurează excesele și nevoile. Atunci când mai mulți oameni se adună la un loc, apare și o administrație.

Sylvain Tesson

Există suficient pentru nevoile tuturor, dar nu și pentru lăcomia tuturor.

Mahatma Gandhi

Şi atunci când în fața ta se vor deschide atâtea drumuri și nu vei mai știi pe care să te duci, nu o apuca pe unul la întâmplare. Așază-te și așteaptă. Respiră adânc, cu încredere, ca în ziua în care ai venit pe lume. Şi mai așteaptă încă. Stai nemișcat în tăcere și ascultă-ți inima. Iar când ea o să-ți vorbească, ridică-te și mergi unde te poartă ea.

Susanna Tamaro

Progresul este imposibil fără schimbare, iar aceia care nu își pot schimba felul de a gândi nu pot schimba nimic.

George Bernard Shaw

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: