Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (24)


Un citat sau un fragment dintr-o carte citită poate fi oricând scânteia care să ne trezească din viața pe pilot automat și să ne repună pe traseul spre ceea ce ne dorim cu adevărat. Pentru mine cărțile citite și citatele găsite în diferite surse au fost o adevărată inspirație în multe momente din viață… Îmi doresc ca și gândurile și mesajele care urmează să te îndrume în acest moment al călătoriei tale în această viață.

Legea, şi nu confuzia domină principul universului; justiţia şi nu injustiţia este sufletul şi substanţa vieţii, dreptatea şi nu corupţia este forţa care mişcă şi modelează spiritualitatea universală. Numai aşa omul poate să înţeleagă universul. În timpul procesului de purificare va descoperi că pe măsură ce îşi schimbă gândurile despre lucruri şi oameni, şi oamenii la rândul lor îşi vor schimba gândurile referitoare la el.

James Allen

Fii propriul tău erou. Este mai ieftin decât un bilet la cinematograf.

Doug Horton

Când nu mai putem schimba o situație, suntem provocați să ne schimbăm noi înșine.

Viktor Frankl

Cuvintele ucid, cuvintele dau viață; ele fie otrăvesc, fie duc la succes – tu alegi.

Solomon

Libertatea noastră reală vine din conștientizarea faptului că nu trebuie să salvăm lumea, ci să facem o diferență în bine în locul în care trăim.

Parker Palmer

Există o relație directă între propriul nivel de respect de sine și sănătatea propriei personalități. Cu cât te placi și te respecți mai mult, cu atât placi și respecți mai mult alți oameni. Cu cât te consideri mai mult o persoană valoroasă și meritorie, cu atât îi vei considera și pe ceilalți a fi valoroși și meritorii. Cu cât te accepți mai mult așa cum ești, cu atât îi vei accepta și pe ceilalți exact așa cum sunt ei.

Brian Tracy

Nu cred că Dumnezeu îmi dă un vis ca să ajung să fiu frustrat, ci ca să îl transform în realitate.

John Maxwell

Nici un test, cronometru sau linie de finiș nu pot măsura potențialul uman. Atunci când cineva își urmează visul, trece dincolo de ceea ce îl limitează. Potențialul din interiorul nostru este uriaș și, în mare parte, neaccesat.

Robert Kriegel și Louis Patler

Locul dintre zona de confort în care te afli și visul tău este cel în care se petrece viața în sine.

Nick Vujicic

Șterge toate realizările din palmaresul personal și permite-ți să fii din nou începător.

Steve Jobs

Identificăm faptul de a fi fericiți cu confortul, cu succesul, cu gloria, cu puterea, cu aplauzele, cu banii, cu plăcerea, cu satisfacția instantanee; și nu părem deloc dispuși să renunțăm la vreunul dintre aceste lucruri. Nici măcar în schimbul fericirii. Știm că o mare parte a suferinței noastre provine de la ceea ce facem în fiecare zi pentru a avea aceste lucruri, dar nimeni nu ne poate convinge să renunțăm la ele.

Jorge Bucay

Atunci când viața pare un ocean agitat, trebuie să ne amintim că avem o insulă a păcii în interiorul nostru. Viața are suișuri și coborâșuri, ne duce într-o parte sau într-alta, ne aduce câștiguri sau pierderi. Dacă rămâi în insula sinelui, ești în siguranță.

Thich Nhat Hanh

Lumea adevărată este dincolo de gândurile și de ideile noastre, noi o vedem prin rețeaua dorințelor noastre, împărțite între plăcere și durere, bine și rău, înăuntru și în afară. Ca să vedem universul așa cum este el, trebuie să pășești dincolo de această rețea. Aceasta nu este greu de făcut, pentru că rețeaua este plină de găuri.

Sri Nisargadatta

Ne îngreunăm viețile cu amintirile despre cum era odată și fricile cu privire la ce ne-a mai rămas de pierdut. Dar, atunci când ne predăm momentului prezent, noi devenim neantul care dansează – o parte a fluxului creativ. Răspundem cu o inimă tandră la durerea și frumusețea lumii. Compunem muzică cu ceea ce ne-a mai rămas.

Tara Brach

Sălașul tău este acolo unde te poți simți tu însuți. Sălașul înseamnă familiaritate, ocrotire și siguranță. Sălaș înseamnă să aparții acelui loc. Când sălășuiesc în mine însămi, aparțin acelui loc, sunt în legătură cu mine și cu alții. Și despre asta e vorba în viață.

Stefanie Stahl

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: